Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onawkilcie

Kawy ze SATARBUCKSA CZY COFFEEHEAVEN sa za drogie na kieszen polaka

Polecane posty

Gość onawkilcie

hej czy nie uwazacie ze kawy w tych popularnych kawiarniach sa za drogie? Tzn nie mowie jak ktos pija jedna na miesiac, ale np pracujac duzo na miescie i pijac duzo kawy jak ja to na dzien 50 zl idzie...co sadzicie?

Gość gość
To jest SATANBUCKS a nie starbucks

Gość gość
dlatego ja mam kubek ze starbucksa i leję tam w domową kawę :classic_cool:

Gość gość
u nas wszystkie sieciowki, zwlaszcza z zarciem tzw fast food jest za drogi :O w stanach sa ta malo odzywcze, malowartosciowe sztuczne zarcie czy napoje kosztujace prawdziwe drobne dla biedoty,u nas to prawdziwy rarytas, luksus wrecz, za ktory placisz wiecej niz wyszloby to przygotowujac samemu :O

Gość onawkilcie
to jest starbucks, nie znasz sie to sie nie odzywaj

Gość gość
To sobie rób kawę w termosie, z czym masz problem?

Gość onawkilcie
ja nie mam problemu, jednak uwazam ze kawy sa tam za drogie dla przecietnego polaka, czytac nie umiesz?

Gość gość
A co w tym kraju nie jest za drogie dla przeciętnego Polaka? Ameryki nie odkryłaś. Jedzenie obiadów na mieście też jest za drogie dla przeciętnego Polaka.

Gość gość
a ile tam kawa kosztuje?

Gość onawkilcie
akurat ceny w barze mlecznym sa ok a to tez niby jest '' jedzenie na miescie''

Gość gość
a co dziwnego w tym ze płacisz wiecej niz wyszłoby to przygotowując w domu? to chyba oczywiste. Faktem jest to ze u nas jest żarcie bardzo drogie, wiec tym bardziejw knajpach bo ktoś musi je przyrządzić, sprzedac*****sprzątać po tobie, pomijając fakt podaktów i czynszu za lokal w którym jesz

Gość onawkilcie
kawy maja tam fajne, ale podobna lub taka sama mozna za polowe kupic w jakiejs malej kafejce

Gość gość
tutaj w USA ja kazdego dnia ide do starbucksa chyba bym zwariowlaa latwo zostawic jak inna tez to bedzie robiuc tutaj sa takie przyklady 👄 www.youtube.com/watch?v=FIhyhwzQ0-8

Gość gość
a po ile tam są te kawy, bo nie chodzę i się nie orientuję?

Gość onawkilcie
to zalezy jaka, ja za duza place 18 zl....

'u nas wszystkie sieciowki, zwlaszcza z zarciem tzw fast food jest za drogi :O ' To jest raczej powod do radosci, spoleczenstwo jest zdrowsze! Tak przynajmniej Polki w porownaniu z kobietami z zachodu wygladaja fantastycznie. Look at the bright side!

Gość onawkilcie
ludzie ja o kawie a wy o jedzeniu hahaha

Ale kawa tez zdrowa nie jest, wiec zasada jest ta sama. Nawet lepiej, gdyby byla drozsza to wiecej ludzi by kupowalo i pakowalo kase w kieszenie koncernow, tak przynajmniej mamy wieksza motywacje zeby zaoszczedzic (Sama akurat mieszkam w kraju, gdzie takie kawiarnie sa cenowo przystepne i wcale nie jest to dla ludzi dobre, przyzwyczajaja sie do hektolitrow latwo dostepnej kawy przeladowanej cukrem.)

Gość gość
no to rzeczywiście kawa za 18 zł w barze to przegięcie. W całkiem niezłych restauracjach jest taniej. A co te amerykańskie lury w sobie mają,że są w tej cenie? Opiłki złota?

Gość onawkilcie
o jakim cukrze mowisz? ja akurat nie slodze i zazwyczaj zamawiam normalna kawe bez zadnych syropow smakowych itp wiem ze kawa w duzych ilosciach nie jest zdrowa, ale dla mnie czasami to jedyne wybawienie bo mam niskie cisnienie i nieraz czuje sie zmeczona szybko i jedynie to na mnie dziala

W tych "kawach" więcej jest syropów i innego badziewia niż kawy. Jak można to pić codziennie, kilka razy w ciągu dnia?

Gość gość
no chyba nie jest to jednak takie drogie patrząc na te tłumy w starbucksie codziennie. ;]

Gość Dywanem w morde
Na warszawskie zarobki i ceny to nie jest tak drogo. Widac to po tym ile ludzi tam kupuje kawe. Logiczne ze skoro maja takie ceny wysokie od dawna i nadal funkcjonuja tzn ze kawa schodzi a wiec ludzie kupuja nawet jak obok jest mc z kawa z 1/3 tego ile krzycza wyzej wymienione sieciowki.

Chociazby o naturalnym cukrze wystepujacym w mleku, ktorego w typowych kawach sa hektolitry. Oczywiscie, mozna pic czarna bez cukru i bedzie to duzo zdrowiej, ale z tego co widze, ludzie wola latte i cappuccino.

ja piję z cofihewen tylko flat white za 8, 50 w starbucksie byłam raz i fakt, jest po prostu za drogo a kawa - nic niesamowitego.

Gość gość
picie kawy w tych miejscach to chyba raczej taki dziwny snobizm.Jakby picie niespecjalnej kawy w papierowym kubku w jakiś sposób nobilitowało :D

Gość gość
ja czesto pije kawe w starbucksie bo mi po prostu smakuj***ardziej od innej. nie czuje by w jakis sposob mnie to do czegos nobilitowalo.

Gość gość
do tych miejsc nie chodzi sie jak chce sie napić kawy tylko żeby sie lansować:o

Gość gość
serio jak dla mnie ta kawa szlu nierobi ale ja nigdy nie bylam smakoszka kaw a kawa rzeczewiscie na polskie zarobki jest droga 18 zl to w uk mozna za 3,50 f kupic czyli cena ta sama ale w uk minimalna stawka na godzine to 6 f wiec pracuje sie na glupia kawe pol godzine a w polsce 3 godziny to chore

Gość gość
Kawy ze starbucksa i innych sieciówek, czy jedzenie w subwayu itd wcale nie są drogie, ceny w przeliczeniu na inne waluty są identyczne. Po prostu my mało zarabiamy, totalnie nieadekwatnie do cen na rynku... Taki Anglik kupuje sobie kawe w starbucsie za 3 funty = 15 zl, ale to dla niego tyle co 3 zl dla nas :O a my za 3 zl mozemy sobie najwyzej kupic szczyny z automatu Polska to kraj w którym ceny są zachodnio europejskie, a zarobki wschodnio europejskie :O