Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja teściowa z byle czego robi AFERĘ odzywa się bez szacunku CO ROBIC

Polecane posty

Gość gość

Zacznę od tego, że mam po prostu wrażenie, że teściowej się nudzi. Całe dnie siedzi w domu, teśc pracuje. Zawsze była osobą bardzo wścibską, lubiącą się wtrącac, wszystko wiedziec. Na szczęscie mój mąz nie pozwolił jej na kontrolowanie swojego dorosłego życia. To przykre, ale nie potrafimy się dogadac. Mimo, że staram się byc miłą przy odwiedzinach teściowej... cdn

Gość gość
Byłam na warsztacie autem , zrobic przegląd żeby podbic książeczke. Akurat zadzwoniła teściowa, powiedziałam, że oddzwonie potem, bo jestem u mechanika. Po jakimś czasie dzowni do mnie mąż, że co ja teściowej naoopowiadałam, bo ona dzwoni do niego, że moje auto sie psuje trzeba je sprzedac, i ona kupca znajdzie!!!!!!! Niemal każda wizyta kończy sie awantura. Już mam dośc:(

Gość gość
opowiedz cos jeszcze, wiem,ze tesciowa może doprowadzic do rozpaczy,ale zabawnie sie czyta :)

Gość gość
jeśli nie docierają aluzje i otwarta rozmowa to wyjścia nie ma trzeba ograniczyć kontarty a nawet je zerwać

Gość gość
inny przykład, rozmawiamy o czymś przy stole , mąż mówi, że wypiliśmy wino, a teściowa BOŻE, WYPILŚCIE CAŁE WINO, JESTESCIE ALKOHOLICY. po chwili dzowni telefon, a ona krzyczy" nie moge rozmawiac, młodiz przyjechali skacowani na mój rosołek"...wciąga w te aferki całą rodzinę.

Gość gość
60 % procent społeczeństwa ma probelmy z komunikacją w relacjach miedzyludzki mało tego jest mało elastyczna wiec podejrzewam że nawet nie podjełaś próby nawiązania relacji z teściowa, zrozumienia jej i zaakceptowania jej taką jaką jest podejrzewam że i vive versa

Gość gość
teściowa przesadza i wyolbrzymi ale to ma do siebie starsze pokolenie

Gość gość
dziewczyny, kontakty ograniczone niemal do minimum. mieszkamy 15 km od siebie, a widzimy sie raz na 2/3 miesiące. teściowej NIC nie mówimy,bo wszystko rozdmuchuje. ale wystaczy, że wspomnimy mimochodem, że np. planujemy wakacje,albo remont, to ona od razu dostaje jakiejs k***icy NIBY chce pomagac. jednak kiedy ją poprosiliśmy o prawdziwą pomoc, jeszcze lata temu to oczywiście...nie pomogła (nie chodziło o pieniądze ani nic takiego)

Gość gość
nie wiedze to braku szacunku póki co, tesciowa jest przewrazliwona i wyolbrzymi a tak samo jak ty, ty tez chyba się nudzisz

Gość gość
kupcie teściowej kota

Gość gość
na taką osobę jest rada nic jej nie mówić o waszych planach z takimi osobami to tylko można rozmawiać o pogodzie i pierdołach

Gość gość
No właśnie NIC a nic jej juz nie mówimy... Nie daj boże mamy jakieś kłopoty, to tylko się pilnujemy , żeby nie wygadac się przy teściowej. Najgorsze jak ona w te afery wciąga osoby trzecie...Albo dotyczą kogoś innego. Np. moja mama jakiś czas temu dostała 3 dni wolnego, bo pracowała na nocki przez cały miesiąc. Prz teściowej ja coś powiedziałam, że mama na pewno jeszcze śpi (a było ok. godziny 13-14) teściowa, że jak można tak długo spac??? że ona nawet po nocce by tak nie umiała! że ona od 7 na nogach...

To po cokolwiek mowicie, chawilcie się iitp... jak i tak potem wszystko jest obracane przeciwko wam? Zabrać teściowej magazynek to nie bedzie miała czym strzelać :D Za bardzo się przejmujecie, spowiadacie się, tesciowa do was wydzwania, bo doskonale wie że zaraz jakiegoś newsa usłyszy. Jakbym miała az taką teściową to za kazdym razem mówiłabym, że wszystko u nas wporzadku i nic po za tym.

Gość wwrrr
''To po cokolwiek mowicie, chawilcie się'' No swietna rada, nie odzywajcie sie w ogole do tesciowej/matki i po problemie!

Gość gość
Powiem tak- że ja bez wahania bym z nią ucięła kontakt. Ale teśc jest super. Ciepły, rodzinny człowiek. Mam z nim super kontakt i śmiało mogę powiedziec- KOCHAM GO:) . Więc serce by mi pękło w święta go nie zobaczyc, albo w urodziny... No i drugi koniec kija, czyli teściowa. Wiecie kiedys zdarzało się nam coś palnąc- a to, że mamy problem w administracji, a to, że zgubiłam klucz z samochodu. Ale po jej aferkach skończyliśmy. Problem w tym, że teraz ona robi problem z tego, że wspomnieliśmy o winie czy o wolnym dniu w pracy.

A jak ktoś jest mocno toksyczny i swoją obecnoscią degraduje c***sychikę :D to co będziesz dalej mu wchodzic w ... bo tak trzeba ?

Gość gość
Aha, dziewczyny na prawde chciałam Wam bardzo podziękowac za każdą rade. Fajnie, że moge sie tu wygadac...

Gość gość
jeszcze się może ktos wypowie?