Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dania dla dzieci na przyjęcie urodzinowe

Polecane posty

Gość gość

Witam, w sobotę urządzam urodziny 9-letniemu synowi. Impreza odbędzie się na ściance wspinaczkowej i niestety jest to oferta bez poczęstunku. Sama muszę wszystko przygotować, ale chciałabym żeby było to w miarę zdrowe i smaczne. Bardzo proszę o pomysły. Aha będzie tort, paluszki, koreczki, galaretka, popcorn, małe talarki ryżowe smakowe ( zamiast chipsów ), a do picia woda i sok.

Gość gość
Ryz na mleku z cynamonem.

Gość gość
Naleśniki z owocami? Jakieś stoliki tam będą, żeby można było usiąść i zjeść przy nich? To może sałatka owocowa, ciasteczka owsiane... A z takich konkretniejszych rzeczy to może tortille z kurczakiem, sałatą, pomidorem... :)

Gość gość
Kup w macu zestaw happy meal i Masz małe potworki z głowy...

Gość gość
Tak stół bedzie. Cała reszta jest w moim interesie ( talerze, kubki i jedzenie ). A te tortille to na zimno dobre będą ? Bo ja zawsze na ciepło robię i mam wątpliwości a podrzać to nie będzie gdzie niestety.

Gość gość
Mc Donalds jest niestety daleko, raczej wszystko zimne by jedli. Ale pomysł dobry :-D

Gość gość
A czemu pytasz ?

Gość gość
No ja akurat wiem na 100 %, także przykro mi bardzo ale Tobie pomóc nie mogę :-(

Gość gość
Ja bym się nie bawiła w żadne koreczki, talarki ryżowe... w miarę zdrowo, to można jeść cały rok w domu, a nie na urodzinach... Zamów im pizzę, niech przywiozą o określonej godzinie, dużo picia i chipsów.

Gość nie żona nie matka
a może zrobisz dzień wcześnie owoce w czekoladzie :) np. banany zanurzasz w rozpuszczonej czekoladzie i czekasz a zastygnie :) nie jestem mamą więc nie wiem czy moge się wypowiadać ale moja siostra ma dziecko i akurat te owce bardzo mu smakowały :)

Gość gość
O pomysł z owocami super, tylko jak będę rozpuszczać czekoladę to coś do niej dodać ?

Gość nie żona nie matka
ja nic nie dodawałam :) ale jeżeli masz jakiś pomysł to bardzo fajnie :) a co byś dodała ?

Gość gość
Orzeszki można posiekać drobno albo wiórki kokosowe. Albo w posypce kolorowej jeden koniec obtoczyć. Tak mi do głowy przyszło.

Gość gość
Po cholerę się tak starać dla bachorów i do tego obcych? Zamówić najtańszą pizze, lub sama zrobić do tego paluszki i chrupki z kolą z biedry czy lidla i po problemie. Możesz jeszcze po 1 mandarynce dorzucić. Szkoda zachodu i tak obgadają jak wrócą do domów.

Gość gość
Trudno nawet jak obgadają, dla mnie to sama przyjemność.

Gość Analina
Zamow pizze, przywioza goraca. Duzo napoi gazowanych, bo dzieci uwielbiaja i wiem, ze to niezdrowe, ale to w koncu urodziny Twojego dziecka, ma byc impreza i wszyscy maja to fajnie zapamietac ;) Dowiedz sie tylko od rodzicow czy ktores dziecko nie jest na cos uczulone, zebys zwrocila uwage czy nie je czego mu nie wolno, a w trakcie dobrej zabawy z kolegami poprostu sie zapomnial.

Gość gość
Gdybym była rodzicem na pewno bym nie zostawiła swojego dziecka gdybym wiedziała jakie śmieci serwujesz dzieciom.Osobiście nie posłała. Przecież to są dziec***owinny mieć jakieś kanapeczki zmysłowo ozdobione, do picia herbata,oraz inne napoje z sokiem.Żadne gazowane!

Gość gość
Dzięki za radę ;-) ale ja nigdzie nie napisałam, że będę podawała napoje gazowane.

Gość gość
A jak możesz to napisz jak zmysłowo kanapki ozdobić, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia :-D

Gość gość
zmyslowe ozdabianie kanapek dla dzieci? :D

Gość no ale co znowu
po co kanapeczki skoro będą koreczki, toż to prawie to samo tylko w innej formie

Gość no ale co znowu
ja bym podała jakąś sałatkę z warzywami, ryżem, kurczakiem - na zimno.

Gość gość
Koreczki mogą być owocowe ;-)

Gość gość
Galaretkę znalazłam w skórce od pomarańczy i bardzo mi się spodobał sposób podania. Czy lepiej w kubeczkach ?

Gość gość
Latem to stawiam na owoce , jakies szaszłyczki z kurczackiem i warzywami , kanapeczki? Albo zawijane tortilki , herbata mrozona i inne domowe napoje. Ze słodyczami to uwazam,a jeżeli już to odświętnie kupuje te ulubione – czyli śliwki w czekoladzie , mój synek je uwielbia! Szczególnie te kupione od http://e-slodycze.eu/ nie będę mu żałować, szczególnie w urodziny ;)