Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pierwsza wizyta u ginekologa w wieku 23 lat to późno

Polecane posty

Gość gość

Musze się w końcu zmobilizować i pójść do ginekologa. Do tej pory nie mogłam się jakoś odważyć i tak mi jakoś zleciało, że mam już 23 lata. Obawiam się, że lekarz przez to ile mam lat i to dopiero moja pierwsza wizyta może na mnie dziwnie patrzeć... co sądzicie ?

Gość gość
ja mam 24 i jeszcze nie byłam :( moja przyjaciółka była raz, w wieku 20 lat i mówiła,że było strasznie (wtedy była dziewicą) i więcej już nie chodziła

najwyżej pokręci nosem, że nie dbasz o zdrowie, ale przecież na Ciebie nie nakrzyczy :P

Gość gość
powinno sie chyba tak w wieku dojrzewania po fraz pierwszy pójść do gina

Gość gosciowa
Jeśli wspolzyjesz to najwyzszy czas zacząć chodzić do ginekologa choćby na cytologię . Nie myśl, co powie lekarze, po prostu zbierz sie na odwage i...miej to juz za soba:) zrob wcześniej naly wywiad kogo polecają kolezanki, żeby nie trafic na jakiegod niedelikatnego czy nieuprzejmego.

Gość gość
późno!

Gość gość
no powinna siś troche wczesniej

jesteś jeszcze na poziomie: "on się będzie dziwnie patrzeć" Twoim zdrowiem powinien się zająć ktoś dojrzalszy od Ciebie

Gość gość
no nie każdy lekarz potrafi kulturalnie przedstawić swoje zdanie, niestety coraz częściej spotyka się dumnego rozwrzeszczanego wszystko wiedzącego najlepiej lekarza

Gość Carriemata
trochę późno, ale lepiej iść teraz niż za rok. A jeśli lekarz to skomentuje to co z tego? Przecież Ci nie przyłoży, a jak coś głupiego powie to olej i tyle.

Gość gość
Jak teraz nie pójdziesz, to będziesz może musiała iść po raz pierwszy w wieku trzydziestu lat, będąc w ciąży. To dopiero będzie dziwne :-)

Gość gość
a ja odważyłam się na akacjach 2013r. a mam 19 lat. I nie żałuje bo nie było wcale aż tak nieprzyjemnie a miałam i badanie ginekologiczne i USG. I też nie współżyłam i nic mnie jakoś bardzo nie bolało ani nic ;) bardziej mnie bolało kiedy przytrzasnęłam sobie palce szufladą ;) hehe radze Ci się wybrać jeśli czujesz taką potrzebę bo to naprawdę nic strasznego a chociaż będziesz pewna że wszystko jest naprawdę w porządku;) rozeznaj się z temacie jaki ginekolog jest u Ciebie najlepszy itp na internecie można znaleźć dużo informacji o lekarzach ;) ja chciałam mężczyznę ale ostatecznie zdecydowałam się na kobietę i naprawdę nie żałuje ;)

Gość gość
i to był naprawdę spontan. Po prostu wpadłam na pomysł że może pora iść, poszukałam, zadzwoniłam a kiedy byłam po byłam z siebie naprawdę dumna ;)

Gość gość
Ja odbyłam pierwszą i jak na razie jedyną wizytę u gina w wieku 16 lat

Gość gość
ja była u ginekologa póżno bo dopiero wtedy gdy zaczęłam współżycie czyli w wieku lat 29 :) wiem ze dla prostaków typu gimbaza to bardzo dziwne ale takie są fakty ... i pani doktor wcale się nie dziwiła ... bo była normalna :) A wcześniej nie miałam potrzeby chodzić bo czułam się dobrze itp.. A wiadomo że jak współżyjesz to chodzić do ginekologa trzeba . NIE DAJCIE SOBIE WMÓWIĆ GŁUPOT KTÓRYMI OGŁUPIAJĄ WAS TU NIEKTÓRZY NP ŻE 24 LATA TO WSTY IŚĆ DO GINEKOLOGA BO ZA PÓŻNO ...!!!!

Gość gość
Eee tam. To wcale nie jest późno. Chociaż też zależy od tego, czy jesteś dziewicą czy nie, jaki jest stan Twojego zdrowia, czy masz jakieś problemy ginekologiczne itp. Ja pierwszy raz byłam u ginekologa z mamą, gdy byłam nastolatką, ale taką nastolatką-dzieckiem a nie panienką. Miałam jakieś 11 lat, a może i 10. Potem byłam u ginekologa w wieku niecałych 26 lat i to jeszcze jako dziewica. Reakcja ginekologa - BEZCENNE haha. Ja jestem bardzo wstydliwa, ale on był, wtedy, jeszcze bardziej zawstydzony niż ja haha. Ale ogólnie był b. profesjonalny i starał się być delikatny. Mało tego, ponieważ u mnie cytologii się nie dało zrobić (a próbował), nie wziął ode mnie pieniędzy, a byłam prywatnie, po prostu nie chciał, bo stwierdził, że skoro nie był w stanie zrobić mi tego badania, to nie muszę za nie płacić. A przecież to nie była jego 'wina'.