Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zawsze bierzecie cos na osłonę

Polecane posty

Gość gość

czy zawsze bierzecie cos na osłonę jak bierzecie antybiotyk, dzisiaj zaczęłam brać antybiotyk a nie mam żadnego probiotyku w domu, nie bardzo mi się chce jutro specjalnie po niego iść do apteki

Gość gość
probiotyki bierze się dopiero pod koniec antybiotykoterapii lub po zakończeniu- nigdy w trakcie!!!!

Gość gość
prezerwatywe ZAWSZE:)

Gość gość
po antybiotekoterapii zażywanie ma sens, w trakcie niezbyt dlatego, że antybiotyki wybijają wszystko. Wybiją też te dobre bakterie, które chcesz wprowadzić do organizmu. Kup probiotyk po leczeniu antybiotykiem.

Gość gość
A co konkretnego bierzesz? Bo jest grupa antybiotyków (a właściwie chemioterapeutyków) przy których nie trzeba brać nic osłonowo. Natomiast antybiotyki nie działają na grzyby, które przy antybiotykoterapii bardzo chętnie rozwijają się w układzie pokarmowym i głównie z tego względu należy brać coś osłonowo nawet w trakcie terapii. Trust me, I'm a pharmacist.

Gość gość
lepiej coś brać bo działaja osłonowo, możesz też jeść kisiel a po antybiotyku podjadaj ogórki kiszone, kapustę kiszoną

Dosyć często dostaję od lekarza amoksycyliny i wtedy słyszę, że nie muszę nic brać, tylko jeść jakiś jogurt. Przy innych antybiotykach łykam różne probiotyki, bo usłyszałam od lekarza, by nie brać ciągle tych samych.

Gość holli5
Zawsze biorę probiotyki przy każdym antybiotyku, dzieciom też podaję acidolac. Zdarzyło mi się raz nie podać synkowi i zaraz była biegunka i ból brzucha.

Gość gość
co za idiota mówi żeby nie brać osłony przy antybiotyku dureń .Przy antybiotyku osłona dwa razy dziennie inaczej sraka jak marzenie i do tego ból brzucha i krew w stolcu.osłona na całą kurację kosztuje około 10zł a chroni przed wyjałowieniem żołądka .Głupi niech wp*****laja ogórki a mądry zawsze osłone weżmie:)

naturalne, ale zazwyczaj wtedy bez jakichś tam sensacji się nie obejdzie. nie lubię brać antybiotyków:O wolałabym w razie czego, żeby mi lekarz doradził, bo chyba pro są przyporządkowane anty. a na ginekologiczne sprawy lacibios. a i tak mnie w czasie brania zawsze swędzi całe krocze, no ale przechodzi jak przestaje brać.

Pewnie, że tak. Najlepiej się opłaca Diflos skuteczny, bardzo dobrze przebadany probiotyk, odpowiednik dicofloru ale znacznie tańszy. Więc jego biorę https://www.smartpharma.com.pl/produkty/diflos