Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po wypaleniu nadżerki pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Hej jestem już 4 tygodnie po wypaleniu nadżerki ;/ ostatnio wróciły bóle krzyża i upławy ale nie takie mocne jak przedtem do tego ból podbrzusza czy to normalne? tydzień p wypaleniu miałam kontrolę strasznie smierdziały upławy gin przepisał antybiotyk i smród zniknął. Wizyte mam dopiero 20 stycznia .. Boje się że to cos poważnego;/ Czy ktoś miał podobnie?

Gość gość
czy ktoś Mi pomoże?

Gość gość
??

Gość gość
nw

Gość gość
jaka mialas cytologie?

Gość gość
dałaś sobie wypalić?? przecież to można wymrozić,bez bólu i bez powikłań,zmień lekarza i to najlepiej od jutra.

Gość gość
No stan zapalny wyszedł z cytologii lekarz mówił, że stan zapalny od nadżerki a miałam ja na całą szyjke macicy i stwierdził że najlepiej ją wypalić a teraz 4 tygodnie po wypaleniu boli Mnie znowu krzyż i podbrzusze chyba coś jest nie tak

Gość gość
a zabieg strasznie bolał lekarz twierdził że to nie jest bolesne i lekceważył to jak mówiłam, że boli gorzej niż na okres.

Gość gość
Do tego przy wypalaniu nie dość że straszny ból pojawiły się torbieliki nabotha niby nie są grożne ale dziwne, że boli krzyż a miało przejść i te upławy które miałam wcześniej przed wypaleniem . Boje się że to może być rak ;/

Gość gość
Miałam to samo:( wdała się jakaś infekcja czy stan zapalny.Lekarka przepisała mi wtedy antybiotyk i jakieś czopki po których było mi strasznie niedobrze ,ale pomogło i wszystko skonczyło się dobrze.

Gość gość
Wypalania to stara metoda ja miałam lep logopedów pętla elektryczna, pod narkoza

Gość gość
natychmiast zmień lekarza,ten mógł przepalić wiecej niż powinien tj w głębsze warstwy tkanki i masz może zakażenie,a jak on robił to ci nie powie ,że coś s********ł i będzie cię tak faszerował antybiotykami,a ty w rezultacie możesz stracić więcej niż zdrowie. Idź jak najszybciej. Ja miałam wymrażaną nie dość że zabieg bezbolesny(choć wiadomo nieprzyjemny) to jedynym skutkiem odczuwalnym po,było na 2 czy 3ci dzień, powiedzmy zwiększona wilgotność,krótko dosłownie parę godzin,ale nic a nic potem nie bolało i bolesne miesiączki też wtedy znikły.

Gość gość
idź do ginekologa,a nie do jakiegoś dinozaura,któremu nie chce się kupić specjalnego termosu i aparatu do wymrażania,ja robiłam prywatnie cena zabiegu z wizytą 150zł.

Gość gość
Ja pierdziele ale Mnie nastraszyłyście :( mam dopiero 23 lata :(

Gość gość
No ja za wypalenie płaciłam 250 zł . Mam już synka więc pytał czy nie planuje drugiego dziecka

Gość gość
ale nie bój sie że to rak - rak nie daje objawów na poczatku, dlatego jest taki groźny. To zakażenie, do wyleczenia - ale trzeba sie za to wziąć szybko i u dobrego lekarza.

Gość gość
Mnie lekarz powiedział, że wypalanie czy wymrożenie nie daje 100% pewności, ze usunęło się wszystkie nieprawidłowe komórki. Nie wiadomo co się dzieje pod spodem. Mnie czeka usunięcie operacyjne, pod narkozą.

