Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze 4l jedza jeszcze kaszki albo pija mleko

Polecane posty

Gość gość
moje dziecko od skończenia 2 roku nie je kaszek i nie pije mleka ( ale na mleko jest uczulone ). Odkąd zaczęło jeść "dorosłe" jedzenie tylko takim się żywi :D A to mleko to chodzi C***ewnie o podawanie z butelki jeszcze ? ?U nas butle poszły w kąt po 1,5 roku po urodzeniu.

Gość gość
corka mojego brata ma 3.5 roku i rano je kaszke, a wieczorem jeszcze dostaje butle z.mlekiem. a znowu córki mojej siostry wcale mleka ani kaszek, nie lubią. starsza ma 4 lata to już od 1.5 roku nie pije a młodsza ma prawie 2 lata i też sZybko przestała pić mleko.

moj starszy ma4.5 roku i pije wieczorem i rano manne na mleku krowim . Mlodszy ma 2.5 i pije mm

Gość gość
Moja 24latka jeszcze je kaszki i pija mleko... lubimy :)

Gość gość
jak jeszcze pija czy jedza? z bbutli czy jak? moja 5 latka lubi wypic mleko ale zwykle z kartona i czasami zrobie jej kaszke manne.bo lubi.

Gość gość
mój synek ma 4.5 roku. żadnych kaszek nie je od jakiś 2 lat. natomiast od tego czasu przeważnie na śniadanie zjada płatki z mlekiem (oczywiście krowim). jak nie je płatków to pije kakao bo bardzo lubi mleko ogólnie. czasami kilka razy w ciągu dnia prosi o kakao. tak małe dziec***owinny pić jeszcze dużo mleka bo jest ono dobre na kości. oczywiście nie każde dziecko lubi, ale jeśli tak to jak najbardziej powinny.

Gość gość
ja mam 32 lata i jak odwiedzam babcie to robi mi kaszke manne na mleku, ktora kocham miloscia dozgonna ;) aaa no i ciaglel pije mleko ;)

Gość gość
Moja ma 3,5 l, pije mleko wieczorem, ale ze słomki, trudno było odzwyczaić od butli ale jakoś się udało. Sama wybrała kubek ze słomką jaki jej się podobał. Pije mm bo po krowim ma zaparcia. Wypija niecałą szklankę.

Gość gość
moja koleżanka podaje swojej 4 letniej córce mleko modyfikowane na noc a rano na śniadanie kaszkę. Czy tylko mi się to wydaje dziwne?

Gość gość
Moja 3,5 latka chyba by mnie śmiechem zabiła jakbym jej chciała zrobić jakąś kaszkę:-) co do mleka, to bardzo chętnie prawie codziennie wypija sporą jego ilość, dokładnie nie wiem ile, bo idzie sama do lodówki, nalewa do szklanki i pije zimne, zresztą ja robię tak samo (mleko swojskie od krowy nie z kartonu). Śmieszy mnie jak czytam, że dziecko 4,5 letnie PIJE!!! jeszcze rano i wieczorem kaszkę:-) Moja nie pija żadnych kaszek, je za to normalnie jak dorosły człowiek i tak też jest traktowana, jest mega samodzielna.

Gość gość
u nas jada się normalne kasze na śniadanie lub kolację np jaglaną lub owsiankę dziecko ma 2 lata a drugie ma naście i też je ale z mlekiem krowim małe na wodzie.

Gość gość
Jagoda twoje dziecko ma prawie 5 lat i jeszcze z butli pije heheh

Gość gość
Moja to nigdy nie piła kaszki, to się podaje łyżką, a nie butlą. Ja czasem proponuje mojej kaszke jak jesteśmy u bratowej (jej ma 10 mięsiecy) to mówi, że przecież ona nie jest mała dzidzia (pisałam wyżej ma 3,5l). Mojego szwagra syn pił kaszke z butli do 4 lat, nawet w dzień. Znam za to dziewczynkę, w tym roku kończy 5 lat i jeszcze pije mleko z piersi. W dzień też! To już jest masakra! Wolałabym już 5 latka pijącego z butli.

Gość gość
Mój za kaszkami nigdy nie przepadał, ani za ryżem na mleku itd więc tego praktycznie wcale nie jadł, samo mleko chętnie, po 2 r.ż. tylko zwykłe krowie z kartonu (zaczął je sporadycznie po 1 r.z. pić) i tylko z kubka/bidonu ze słomką. Mleko bardzo lubi, pije chętnie, czasem mu słodzę miodem bo miodu np. do kanapek nie lubi a chcę żeby trochę jadł.

Gość gość
Moj niestety kaszek nie je, zaluje. Za to mleko bardzo lubi i pije chetnie. Oczywiscie zwyczajne mleko w zwyklym kubku a nie modyfikowane z butli.

Gość gość
może być tak, że jeszcze będzie piło z piersi w tym wieku ale mam nadzieję, że odstawi się sam przed 3 urodzinami.

Gość gość
mój kaszek nie je wcale ,jak miał około rok przestał,natomiast mleko pije rano i wieczorem z miodem pije .

Gość gość
Moja córka ma 4 lata i 3 miesiące. W dni gdy nie ma przedszkola daję jej kaszę na mleku z butelki a wieczorem mleko, też z butelki (ze smoczkiem). Chodzi o wygodę. :)

Gość gość
Ale jaka to wygoda dla 4latka pić z butli?? Ty też dla wygody nalewasz sobie kawy do butelki zamiast kubka?? :/

Gość gość
Wygoda? Przecież ona już potrafi pić ze szklanki? Po co jej butla? Co w tym wygodnego? Przecież wygodniej umyć kubek niż butle!

Gość mamadwóchdziewczynek
Moja córka ma 3 latka - nigdy nie piła mm /karmiłam piersią do 16 m-ca życia/, kaszki jadła w miarę regularnie do 2 r.ż. - łyżką. Teraz je "dorosłe" jedzenie, mleko lubi i pije często - kakao, mleko, kawę inkę - do śniadania albo kolacji.

Gość gość
ja znam chłopca co miał 7 lat i kaszkę pił z butli ze smokiem .

Gość gość
Moje dzieci maja 3,5 i 4,5 roku. Prawie codziennie jedza na sniadanie albo kasze jaglana, kukurydziana, owsianke albo inne platki. Sama jem z nimi :) na wodzie, nie na mleku bo to ja pic mleka nie moge :P

Gość gość
Tak, uwielbia zupy mleczne pod każdą postacią, kaszki itp. Mleko robie do kolacji/ śniadania zawsze z miodem lub kakao. Ma 3 lata.

Gość gość
Synek ma roczek.. mleko modyfikowane pije raz dziennie, kaszkę jakąś z bobovity bez cukru je na kolację. Butelki nie używamy już gdzieś około 4 miesięcy. Mleko daję najczęściej w kubku z twardym ustnikiem, a wodę, soki pije albo z kubka ze słomką, albo normalnie z kubka (ale jeszcze dosyć rzadko). Za tydzień, dwa będziemy zaczynać przygodę z mlekiem krowim. _ Ja nie wyobrażam sobie 1,5 rocznych dzieci (już nie mówiąc o starszych) z butelką.. jeszcze na dodatek w łóżeczku przed snem. Masakra

Gość gość
Ja pilam z butli do 7 rz. Moja 4 latka tez czasem oije z buli. Sa to dwultek syn od zawsz byl anty butelkowy.