Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina meza jaka paranoja

Polecane posty

Gość gość

Od lat nie utrzymujemy kontaktu z rodzicami meza dlatego tez nie powiadomilismy ich o mojej ciazy.Ja natomiast w swoim imieniu powiadomilam kuzynki ciotki meza przez n kl.jakie bylo moje zdziwienie kiedy jedna taka ciotka meza zablokowala mnie!' Normalny czlowiek napisalby gratuluje czy cos w tym rodzaju.Reszta tez siedzi cicho. Czy to jest normalne?

Gość gość
nie rozumiem z jednej strony piszesz ze obrazili sie że nie wiedzieli o ciązy a z drugiej że powiedziałaś o ciąży kuzynkom. To wiedzieli o ciąży więc chyba nie z tego powodu sie obrazili?

Gość gość
najpierw się informuje rodzinę a apotem znajomych na N-k.

Gość gość
trochę jest w tym waszej winy ale... o taką głupotę rodzice obrażają się na dziecko???? w głwoie mi sie nie mieści... jakie wy macie te układy rodzinne, zero miłości chyba. A nie możesz spróbować jakoś tego naprawić? to rodzice twojego męża!

Gość gość
Normalny czlowiek napisalby gratuluje czy cos w tym rodzaju x normalny człowiek nie informuje rodziny o ciąży poprzez portal społecznościowy! zakładasz rodzinę a prostego konfliktu rodzinnego nie umiesz rozwiążać. taka głupota a z czasem urośnie do rangi mega problemu.

Gość gość
Paranoją to jesteś wg mnie ty! kto to informacje o ciązy umieszcza na n-k? rozumiem, dziecko się urodziło, fajnie, można fotkę wrzucić ale zajście w ciążę? zdjęcie z usg też wrzucisz? małolata z ciebie! tylko na to cię stać? a maturę masz? studia? praca? mieszkanie? tym się można chwalić, a nie zajściem w ciążę.

Gość nie żona nie matka
siedzą cicho bo nie utrzymywaliscie z nimi kontaktu...

Gość gość
no twoje zachowanie nie jest normalne. Dlaczego nie wyciągniesz ręki i nie zakończysz tego konfliktu? Choćby dla dobra swojego męża, dziecka. Co oni ci zrobili?

Gość gość
kobieto weź się ogarnij, zadzwoń, zadzwon do nich, powiedź że chciałabyś ocieplić wasze relacje, zaprzyjaźnić się, zaproś na ciasto. Na pewno się ucieszą.

Gość gość
Mieszkamy na drugiej polkuli swiata tamci wyjechali do uk itd niewazne.. Wazne jest to ze gdyby do mnie napisala jakakolwiek kumpelka z ktora nie gadalam lata a nawet nie bylam w blizszych stosunkach to napisalabym gratuluje a juz napewno nie blokowalabym jej!

a moim zdaniem przegięcie z tym blokowaniem konta, jacys strasznie bezduszni ludzie. Ja rozumiem jak to jest być daleko i ja sama tylko dzięki portalom społ wiem co u kogo słychać i myslę, że dobrze zrobiłaś pisząc chodź by nawet przez n/k. żenada

Gość gość
Mnie sie wydaje ze tesciowka pozalila sie dookola I wszyscy teraz sie wypieli na nas.

Gość gość
Swinie wiejskie I tyle

Gość gość
Nie. Ja napiszę inaczej. Kobieto ogarnij się i przestań się przejmować. To ty jesteś w ciąży , ty nosisz wnuka teściów więc oni jakie by wasze relacje nie były powinni chociaż wysilić się na słowo gratuluję a jeżeli nie są w stanie to znaczy że coś z nimi nie tak. Nie trać zdrowego rozsądku. Gdyby mnie ktoś z rodziny z tego powoduzablokował (szczeniackie zachowanie nie na poziomie) to napewno nie zaprosiłabym na ciasto (przykładowo). Miej rozum.

Gość gość
Dziekuje ze ktos doszczegl problem.

Gość gość
kobiety ale postawcie się w roli tej matki, ciotki itp o tym że bedzie miała wnuka dowiedziała się z internetu.... wg was to jest OK?

Gość gość
autorko TY naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia? a jak twój mąż na tą sytuację reaguje? chyba jest mu przykro..... zerwanie kontaktów z rodziną nie jest miłe. Myślę że jest mu trudno a ty zamiast rozwiązać problem bo jeszcze go nawarstwiasz... szukasz tu poparcia na swoje zachowanie, chcesz żebyśmy napisały jaka twoja teściowa jest wredna.

