Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamien1990

Nieprzyjemny zapach z buzi

Polecane posty

ale jest też tak że po jedzeniu płuczą zęby wodą czy nawet herbatą, nie ma tych resztek a i tak śmierdzi

Gość gość
a używasz wykałaczki, nici dentystycznej, płuczesz płynem np DENIVIT ? Ja przed czyszczeniem zębów pastą używam wykałaczki, lub nici, 1x w tygodniu płuczę wodą utlenioną (1 łyżeczka wody H2O2 na 1/2 szkl wody)

Gość gość
płucz gardło, jamę ustną wywarem z imbiru, pij go także i będzie po kłopocie. Jeśli zapach jest spowodowany chorobą, to imbir pokona ją na 100%.

Gość gość
kamienie migdałowe

Gość gość
Co za głupi bolszewik usuwa komentarze? Cymbał nie rozumie to usuwa 😠

Gość kwiatkofska
byłam tu kilka lat temu i tez miałam z tym problem.chcę się podzielić jak to u mnie się skończyło.A skończyło się wraz z wizytą u paradontologa.Chodziłam regularnie do dentysty i usuwałam kamień ale to było za mało ponieważ on się również gromadził pod linią dziąseł. Teraz poddaję się regularnemu czyszczeniu poniżej dziąseł i problem brzydkiego zapachu z ust zniknął... wszystkim życzę powodzenia z tą wredną przypadłością. najgorsze ze samemu to trudno stwierdzić czy jest zle czy dobrze.pozdrawiam. i chętnie odpowiem na pytania.

W tej chwili używam płynu do płukania LISTERINE bo niby te patogeny które gromadzą się na języku, ten płyn usuwa i zapach zachodzi.

Gość gość
używaj nici dentystycznej,czyść też język i usuń 8 bo ciążko ich doczyścić i tam najczęściej gromadzą się resztki pokarmu

Gość gość
wg mojej dentystki płyn listerin jest dobry do czyszczena klawiatury... sam alkohol.polecam meridol.