Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przyrządzić POLĘDWICZKI wieprzowe na obiad

Polecane posty

Gość gość

Macie jakieś przepisy? Coś ciekawego? Mogą być skomplikowane lub proste :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie z pieczarkami, cebula i daje troche koncentratu pomidorowego i śmietany. doprawiam papryką, solą i pieprzem. do tego ryż albo makaron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Popatrz na blog MadameEdith tam jest przepis na rewelacyjne polędwiczki w sosie kurkowym z plackami ziemniaczanymi. Polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to nie ten portal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja kroje na plastry ok 1 cm które rozgniatam lekko reką na większe,następnie w możdzierzu ucieram zielony pieprz,jałowiec,tymianek i rozmaryn,sól i nacieram nimi polędwiczki,odkładam na ok 1h do lodówki,a następnie smaże,potem wyjmuje usmażone polędwiczki wlewam białe wino i robie sos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o tak, mam super przepis:) piledwiczki pokroic w grubsze plastry i rozbic z gory( nie jak schab) obtoczyć w mące i smażyć do tego... ryz ugotować i na masełku płatki migdałowe- potem razem wymieszać podawać z ananasem pycha:) polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja najpierw obsmażam polędwiczki po bokach. Potem na tej samej patelni smażę cebulę, troszkę, solę, pieprzę, przyprawiam, wrzucam borowiki, kurki, lub jeśli sos ma nie być grzybowy to np szpinak czy cokolwiek, zalewam smietaną. Chwilę popyrkam to i wrzucam polędwiczki, ale pokrojone w plastry. Daję to na np kluski śląskie. Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię z sosem śliwkowo-śmietanowym z koperkiem, najpierw gotuję śliwki suszone (ok.10) w niewielkiej ilości wody (można dodać trochę brandy) aż zmiękną, dodaję śmietanę 18 procent bo nie lubię kremówki, ale jak ktoś woli to też super się udaje, polędwiczki podsmażam krótko na ostrym ogniu z dwóch stron, dodaję sól, pieprz, tymianek, zalewam sosem, duszę około 10 min., dodaję na koniec pęczek posiekanego koperku i już :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję 🌻 wszystko brzmi pysznie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×