Gość gość
DOSZCZEGŁ.... ha ha nie mam pytań analfabetko :)

Gość gość
---->autorko TY naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia? a jak twój mąż na tą sytuację reaguje? chyba jest mu przykro..... zerwanie kontaktów z rodziną nie jest miłe. Myślę że jest mu trudno a ty zamiast rozwiązać problem bo jeszcze go nawarstwiasz... szukasz tu poparcia na swoje zachowanie, chcesz żebyśmy napisały jaka twoja teściowa jest wredna.---> moja droga! Moj maz nie zyczy sobie abym utrzymywala z ta pokrecona rodzinka jakichkolwiek kontakty!oni sa u niego skresleni.Napisalam z dobroci serca a nie powinnam.

Gość gość
Nie nie mam sobie NIC do zarzucenia :) to nie ja zaniedbywalam pod kazdym wzgledem swoje dziecko tylko tesciowka!przyklad maz mial dostac okulary kiedy byl dzieckiem ale Kochana mamusia byla za bardzo zajeta tym drugim synuniem wiec dostal okulary dopiero kiedy mial 16 lat jak jej sie postawil!

Gość gość
ale ty głupiutka jesteś :)

Gość gość
ale o co ci chodzi? najpierw piszesz że kontakty się urwały z powodu braku inf o ciązy.... a potem wyciągasz brudy z całego życia. Było, minęło... może nie warto trwać w swojej złości do końca życia.

Gość gość
Dziekuje ze ktos doszczegl problem. Widzisz i nie grzmisz. Jakim prawem nieuki się rozmnażają?

Gość justyś1234
To dlaczego się autorka nie kontaktuje z teściami to jej sprawa. Mniejsza o to. Ale po jaką cholerę "infirmować wszystkich świętych" o ciąży? Utrzymujecie jakies bliskie stosunki? Odwiedzacie sie? Dzwonicie do siebie? To po jaką cholerę? Nie rozumie takiego "oznajmiania" Ja "oznajmiłam jedynie naszym mamom i babci a reszta (rodzeństwo itd) dowiedziało się "w praniu", podczas normalnej rozmowy samo wyszło co i jak. A że zablokowały? Pewnie teście coś nagadali na Was i mają o coś ale do Was też. Albo Ty jesteś jakaś zołza i nei chcą miec nic wspólnego z Tobą - przepraszam jeżeli Cie uraziłam ale nie znam Cie i Waszej sytuacji dlatego dopuszczam tez i tą opcję. A dlaczego teraz akurat? Bo odezwałaś się, przypomniałaś o sobie itd.. Nie ma się czym przejmować tylko żyć dalej;)

Gość gość
ale chodzi właśnie o najbliższą rodzinę. z pierwszego postu wynika że mama się obraziła że nie została poinformowana o ciąży.

Gość gość
gdzie wy wyczytaliscie że rodzice się obrazili bo nie zostali powiadomieni o ciąży?! Macie problem ze zrozumieniem. Autorka pisze że teściów nie powiadomili, bo nie utrzymują z nimi kontaktu. Na nk zablokowała ja jakąś ciotka męża,po dostaniu wiadomości,że autorka jest w ciąży. Tyle,a wy wymyslacie jakieś historie. Autorko,ciotka zachowała się głupio blokując cie,ale ty też niepotrzebnie pisałas o ciąży.nie jest to wasza najbliższą rodzina,nie macie ze sobą serdecznych stosunków,więc nie było potrzeby zawiadamiać ich. Wystarczyło dodać zdjęcie dziecka po narodzinach i w ten sposób by się dowiedzieli.

Gość gość
wy umiecie czytać? z pierwszego postu wynika że OD LAT NIE UTRZYMUJE KONTAKTU Z TEŚCIAMI i właśnie dlatego nie powiedzieli o ciąży.

Gość gość
no dobrze ale jaki masz plan na dalsze życie autorko? może wyciągnij do nich rękę.

Gość gość
Tesciowa gdyby nawet sie dowiedziala to by nie pogratulowala znam ta jedze dobrze.Niestety.wyslalam @ tylko do tej ciotki co mnie zablokowala I dwoch kuzynek. To bylo ponad tydz temu do tej pory nie ma zadnego odzewu.