Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dwuletnie dziecko można jeszcze nauczyc picia butelki z mm

Polecane posty

Gość gość

bo juz nie karmie piersią kilka mies, córka jest niejadkiem tzn bardzo trzeba się namęczyc zeby coś zjadła sensownego. nie raz wstaje w nocy i musze jej robić cos do jedzenia bo jest głodna. pierwszy raz mm podałam jak miała 3 mies ale pluła nie chciała, regularnie próbuje co jakis czas ale nie wychodzi. tak sobie pomyslałam, że może jak by zjadła wieczorem taka butle mm z np kleikiem to może by sie najadła i spała spokojnie i by miała zaspokojone potrzeby żywnościowe. Bo się tak panicznie boje że jest niedojedzona ;/ próbuje wszystkiego, zupki mięsko, nalesniczki, kanapki ale ona nie ma czasu jesć słów brak jestem na skraju nerwów

Gość gość
nie rób tego ! lepiej w kubeczek i słomki jakieś fajne kolorowe kup

Gość gość
dwulatek powinien ju jesc noramlne jedzenie, a nie doic mleko z butli. Zrob jej kaszke, budyn, legumine na mleku i dawaj lyzeczka. Badz konsekwentna.

Gość gość
normalna kolacja dla dwulatka,a nie sama butla. Kto to widział. Peritol jest na apetyt. U lekarza byłaś z tym w ogóle?

Gość gość
i przegłodź ją w nocy to bedzie w dizeń jadła, kto by pomyslała, że tańczysz jak 2 latek Ci zagra, wiem , bo sama mam 2 latka

Gość gość
Dwu letniemu dziecku nie podaje się butelki. Daj mleko w kubeczku ale nie w butelce! A może zwykłe mleko np z kleikiem i kakao ?

Gość gość
a co dziecko jadlo odkad skonczylas karmic piersia, przeciez musialo cos jesc\?

Gość gość
no próbowałam ale nie chciała. wogóle ona nie chce jeść zadnego nabiału, zero kaszek, jogurtów, budyniu nawet nic. śniadania wogóle nie chce jesć, czasem tylko kawałek jabłka, obiadu nie zje bo podziubie tylko sałatkę, weżmie dwa kęski mięsa i ucieka się bawić, kolacji też nie chce jeśc. Często robie na kolacje sałatke, warzywa na patelnie itd to ona potrafi tylko wyjść trochę groszku czy kukurydzy i ucieka. Czasem w porywach plasterek szynki zje u lekarza byłam to rozłożył ręce że jak by była glodna to by zjadła

Gość gość
oczywiście słodyczy zero, pije tylko herbatke. wczesniaj miała duży apetyt, jadła wszystko. Potem przyszły letnie upały, było samo picie i od tego momentu kompletna niechęć do jedzenia

Gość gość
frytki bardzo lubi i naleśniki z nutellą ale wiadomo to nie zdrowe dziecko nie może jeść tego caly czas. Raz w tyg daje i to i to

Gość gość
no to rób te naleśniki - możesz urozmaicić np. ostatnio w przedszkolu mieli naleśniki czekoladowe - dosypali do ciasta kakao syropem klonowym no i ja jeszcze podawałabym syrop typu apetizer - jak nawet nie zadziała to nie zaszkodzi w nocy nie ma jedzenia i koniec i może dziecko ma robaki i stąd nie je?