Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firanka bez falbanki

Kupiłybyście paczkę ubrań dla dziecka w 20 tygodniu ciąży

Polecane posty

Jestem w połowie ciąży. mam tylko kilka pojedynczych sztuk ubranek dla dziecka. Mam teraz okazje kupic ładne używane ciuszki dla malucha i nie wiem czy się zdecydowac. Pewnie zaraz wszyscy będą mi mówic że po co już kupiłam, że to za wczesnie. Bardzo mi się spodobały te rzeczy ale waham się i nie wiem, z drugiej strony pózniej może zobaczyłabym coś jeszcze ładniejszego ale ja prawie całe dnie muszę leżec w domu i nawet nie mam jak wyjsc do sklepu pooglądac rzeczy dla dziecka, boje się ze pod koniec ciąży mogę wylądowac w szpitalu i wtedy juz cąłkiem będzie lipa. Gdybym teraz kupiła te rzeczy miałabym już wszystkie ciuszki dla dziecka, trzeba by ewentualnie dokupic tylko jakies 2 kompleciki śpiszków do szpitala no i kosmetyki, łóżeczko, pościel to przez internet . Jak uważacie kupic czy nie?

Ja właśnie od II połowy ciąży zaczęłam kompletować całą wyprawkę, włącznie z ubrankami. Pewnie, że kupuj, nie ma co czekać na ostatnią chwilę. Rozłożysz sobie tym samym wydatki, Twój portfel tak tego nie odczuje ;)

Gość gość
Mialam taki sam dylemat. I pelno okazji. W efekcie w 20 tyg zaczelam dopiero zakupy dla dziecka. Kupilismy lozeczko wozek ubranek full ( bo tez byla okazja by za grosze kupic cala pake ) a w 25 tyg urodzilam i dziecko nieprzezylo. Takze jak teraz bede w ciazy to kupie cos dla tego dziecka dopiero po porodzie.

Gość gość
kupuj prawda jest taka, że jak ma się cos stac to i tak się stanie, a przynajmniej będziesz miała chwilę radości:)

Gość gość
ja w 20 tc miałam już całą wyprawkę :D

własnie strasznie mi jest przykro że muszę leżec i nie mogę nawet pochodzic po sklepach zeby coś popatrzec dla mojego maleństwa. mam tylko to co kupiłam na samym początku ciązy i to co siostra mi dała, ale to tylko kilka sztuk. potrzebuje jeszcze duzo ubranek a teraz własnie znalazłam takie ładne ciuszki. Chcialabym je kupic ale boje się że to jest wczesnie w sumie jeszcze nie wiem jakiej dziecko będzie wielkości czy małe czy duże, plec znam:)

Gość gość
ja zaczęłam kupować od 15 tc.

kurcze nie wiem tak mnie korci żeby kupic i miec te śliczne ciuszki w domu. mąz jest przeciwny, zakupy chce robic dopiero za 2 miesiace. wypowiadajcie się kiedy zaczełyście kompletowac wyprawki dla dziecka i kiedy mialyście juz wszystko?

Gość gość
Jak znasz płeć kupuj. Ja zaczęłam kupować od razu jak tylko się dowiedziałam czy chłopiec czy dziewczynka.

Gość gość
Ja kupowalam po troche. Nie patrzylam, ze to20 czy 27 tydzień. Były okazje akurat w sklepie to kupiłam. Lozeczko materac i różne akcesoria to ok miesiąc przed planowanym porodem. Fotelik jakoś tydzień przed. Wózek jak mały miał tydzień.

chyba kupie tylko pokaże męzowi czy ładne:) my wózek i fotelik dostaniemy. Łożeczko z materacem i pościelą zamówimy na allegro. Zostaną mi do kupienia takie rzeczy jak kocyki pieluszki, kosmetyki i jakies tam akcesoria to juz nawet mąż sam da rade kupic gdybym ja nie mogła

Gość gość
kup :)

