Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zona niechce spirali toz to takie wygodne zabezpieczenie

Polecane posty

Gość gość

tabletek niechce bo biorac zaszla . pewnie zapomniala jakiejs wziasc. gumki sa klopotliwe. a spirala zakladasz i 3 lata z bani, nie mumam czemu stawia opór.

Gość gość
po pierwsze wziąć a nie wziasc po drugie dziw mnie bierze,że ktoś sypia z analfabetą :) po trzecie wygodne to będzie jak sobie jajowody podwiążesz (wazektomia) :)

Gość gość
chyba nasieniowody :) :) :)

Gość gość
jajowody :D

Gość gość
utnij sobie jajka, będzie problem na 20 lat z bani :)

Gość gość
hahaha idiotka , jajowody. twoj facet moze nie sypia z analfabetka ale z kims kto skończył tylko przedszkole.

Gość gość
moze pomysl o sobie jak sie zabezpieczyc,to nie takie fajne miec swiadomosc ze ma sie w srodku obce cialo,moj organizm np. odrzuca spirale,komus sie to moze wydawac niepojete,ale tak jest,ostatnio jak mi wyszla spirala to byla skrecona a powinna byc prosta,lekarz wytlumaczyl mi to w ten sposob ze moj organizm jej nie toleruje i dlatego wypycha,mialam w sumie 5x zakladana spirale,w moim przypadku najlepsze byly tabletki,ile macie dzieci?moze wazektomia to naprawde dobre rozwiazanie?

Gość gość
ciało obce , a plomby w zębach , kolczyki itd. nie masz świadomości ze to są ciała obce ?

Ja założyłam i mam spokój na 5 lat - nie wiem skąd autor miał wiedzę, że na 3 lata tylko bedzie spokój. Jednak sa podstawowe warunki do spełnienia przy okazji decyzji o założeniu lekarz mówi to zawsze podczas wizyty : - najlepiej jesli juz kobieta rodziła - te które nie rodziły a chciałyby miec kiedyś dziecko lepiej nie zakładać - to " kaleczy" w pewnym sensie narządy i może kiedyś miec problemy, moja znajoma po wyjęciu wkładki - miała 4 poronienia kazde przed 12 tygodniem i teraz załatwiaja adopcje - żałuje - poza tym musi byc zdrowa tj. zrobić cyt, i usg aby sprawdzic czy nie ma np. mięsniaków , które dyskwalifikują te forme antykoncepcjii do zastosowania. Są tez inne powody przeciwko : - ale ja mam juz od 2 lat - TO CIAŁO OBCE ;) i jestem zadowolona ;) mam 2 dzieci, zdrowego męża a na kolejne dziecko nie mam perspektyw. Acha - i najważniejsze zrobiłam to przede wszystkim dla siebie a nie dla męża , te decyzje należy podjąć jedynie wtedy kiedy same jesteśmy przekonane . Jeśli - kobieta nie chce czegoś zrobic to jej do tego drogi Panie nie zmusisz - warto przekonywać - ale musi Pan wiedzieć, że nie każda kobieta może nosić wkładkę o tym powinien WAM powiedzieć lekarz.

Gość gość
mamy 2 dzieci. 3 czy 5 lat nie wiem. wiem ze zwiety spkoj .

Gość gość
Ja już mam 4 spiralę ,bo i latek mam dużo.Teraz mam MIRENE już trzeci rok,fantastyczna sprawa ,nie ma się okresu ,koszt ok 1200 zł.