Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mówi się że tylko dobrzy ludzie kochają zwierzęta

Polecane posty

Gość gość

A ja zauważyłam, że głównie wredni, podli, bezwględni dla innych ludzi kochają zwierzęta, dla innych ludzi są wredni i złośliwi. Zwyrodnialcy też kochają zwierzęta więc o czymś to świadczy.

Gość gość
chociaż nie, że powiedziałam. Chodzi mi o to, że jak ktoś nie kocha zwierząt to mówią "jesteś złym człowiekiem!", oni się mają za dobrych bo się rozczulają nad zwierzątkami a tak naprawdę to podłe i wredne chamy z nich!

Gość gość
Nic podobnego. Autorko.Mylisz osoby naprawdę kochające zwierzęta o tzw miłośników psów Jest taka podgrupa ludzi kochająca "pieski"a inne zwierzęta kochająca na talerzu.Do tej grupy należą często ludzie podli dla innych ludzi i innych zwierząt. Takie małe,podłe śmierdzące ludzkie śmieci.

Gość gość
Hitler, Himler i wielu jego kumpli z klubu, kochali swoje zwierzaki. Pewnie byli dobrymi ludźmi.

Gość gość
Od d**y strony się do tego zabrałaś, nie ważne co hitler kocha tylko czy jest kochany, czyli ważniejsze kogo zwierzęta kochają... instynktownie lgną do dobrych ludzi :D

Gość gość
do mnie bardzo lgną a nie jestem dobrym człowiekiem, to taki kolejny mit. podobny, że dobro powraca a zło w dwójnasób :)

Gość gość
Tylko ci się wydaje że lgną, może zwyczajnie boją :D ...a o zło się nie martw, kiedyś cię dosięgnie i jeszcze zapłaczesz 😠

Gość szczery az za bardzo
Kochali swoje raczej tylko psy. A kochać nie oznacza kochać zwierzęta. Wielu będąc prawdziwym gnojem dla ludzi zaczynało od gnojenia zwierząt a kryminologia zna sto razy tyle przypadków co twoje dwa rzekome w dodatku pomijając rzekomo wegetariańskie aspiracje co poniektórych.

Gość gość
zapłaczę pewnie i to nie raz dobre rzeczy przeplatają się w życiu ze złymi każdego z nas spotyka zarówno i dobro i zło nie ma takiego przełożenia, że jak ktoś jest dobry i czyni dobro to złe rzeczy go omijają, tak dobrze nie ma tak samo jest z ludźmi złymi, spotyka ich i to i to, takie jest życie i dorabianie do tego jakichś mitów tworzy tylko jakąś zgubną iluzję o sprawiedliwości na tym świecie a życie sprawiedliwe nie jest, sprawiedliwa jest tylko śmierć bo jej doświadczą wszyscy :)

Gość gość
Zboczona jesteś, nie wiem czy to czasem nie jest karalne :P ...a tak z ciekawości te zwierzęta to piesek, konik? :D

Gość gość
mam kochanego kundelka, i 5 kotek :) piesek mnie uwielbia, z wzajemnością :)

Gość gość
Jestem gnojem dla ludzi. Wolę zwierzęta. Ludzi nie cierpię.

Gość gość
Po prostu znam ludzi, którzy sa naprawdę wredni, dwulicowi (to najczęściej ci mówią, ze ludzie mogliby dla nich nie istnieć bo są tacy beznadziejni a sami lepsi nie są albo nawet gorsi) ale za to swoje zwierzątka ubóstwiają. Ale racja, mogę mówić tylko o takich, którzy kochają jedynie pieski czy kotki... chodzi mi o to, że: do ludzi wredny i podły każdą świię podłoży, a do zwierzątka ciuciuciu, milutki ;/ żałosne.

Gość gość
Ja nie wiem czy jestem dobra czy zła, chyba coś pośrodku ale zwierzęta kocham, np mojemu kirkowi bym nigdy krzywdy nie zrobiła, a ludziom mi się zdarzało np przespalam się z facetem koleżanki i ona cierpiała przeze mnie

Gość gość
nie jesteś ani dobra ani zła, to co zrobiłaś koleżance plasuje cię na pozycji: ś****wo moralne

Gość gość
ś-c-i-e-r-w-o

Gość gość
Ale ja mam to gdzieś co myślisz każdy popełnia błędy zreszta... Paru ludzi przeze mnie plakalo ale nie raz robiłam też dobre uczynki więc za złą się nie uwazam

