Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam pytanie o zagęszczanie mm prosze o rady

Polecane posty

Gość gość

córka ma 5 miesięcy. Kilka dni temu zaczęła ładnie jeść warzywa. Przeglądałam wiele stron na temat schematu żywienia niemowląt i wszędzie jałospis wygląda podobnie czyli od 6-7 miesiąca pisze aby do mm dodawać kleik bezglutenowy lub kaszkę zbożową. Tez tak robicie? bo w schematach nie ma mowy o samym mm. Wszedzie jest podawane zageszczone.

Gość gość
nic nie zageszczalam,owszem, sugerowalam sie schematami zywienia niemowlaka, ale skoro dziecko mi jadlo warzywne papki, to wprowadzalam warzywa i owoce powoli i darowalam sobie kaszki i kleiki

Gość Szprotka na wakacjach
Nic nie zagęszczałam - podawałam na początku same warzywa. marchewka. Cukinie. Ziemniaki. Kaszkę jako osobne danie na wieczór, zaczęłam podawać jak miała 7, 8 miesiecy...Mleko zawsze samo.

Gość gość
dzieki dziewczyny

Ja też nie zagęszczam. Synek dostaje na śniadanie na zmianę mm z orodukrem glutebowym - płatki owsiane, manna lub bezgkutenowm - jaglana. Wprowadzam powoli pieczywo. Więc mleka nie zagęszczam już. Ma 9 m ale wcześniej też nie zagęszczałam.

Gość gość
nic nie zagęszczałam, do tej pory pije mleko normalne nie zagęśżćzone (ma 14 miesięcy)

Gość gość
u mnie tak samo, podawałam samo mleko bez kleiku, co prawda moja mama próbowała dawać z kleikiem ale syn nie chciał pić, wolał bez

Gość gość
sciagnij sobie aplikacje na komórka z bobovity jak karmić niemowlaki

Gość gość
ja w tym wieku dziecka podawalam od czasu do czasu budyn na krowim mleku-taki rzdki do picia z butelki.

Gość gość
Córka ma 5 miesięcy. Rano zagęszczam mm 2 łyżeczkami kaszki ryżowej,a na noc 2 łyżeczkami kleiku.

Gość gość
ja zagęszczałam. na początku stosowaliśmy nutriton-strasznie ulewał i potem wydawało mi się że samym mlekiem się nie naje. Dodałam kaszki które trzeba dodawać do mleka, potem spróbowałam takie na wodę i mieszałam, np. jeśli robiłam na 150 ml wody i na kaszce pisało, że na 150 ml 5 łyżek, to dawałam 2 łyżki kaszki i 3 miarki mleka.