Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Telewizja77

Zmiana nizoralu na emolium ostry łupież

Polecane posty

Gość Telewizja77

Cześć Piszę z prośbą o pomoc bo już nie wiem co mam robić! Jakiś miesiąc temu zaczęłam używać nizoralu, ponieważ wysypał mi się łupież. Kiedyś używałam head&shouders, ale po odstawieniu łupież automatycznie wracał, dlatego zdecydowałam się na Nizoral. Nizoral baaaaardzo ciężko likwidował ten łupież (dodam, że włosy mam suche i myje je co 3 dni) i musiałam dwa razy pod rząd myć nim skórę głowy, ale coś mu tam szło. Dermatolog mi powiedział, że jak zauważę, że łupież znika to mam myć nizoralem głowę co trzecie mycie, a jak już zniknie to profilaktycznie raz na 3 tygodnie. Dzisiaj podjęłam decyzję o odstawieniu nizoralu, ponieważ już się tak bardzo nie sypało, a po za tym stwierdziłam, że skoro nizoral średnio pomaga, to to może nie być łupież, a sucha skóra głowy. Dzisiaj zakupiłam szampon emolium, a po umyciu wysypało mnie tak strasznie, jak miałam przed kuracją nizoralem!! Pomóżcie mi, bo nie wiem co mam już robić! :( Czy czekać aż zadziała szampon Emolium? Dodam jeszcze, że od 2 tygodni regularnie smaruję skalp emulsją do skóry głowy, też również od Emolium.

Gość Jolka9988787
Jeśli masz łupież to stosuj kosmetyki, które tę przypadłość zlikwidują. Nie wiem czy akurat to Emolium jest do tego przeznaczone. Ja sama kiedyś miałam problem z łupieżem i stosowałam szampon Dandrene - dokładnie ten - www.skracaj.com/2b1a.html . Mnie pomógł i szybko pozbyłam się sypiącego kłopotu. Łupieżu nie mam do dziś.

Gość Bokiluk
Dobrze Ci radzę, olej Nizoral i Emolium i przerzuć się na ten szampon: http://www.realbeauty.pl/991-dixidox-de-luxe-przeciwlupiezowy-szampon-2-1.html. Miałam wiele lat powracające problemy z łupieżem, w momencie jak zaczęłam używać tego szamponu po kilku tygodniach łupież zniknął i póki co (odpukuję w niemalowane) nie ma zamiaru powracać.

Gość gość
Nizoral leczy, dopóki go stosujesz, jak przestajesz, po jakimś czasie łupież wraca, bezsensowne błędne koło...

Gość gość
Wywal i emolium, i nizoral, a kup do mycia włosów szampon aloesowy Equilibra albo plyn do hig. int. Facelle (w rossmanie). Do tego olejuj włosy i skalp, stosuj na skórę nawilżające odżywki (najlepsza to aloesowa natur vital) i zapomnisz, co to "łupież", czyli po prostu przesuszenie skóry głowy.

Gość gość
najlepsze sa stare metody myc głowe szarym mydłem i płukac w occie

Gość gość
Radzę zmianę na szampon pirolam - apteczny, wydajny i w dobrej cenie. I co najważniejsze, niweluje łupież zazwyczaj w dwa tygodnie, łagodząc przy tym swędzenie i podrażnienia na skórze głowy.

Gość gość
gość dziś Ile dostajesz za tak żałosną reklamę tego szajsu? :O