Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emkaol

emerytury będą czy nie co z tym zusem odpiszcie

Polecane posty

Gość emkaol

Straszą że nie dostaniemy emerytury...pracuje 13 lat w masarni,najnizsza krajowa plus premie,bony itd...mam 34 lata,martwię się że teraz kasa idzie na bieżąco a na stare lata jesli dożyję nie dostanę kasy na która teraz ciężko pracuje.Napiszcie co o tym wiecie o Zusie,o emeryturach itd.Naprawde jest tak tragicznie jak niektórzy straszą?

Gość gość
jak to straszą? normalnie, nie będzie żadnych emerytur już za kilka lat wszystko w piach, okradali cie bezkarnie

Gość gość
nic nie będzie, na starość zostanie tylko to, co sama zaoszczędzisz dla siebie na lokacie (ja tak robię, nie wierzę, ze ktos mi coś da, prędzej zabiorą)

Gość gość
a za 10 do śmierci na miejscu pracy, tak ja w Chłopach ten stary człowiek (nie pamiętam jak się nazywał), padł na polu i juz nie wstał

Gość gość
a i jeszcze zeby ta praca była, ja nie wiem, ja się boję rodzinę zakładać, tzn dzieci mieć, za co wyżywię jak nie będę miec pracy i jober sobie młodszą znajdzie?

Gość gość
zapomnij o emeryturach, lata 80 to najwiekszy wyz demograficzny, kto na nas bedzie pracowal jak same dziadki wkrotce zostana bo mlodzi pouciekali...

Gość gość
To co teraz to najlepiej spadać za granicę,doszlifuje niemiecki i będę planować pomalu sprzedam co mam tutaj i znikam do sąsiadów.Boże dlaczego nam to robisz czy uczciwość już nic nie znaczy?

Gość Michałłł
System finansowy tego państwa załamie się. ZUS to ułuda. Bańka, która jest pusta. Nie będzie żadnych emerytur dla nikogo z ZUSu. ZUS padnie. ZUS nie ma żadnych pieniędzy. Jeśli mi nie wierzysz to spróbuj z ZUSu wyciągnąć swoje pieniądze. Skoro płacisz składki i uzbierali dla ciebie tyle i tyle, to niech ci dadzą. Aaaa, nie chcą dać, ale dadzą potem. Jasne. Skoro zbierasz w OFE i uzbierałeś tyle i tyle to niech ci dadzą. Aaaa...nie chcą dać... Ja mam kredyt w banku, który również odkłada moje sładki w OFE. Kiedy im napisałem, żeby pobierali raty z tego co mam OFE, to napisali, że to niemożliwe. No to jak to jest? To ja też wam tu wszystkim mowię, płaćcie mi miesięcznie 100zł. A przyrzekam, że jak pójdziecie na emeryturę, to każdy dostanie ode mnie furę siana, mniej więcej 2000zł do końca życia. Na potwierdzenie tego możemy spisać umowę. Nie wierzycie im? A im czemu wierzycie? Bo to państwo...a tak... a wiecie ile długu ma nasze państwo? Kilka razy więcej niż jego dochód. Nie do spłacenia. A wzrost gospodarczy zerowy i w unii nie będzie większego ze względu na regulacje prawne dotyczące każdej działalności gospodarczej człowieka. Koniec.