Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po stracie

Kobiety z pco proszone o pomoc jakie leki np na podtrzymanie podczas ciazy

Polecane posty

Gość po stracie

witam serdecznie. Zwracam się z prośbą do mam które mają stwierdzone pco. Na początku powiem,że długo walczyłam z tą chorobą,ale w końcu udało się, niestety radość nie trwała długo,bo w 6 tyg okazało się,że dziecko nie rozwija się prawidłowo. Dlatego stąd moje pytanie Drogie mamy proszę napiszcie jakie leki podczas pco od początku ciąży przyjmowałyście, może to były na podtrzymanie, czy może prócz witamin nie przyjmowałyście nic. To bardzo dla mnie ważne. Dążę do tego aby dowiedzieć się czy nie dało się nic zrobić, czy to po prostu wina lekarza,bo nie podał np odpowiednich leków podczas pierwszej wizyty. Od dnia straty mojego dziecka nie mogę sobie z tym poradzić, dlatego teraz podjęłam się szczegółowym badaniom, jak i chciałabym poznać jaką kurację lekową miałyście w czasie ciąży. Za wszystkie odpowiedzi dziękuję. pozdrawiam

Gość gość
acard, magnez, i przede wszystkim luteina

Gość po stracie
a luteina już od II fazy cyklu czy dopiero od dnia potwierdzenia ciąży? To bardzo ważne,bo ja też dostałam luteine ale wydaje mi się,że za późno..

Gość gość
Tez mam pco w pierwsza ciaze zaszlam po ponad roku i poronilam mieszkam w kraju gdzie ciaz sie nie podtrzymuje. pociesze jednak ze w 2 ciaze zaszlam w 1 cyklu po poronieniu i ciaza rozwija sie prawidlowo. JA po stracie obwinialam sie ze nie mialan luteiny ze dlatego poronilam a to nie prawda czasem sie tak zdatza i jest to przykre i ciezkie dla kobiety ale nie znaczy ze z drugi raz bedzie to samo ;-)

Gość gość
od drugiej fazy brałam luteine potem jak test by negatywny to odstawiałam, a jak sie udało kontynuowałam aż do 20 tyg, od pozytywnego testu może byc zbyt pózno

Gość gość
luteina na zmianę z duphastonem > przy duphastonie miałam lekkie krwawienia i leżałam w szpitalu gdzie zmieniono na luteinę. Poza tym brałam witaminy, żelazo i magnez. Pod koniec było trochę problemów - przedwczesne skurcze i dwa razy szpital, czyli razem z początkiem : trzy pobyty w szpitalu Czwarty pobyt zakończył się cesarką i teraz od tygodnia cieszę się maluszkiem. Życzę powodzenia Ps - U mnie też pierwszy raz zakończył się niepowodzeniem ...