Gość gość
Nie tylko dobrzy, znam pedofila z psem, i dobry z niego człowiek? :D

Gość _motylek_22_
ja kocham zwierzęta, są dla mnie bardzo ważne, miałam ich mnóstwo gdy umierały cierpiałam razem z nimi płakałam tygodniami, tylko dlaczego nie darzę takim szacunkiem i uczuciem ludzi? bo ludzie są podli, zwierzęta potrafią okazać dobroć miłość są bezbronne i bezradne, a człowiek zabił by człowieka dla pieniędzy

Gość szczery az za bardzo
To co ludzie robią zwierzętom przekracza jakiekolwiek okrucieństwo ludzi wobec ludzi.W relacjach międzyludzkich nie było jeszcze takich okrucienstw jakich człowiek dopuszcza się wobec zwierząt i nie chodzi mi o traktowanie pewnych zbrodni na równi tylko o sam fakt i sposób ich dokonywania.

Gość gość
Otóż to.

Gość gość
zwierzęta wcale nie są takie dobre i lepsze od ludzi czy nie słyszeliście o pogryzieniach przez psy małych, bezbronnych dziec****sy potrafią ugryźć właściciela, zagryźć z zazdrości niemowlę gdy to pojawi się w domu nie gloryfikujmy tak zwierząt, są równie nieobliczalne jak ludzie

Gość gość
Zapamiętajcie sobie jedno. Nie ma takich ludzi którzy będąc okrutni wobec zwierząt i mający do nich ściśle przedmiotowy stosunek będą w stanie się poświęcić wobec ludzi.Nie ma. Wyjątek może zachodzić tylko w drugą stronę tj w przypadku gdy ktoś kocha zwierzęta a nie kocha ludzi. Ludzi złych dla zwierząt a dobrych dla ludzi nie ma.Mogą zachowywać tylko tego pozory.Prędzej czy później gnoj znacznie śmierdzieć.Czy to będzie przemoc psychiczna czy fizyczna czy też może inna forma zachowań prowadząca do czyjejś krzywdy to już inna sprawa. Zapamiętajcie sobie tę zależność.

Gość gość
Z faktu że zwierzę gryzie można wywieść jedynie iż jest w danych warunkach niebezpieczne.Dobro czy zło to kategorie jakich w świecie zwierzęcym nie bierze się pod uwagę tak jak w relacjach międzyludzkich bo zwierzęta wiedzione są instynktem co nie znaczy że są rzeczą.Bo nie są!

Gość gość
A jak ktoś jest paleontologiem i kocha zwierzęta wymarłe, to jest dobry czy zły?

Gość gość
Nieobliczalnosc człowieka jeśli jest poczytalny może i powinna stanowić podstawę do osadzenia go prawnie i moralnie. Człowiek posiada pewien typ świadomości samego siebie i innych jaki obliguje go do odpowiedzialności.Jeśli mordowac,wykorzystywać czy krzywdzić jest w stanie człowiek dlatego pod tym wg bywa gorszy od zwierząt z punktu widzenia tego czym jest dobro w najprostszym chociażby ujęciu filozoficznym...tj nie czynieniem innym tego co byłoby dla nas nie miłe pomijając pewne wyjątki i stan konieczności.

Gość gość
Paleontolog kochać może takie zwierzęta tak jak ktoś inny sztukę. Sztuką jest tu zrozumienie tego czym naprawdę jest miłość i jak się ona przejawia.Jeśli uczucia kogoś takiego przekładają się na miłość i szacunek do istot żywych jak i wolę zadbania o to by ich nie spotkał los taki jak wymarlych z powodu człowieka to możemy mówić o miłośc****oza czymś takim to raczej rodzaj pewnej fascynacji.

Gość gość
taaaaa, bo te "biedne pogryzione dzieci" takie niewinne są a te zwierzęta "takie złe". Litości. Ludzie niepotrafią sami siebie zrozumieć a co dopiero sygnały zwierzące.

Gość gość
No to ja chyba mam rodzaj fascynacji, bo właśnie sie uczę paleontologii do egzaminu :))

Gość AmandaAAA
Mój dziadek mówił zawsze, że jak się dobrze opiekujesz zwierzakiem, dbasz o niego to jesteś dobrym człowiekiem czyli jak w tytule. A tak na marginesie słyszeliście o nowym portalu społecznościowym www.myzoo.pl właśnie dla miłośników zwierząt, takich co by chcieli porozmawiać o zwierzaczkach, może się spotkać i dać im szansę wspólnej zabawy.