Gość gość
Zawcxesnie 20 tydz to jeszcze nie czas urodziwa i będziesz beczec ze umarło a ty masz tyle ubranej Ja od 17 tyg lezalam a wyprawke kompletowalam w 36-37 jak juz wstalam:-) w 38 urodziłam Jexzu mamy 21 wiek sklepów multum to ty w tydz zakupów nie zrobisz?? Potrzebuje sz 5 mies?? Panikara ZX ciebie okropna

nie zrozumiałaś mnie, nie chodzi o to że nie zdążę. równie dobrze mąż by mógł kupic ale co to dla mnie za przyjemnosc będzie? chce coś powybierac pocieszyc się, teraz nie mam nawet mozliwosci wyjsc do sklepu więc chciałam kupic przez internet

Gość gość
Priorytetem powinno być donoszenie ciąży zęby dziecko zdrowe było a nie radość Zkupowania szmatek Masz kilka wystarczy jeśli tak cie będą cieszyć zakupy to zrób je w bezpiecznym terminie czyli około 36 tyg Poza tym moja rada paki na allegro ładnie wyglądają tylko na zdjęciach Niby pisza ubrania jak nowe malo noszone ale mając teraz trzy tygodniowego szkraba widzę jak niszczą się ubrania nie noszeniem AS praniem! Ma spiochy godz nas sobie uleje juz przebvrac trzeba i prac nie kupuj szmat

to oczywiste, że najważniejsze żeby dziecko urodziło się zdrowo w terminie, to w ogóle nie podlega dyskusji. Dlaczego mówisz że ciuszki ładnie wyglądają tylko na zdjęciach? mozesz cos wiecej o tym powiedziec?chciałam własnie kupic w takiej paczce całą wyprawkę, na zdjęciach wyglądają bardzo ładnie, napisane ze stan idealny lub bardzo dobry. Tzn że te zdjęcia są sfałszowane czy jak?

Gość gość
ja tez jestem w 20 tyg i zaczynam już kupować (wczoraj pierwsze zakupy - jeden kaftanik i niedrapki :) ) i na Twoim miejscu kupiłabym. Niedługo jedziemy po łóżeczko, pościel itp. takie większe jednorazowe zakupy i wózek zamówimy w przyszłym tygodniu (w poniedziałek mam usg i może poznam wreszcie płeć, ostatnio nie chciało się pokazać). W te zabobony to nie wierzę szczerze mówiąc. Jak coś ma się stać to się stanie, obojętnie czy kupimy łóżeczko czy nie. Potem może jest bardziej żal patrząc na te rzeczy ale ja jestem wierząca i w zabobony nie wierzę.

Gość gość
Czytając niektóre komentarze można odnieść wrażenie, że myślicie, że niektóre kobiety zachodza w ciążę tylko po to, żeby kupować szmatki jak to ktoś napisał. Po co te pogardliwe komentarze? Wiem, że jest całe mnóstwo sklepów i zrobienie zakupów za jednym zamachem nie stanowi problemu ale nie każda kobieta chce w samej końcówce ciąży latać po zakupach, np. ja wolałam być przygotowana wcześniej. I chyba nie trzeba pisać, że priorytetem jest zdrowie dziecka a nie ubranka - to jest raczej oczywiste.

Gość gość
ja jestem w 22 tc i jeszcze nic nie mam

Gość gość
pewnie że bym kupiła - nie ma co tak na zapas się stresować że coś będzie nie tak - mnie od 20 tc stało łóżeczko - kupiliśmy, rozłożyliśmy dla sprawdzenia czy są wszystkie części itd i tak stało i było magazynem rzeczy wszelkich

Gość gość
Ja też szybko kupowałam. Nie pamiętam ale chyba od 3 mc-a ciąży. Łóżeczko już stało na dwa miesiące przed porodem. Byłam o wiele spokojniejsza mając wszystko. Tak więc ja bym kupowała. Pozdrawiam :)