Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna  aaaaaa a

kryształ ałunu jako antyperspirant kto z was uzywa

Polecane posty

Gość anna  aaaaaa a

poczytałam trochę o szkodliwości aluminium jaki jest we wszystkich antyperspirantach... w tych co używam tez są poszukałam w necie i znalazłam kryształ ałunu- naturalny mineral, trzeba go tylko zwilzyc****otrzeć pod pachami jest tez dobry na zacięcia po goleniu i lagodzi po nich podrażnienia :) i teraz moje pytanie- można kupic albo w kostce albo w formie niby sztyftu pod pachy ten drugi bardziej poręczny ale taka kostka może jakas w 100 naturalna? nie przetwarzana...?

Gość anna  aaaaaa a
chyba zamowie jeden taki, drugi taki, przynajmniej sobie porownam bo jeden dam chłopakowi a i taki kamień wystarcza na bardzo długo :) a wy używacie jakiś sprawdzonych naturalnych kosmetykow bo ja jeszcze używam pasty do zebow ziaja bez fluoru (fluor podobno jest cholernie szkodliwy) a od kiedy używam zniknela mi nadwrazliwosc zebow i krwawienie dziasel podczas szczotkowania

Gość anna  aaaaaa a
heeej wszyscy się smarujecie tym aluminium pod pachami? ;)

Gość gość
Słyszałam o tym, ale nie używałam, napisz potem, jak się sprawuje, to tanie jest podobno, może kiedys sie zaopatrzę ;) Co do past używam Ajony też bez fluoru, i chwalę sobie. Fluor jest szkodliwy ale w bardzo dużych ilosciach, kiedys mi ktos powiedział, trzeba byłoby paste do zebów jeśc żeby fluor szkodził.

Gość gość
a ja slyszalam ze jest szkodliwy, jeśli jest przyjmowany regularnie alun już zamowilam, jeden w sztyfcie, drugi w kostce pewnie przyjdzie dopiero po niedzieli... w każdym bądź razie zdam relacje, bo jestem bardzo ciekawa aaa... używam jeszcze szamponu farmona- bez silikonu, parabenow i czegos tam jeszcze, w 100% naturalny :)

Gość gość
ja go używam i jest świetny!!! Żaden antyperspirat nie dawał rady nawet te z apteki:( A ten wystarczy zwilżyć wysmarować pachy i poczekać aż wyschnie- efekt super:)

Gość gość
ja używam na opryszczkę ( oczywiście nie smaruję tym samym sztyftem pach :) )rewelacja

Gość gość
jest ałun w formie proszku