Gość gość
kurdę, szkoda taka młoda jesteś nie mogłaś poszukać chociaż w necie szkoda że nie popytałaś o inne metody,mi lekarz powiedział,są wyniki możemy się umówić na usuniecie nadżerki no wpisał termin,wróciłam do domu,mówię mamie a ona to będzie śmierdziało(wraźliwa jestem wymiotuję jak coś śmierdzi) weź sobie miskę i pojadę z tobą na to wypalanie. COOO ??biorę telefon i dzwonię do gina że ja rezygnuję bo jak ma coś mi tam wypalać to ja dziekuję muszę do myśli tej przywyknąć,a on w śmiech,że teraz się już raczej nie wypala tylko wymraża bo rana goi się tak,że ścianka jest nadal elastyczna a po wypalaniu czyli oparzeniu jest blizna jak po oparzeniu i dlatego lekarze odeszli od tegoby młode kobiety w przyszłości mogły donosić ciążę i rodzić normalnie bo w trakcie porodu blizna najczęściej pęka. Później mi mówił że on osobiście kiedyś wypalanki robił ale tym które miały chociaż 2 dzieci,lub więcej mieć nie chciały.

Gość gość
Mam dopiero 20 wizytę a on tylko prywatnie przyjmuje . Chyba pojade do innego lekarza bo zwariuję chyba.

Gość gość
A takie zakażenie od czego może powstać?

Gość gość
zgadza,się,mrożenie jest właśnie tym zabiegiem który można wielokrotnie powtarzać w dość krótkich odstępach czasu,jeśli za pierwszym razem się nie usunie wszystkiego. byłam posiadaczką"rozległej i brzydkiej":) nadżerki Miałam 2 zabiegi drugi po 4 tygodniach od pierwszego.Już 4 lata spokój ino co rok cytologia.

Gość gość
od wszystkiego i samo z siebie,wypalił ci zrobił się strup wystarczy że pod nim zebrała się ropa resztę zrobiły bakterie. W ogóle się nie goisz skoro cię boli,bo nawet po wypalaniu 4 tygodnie....nie powinno cię już nic boleć.

Gość gość
ja też miałam wymrażaną w 10ty dzien po na kontroli powiedział mi że już się wygoiło i jeśli mam ochotę można współżyć. Pędzikiem idź do innego lekarza.

Gość gość
Kurczaki jak pójdę do niego to już na nic się nie dam naciągnąć poza tym On bez usunięcia tego stanu zapalnego zaraz na drugi dzień kazał przyjść na wypalanke do tego po tygodniu ten brzydki zapach jakby stęchlizna ;/ antybiotyk zadziałał tak jak powiedział bo brzydki zapach zniknął jeszcze mówił, że się obawia że będę skarżyć się na suchośc a ty bach... Dalej upławy ;/

Gość gość
Jutro dzwonie do innego lekarza i umówię sie na wizyte bo Mnie nastraszyłyście choć jestem już po wypaleniu i raczej czasu nie cofne ;/

Gość gość
nikt cię nie straszy,ale teraz masz jakiś obraz że nie jest u ciebie w porządku i musisz coś z tym zrobić ale juz nie u tego rzeźnika bo nie obraź się ale potraktował cię jak krowę w latach 60tych na amerykańskiej farmie. Ja na twoim miejscu to może poszłabym na pogotowie i powiedziała że miałaś wypalankę i bardzo cie boli a lekarz cię przyjmie dopiero po 20stym,jak macie pogotowie przy szpitalu to moze będziesz miała szczęście i ściągną z oddziału ginekologa który nie jedno takie cudo widział,i w ten sposób jak coś będzie nie tak to poprawią to w ramach funduszu lub niewielkiej dopłaty. Ja bym tak zrobiła.

Gość gość
Tzn do tego lekarza co robił wypalankę mogę iść nawet jutro ale on prywatnie przyjmuje mam jeszcze opcje pójścia do innego lekarza na NFZ

Gość gość
idź jak chcesz nfz czy prywatnie,najważniejsze:szybko!

Gość gość
miałaś wypalanie? Słyszałam, że od tego już się odchodzi, młodym kobietom proponują wymrażanie. Ja sama mam nadżerkę i ciekawa jestem, co mi zaproponuje lekarka. To świetna specjalistka, więc myślę, że to będzie wymrażanie. Jeśli lekarz namawiałby mnie na wypalanie to zasięgnęłabym opinii jeszcze w innych miejscach. Dziwny ten twój lekarz i obecne objawy. Szukaj szybko innego.

Gość gość
Zmienię lekarza i to szybko chyba coś Mi napaprał może wcale to wypalanie nie było konieczne;/