Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cośmijestaleniewiemco

Anginy raczej nie mam wiec co mi jest

Polecane posty

Wiem, wiem... to nie miejsce na diagnozę, ale ja już byłam wczoraj u lekarza i powiem Wam, że mam mieszane uczucia co do diagnozy. Moje objawy to głównie gardło a dokładniej prawa część, jakby migdał, powiększone węzły chłonne, problemy z przełykaniem sliny, najchętniej to bym ją wypluwała. Zaczynam też jakby trochę inaczej mówić. Gorączkę wczoraj wieczorem miałam 37,2, a wczeniej temperatura normalna, no i bóle mięśni, jak przy grypie. ZERO kataru. Pani doktoro poleciła nurofen, neo-angin w spray i się wygrzewać pod kołdrą. Przepisała Duomox gdyby mi to nie przechodziło. Nie wiem co mam robić, zmienić lekarza czy tamten antybioryk wykupić (mówila, że to na anginę). Poradźcie coś, proszę.

to wiem, o inną radę prosiłam

Gość gość
przez kilka dni lecz się domowymi sposobami, leż w łóżku, wygrzewaj się, dużo pij. ale jak po 4-5 dniach stan się pogorszy weż ten antybiotyk

Gość gość
twoje objawy to poczatek anginy ropnej. jak nie wezmiesz antybiotyku to nie bedziesz mogla w ogole przelykac sliny, ani jesc a nawet pic, bo sprawiaja duzy bol :-o to gorsze niz grypa!

No tak, ale czytałam, że przy anginie jest wysoka gorączka, a ja mam teraz 36,8. To może wziąć już ten antybiotyk?

Gość gość
a nie brałaś czegoś p.gorączkowego, czegoś co obniżyło Ci tem.?

Nurofen wzięłam na noc. Sporo się wypociłam, ale jak się kładłam to miałam tylko 37,2.

Na poniedziałek umówiłam się do specjalisty - otolaryngologa, ale to dopiero za 3 dni :-(

Gość gość
antybiotyk jaki wypisal ci na recepte lekarz to musisz kupic. Goraczki nie musisz miec. Ale im dluzej bedziesz zwlekac z tym to angina sie rozwinie a organizm nie zwalczy sam ta chorobe. zle wyleczona angina lub zaniedbanie moze prowadzic do nie przyjemnych powiklan.

Lekarka sama nie była pewna czy to angina dlatego powiedziała żebym się wstrzymała i zaczekała na objawy, bo wydaje jej się, że to jest wirusowe, a nie bakteryjne. A mnie tak napi eprza to gardło, że nie wiem co robić. Wypiłam mleko z miodem i czosnek, to teraz śmierdzę i nic więcej.

Gość gość
ja tez kiedys mialam angine ropna ale poczatek tego mialam taki ty teraz. Jesli lekarz przepisal antybio. to nie lekcewaz tego.

No to polecę do apteki.

Gość gość
a nikt ci nie powiedzial ze jak gardlo boli to trzeba zrezygnowac z przetworow mlecznych typu jogurty, serki, mleko bo te bakterie mlekowe moga wlasnie wywolac angine na zapalonym gardle

Nie