Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w Waszych rodzinach babcie porownuja dzieci

Polecane posty

Gość gość

Czy u Was też tak jest? Glupie teksty typu: a X w jego wieku już ładnie chodziła, Lub cos w stylu co za chudzielec X jako niemowlę był taki rozkoszny etc :o Dostaje furii moja tesciowa porównuje dzieci i to zawsze na korzyść swoich ulubieńców ( dzieci jej córki) a nawet wmawia mi głupoty. Np. twierdzi że moje dziecko chodzić zaczęło w wieku 18m-cy co jest bzdurą nawet filmik jej pokazałam z datą gdzie dziecko idzie mając 13m-cy to odparła" oj udało jej się i akurat to uchwyciłaś kamerą" :o co za babsko jak to znieść?!

Gość gość
U mnie nie mogą porównywać, bo nie mają więcej wnuków :) Prababcia czasem wspomina swoich synów (ojca i wujka mojego męża), ile ważyli, kiedy chodzili itp, ale absolutnie bez porównania.. po prostu czasem sama pytam, co i jak..ona się cieszy każdym dzieckiem, więc nie ma mowy o krytykowaniu.. A babcie, jak to babcie.. zapatrzone we wnuka. _ Ale koleżanki teściowa, ciągle porównuje ich córkę do swojej starszej wnuczki- córki jej córki. I zawsze ta młodsza to gorzej.. źle ubrana, źle to robi.. a jak juz ma coś lepszego (no nie wiem... np. taka pierdoła jak wózek).. to i tak juest krytykowanie.. ze to niepotrzebne, to bez sensu.. generalnie.. wszystyko źle, źle, źle.. ale to co robi córunia i starsza wnuczka jest super.

oczywiście że tak :o bez sensu, zwłaszcza, że ja już teraz nie pamiętam kiedy dokładnie moje dziecko coś tam robiło i nie wiem jak one pamiętają to wszystko na przestrzeni tylu lat :p

oczywiście że tak pechowiec.gif bez sensu, zwłaszcza, że ja już teraz nie pamiętam kiedy dokładnie moje dziecko coś tam robiło i nie wiem jak one pamiętają to wszystko na przestrzeni tylu lat x Ja też się zawsze nad tym zastanawiam, mam identycznie :o:o

Gość gość
Mam ten sam problem, zawsze moje dziecko gorzej, sabiej, później, ... Ale kto by się przejmował, przyzwyczaiłam się.

Gość gość
Nie dziwcie się, bo jak mówiłam babcia męża opowiada o swoich synach.. a ma 74 lata.. ;)