Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do rodzących latem czy wszystkie spuchlyscie w te upały

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś dobrze znosila upały? Każdy mnie straszy, ze spuchne jak bania....

Nie jest powiedziane ze spuchniesz. Ja rodzilam w maju ale od polowy kwietnie temp. byla powyzesz 25 st. Spuchlam jak balon. A kolezanka rodzila dzien pozniej i nic a nic.

Gość gość
A czy któraś rodziła w sierpniu lub wrzesniu? Od czego to zależy ze jedna puchnie druga nie?

Gość gość
rodziłam raz w lipcu i raz koncem wrzesnia - puchly mi stopy, nogi i dłonie na upalach, moze nie strasznie ale buty musialam kupic baleriny 2 rozmiary wieksze niz normalnie

Gość gość
Dwa rozmiary to dużo ale pocieszające jest to ze tylko dłonie i stopy....

Gość gość
Zartujecie z tymi nogami? Kobieta ma najwiecej butów bo przecież tylko noga nie tyje :-D

Gość gość
rodziłam w lipcu jak były upały,nie puchłam,bratowa za to strasznie,kostek nie było widać.

Gość gość
Ja rodziłam 25 lipca. W 41 tc w upale chodziłam na 5 km spacery (chciałam poród przyspieszyć ;-) ). Może z 2 razy spuchły mi nogi tak że kostek nie było widać;-) ale zimna woda pomogła. Upały znosiłam b.dobrze, nawet zasłaniałam brzuch i łapałam słoneczko, opalałam nogi itp.

Gość rodziłam25lipca
No dziwne z tymi stopami... 37 a 40 to kilka cm różnicu długości. Ja nosiłam swoje buty z poprzedniego lata

Gość gość
Urodziłam córkę 28 sierpnia więc w zaawansowanej ciąży chodziłam całe lato. W lipcu byłam na wakacjach w Chorwacji więc ciepło było. Nic mi nie spuchlo, nic nie puchło, noga się nie powiększyła. Wszystko zależy od osoby. Moja kolezanka rodziła w maju i chyba już miesiąc wczesniej wyglądała jak monstrum!

Gość rodziłam25lipca
No jakby mi masakrycznie spuchły to bym....a jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Przecież pisze, że rodziłam w lipcu w 42 tc, były upały a ja nie puchłam (2 incydenty), do końca spacerowałam conajmniej 5 km, prowadziłam auto, biegałam po schodach itp.

Gość gość
Dziewczyny jak zaradzić? Mozna w ogóle?

Gość gość
przede wszystkim obrzęki robią się od soli, którą spożywasz i która zatrzymuje wodę w organiźmie, a nie od upałów wystarczy całkowicie zrezygnować z solenia w ciąży i stosować dietę wysokobiałkową, a zapewniam, że obrzęki będą naprawdę niewielkie pierwsze dziecko rodziłam w sierpniu od maja przestałam używać soli i opuchlizna w upały była prawie żadna

Gość gość
moja szwagierka rodziła w październiku,do porodu(dobrze,że w miarę ciepło było) szła w japonkach bo żadne buty nie wchodziły, na co dzień rozmiar butów to 41 :)

Gość gość
Rodzilam pod koniec lipca, nawet stop nie mialam spuchnietych ani razu, chociaz na koniec ciazy odbijalam sobie te kilka mscy koniecznosci oszczedzania sie. Moze to dlatego, ze nie przytylam duzo. Siostra rodzila tez w lipcu i stopy miala strasznie spuchniete, nie wierzylam ze tak mozna :D

Gość skskk
w 8 mcu być na wakacjach w chorwacji?! To trzeba być bezmyślną kretynką. A jakbyś w drodze zaczęła rodzić?! W np. Słowenii? No chore. Ja nad Bałtyk (a mam150 km) wahałam się jechać bo nie chciałam rodzić w jakiejś kościerzynie np

Gość gość
Vegety nie używam bo Glutaminian sodu soli tez nie bo spuchnac mozna te dania to już smaku nie beda miały:-( a picie dużej ilości wody nie wystarczy?

Gość rodziłam25lipca
Ja nie stosowałam żadnej diety a nie puchłam. Jadłam za 3, przytyłam 18 kg.

Gość rodziłam25lipca
Co ty się tak tego boisz? Przecież to mija :-)

Gość gość
Ale fakt, dieta moze miec duze znaczenie. Ja bylam na diecie cukrzycowej i pewnie to pomoglo w tym ze nie przytylam i nie chodzilam spuchnieta

Gość gość
A no widzisz panicznie boje sie tego ze będę wielka jak słoń i zapuchnięta :-(

Gość gość
to odstaw sól, a na pewno spuchnięta nie będziesz wielka jak słoń, być może, ale na pewno nie spuchnięta;)

Gość rodziłam25lipca
Możesz nie puchnąć a za to przytyć 30 kg. Tylko puchnięcia z ciąży się boisz?. Jest tyle rzeczy przu których puchnięcie to pikuś.... Na kiedy masz termin?

Gość gość
Na początek września narazie będę starała sie pilnować z jedzeniem i ruszać i faktycznie odstawie ta sól i wody hektrolitry

Gość gość
Diablice kiedy rodzilas?