Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniq8628

Który szpital Gliwice czy Knurów

Polecane posty

Gość Moniq8628

Witam, mieszkam w Gliwicach i zastanawiam się który szpital wybrać ponieważ słyszę różne opinie na temat obydwóch szpitali ale większość jest z przed 3 i więcej lat. Czy może któraś z pań rodziła w Gliwicach lub Knurowie i chciałaby się podzielić swoją opinią?

Gość gość
ja rodziłam 3 razy w gliwicach :) 2004, 2011, 2012 i ogólnie jestem zadowolona :) fajne babeczki na porodówce :) ale nie mam porównania... większość lekarzy też ok :) jeśli masz jakieś konkretne pytania to pisz, będę zagladać i odpiszę :)

Gość gość
Ja też zastanawiam się gdzie rodzić, zostały mi już niecałe 3 miesiące. W Knurowie ponoć wszystkim rodzącym nacinają krocze, więc chyba raczej wybiorę Gliwice. Możecie polecić fajną położną?

Gość gość
Ja rodziłam w knurowie rok temu. Nie polecam, wychodząc ze szpitala nie umiałam nawet przystawic syna do piersi... Do tego lekarz zostawił mi opatrunek w środku po szyciu krocza!

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź:) Może jeszcze ktoś rodził w którymś z tych szpitali?

Ja polecam Katowice, łubinowa 3. Wiem ze ani to Gliwice ani knurów, ale nie jest to drugi koniec Polski a tam rodzi się super.

Gość gość
Ja rodziłam w Knurowie, moja siostra w Gliwicach. Ja jestem niezadowolona z opieki przez niektóre położne które wręcz siadały na psychę a do tego moja ginekolog, do której chodziłam przez całą ciążę na prywatne wizyty poniżyła mnie przy wszystkich dziewczynach na sali (długa historia żeby pisać o co poszło - mowa o dr Zakrzewskiej - omijajcie z daleka tą psycholkę!). Jedynie co to jestem zadowolona z dobrego podejscia do pacjentek z dr Słońca, i dr Arabskiego. A i szpital obskórny, prosi się o remont, a w łazienkach śmierdzi że rzygać się chce. Sale są dwuosobowe. A jeśli chodzi o odwiedziny to musiałam połamana po cc wstawać z łóżka, iść przez cały korytarz żeby dojść do jednej sali odwiedzin. Masakra! Natomiast w Gliwicach, położne miłe, czysty szpital, lekarze też ok. Można opłacić pokój jednoosobowy i też może rodzina odwiedzać w tych pokojach. Jedynie moja siostra miała ekscesy z jedną położną która uczyła ją przystawiania dziecka do jej piersi, że siostra czuła się jak przy tablicy przy odpowiedzi w szkole :D. Mimo co ja bym wolała Gliwice ;).

Gość gość
W Knurowie :o i co to biedne dziecko potem musi sobie wpisywać w rubryce miejsce urodzenia Knurów :o :p

Gość gość
ja bym wolała zastanawiać się pomiędzy Gliwicami a Pyskowicami :D

Gość gość
Rodziłam niedawno w Gliwicach. Jestem zadowolona. Szpital czysty, w toaletach ok. Leżałam w sali 2 osobowej (bez żadnych dopłat). Lekarze i położne są w porządku, jedyne co mnie drażniło to to, że niektórzy mieli skrajnie odmienne opinie na różne tematy. Ale to już tak jest przy dużej rotacji personelu. Szpital raczej stawia na samodzielność w opiece nad dzieckiem. Dziecko jest cały czas z Tobą w pokoju, jeśli potrzebujesz pomocy to oczywiście ją dostaniesz,ale musisz poprosić, sami raczej nie proponują. Jedzenie w szpitalu paskudne i mało, ale w większości szpitali niestety tak to wygląda. Trzeba poprosić rodzinę o dokarmianie :D Gorąco polecam położną Ewę. W dużej mierze dzięki niej urodziłam dziecko siłami natury, bez większych komplikacji.