Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z dieta 8 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam.wydaje mi sie ze moj synek dostaje za malo mleka.wczesniej mialam problem z tym ze jest go w diecie zbyt duzo a teraz odwrotnie.dla przykladu wczorajszy jadlospis:7 rano-180ml kaszki mleczno ryzowej morelowej nestle,11-jajecznica z dwoch zoltek na maselku plus pol kromki chleba,14-obiadek ze sloiczka,17-caly banan,19.30-buleczka z serkiem smietankowym,22-mleko modyfikowane z dodatkiem kleiku kukurydzianego 180ml.w nocy budzi sie czesem na mleko ale ostatnie dwa dni spal cala noc.i jak myslicie?wczesniej pil 2 razy dziennie kaszke i 4 razy dziennie mleko z kleikiem,plus obiadek i owoc.nie jadl kanapeczek ani nic podobnego.ale raz dziennie kaszka i mleko to chyba za malo?

Gość gość
aha i raz dziennie dostaje 100ml soczku owocowego przecierowego i w miedzyczasie herbatke

Gość csog
Mysle ze nie. Mam pytanie do ciebie troche z innej beczki moj maly w tym samym wieku i nie chce jesc nic poza mlekiem i porzadnie rozmiksowanymi zupkami. Jak przyzwyczailas go do dan stalych nie krztusil sie?

Gość gość
też miałam tak samo ale to nie Autorka tematu, ja zaczęłam tak: papka obiadek, papka deserek + kasza jaglana, kukurydziana, rozgotowany ryż dodana na samym końcu (wcześniej wszystko miksowałam łącznie z kaszą i ryżem), na początku były problemy ale po 2/3 dniach Mała się przyzwyczaiła do grudek, po kilku dniach zaczęłam obiadki deserki miksować blenderem na 2, później dodawałam kaszę i ryż i jakoś poszło:)

Gość gość
teraz rozgniatam widelcem, mięso nadal blenderem.

Gość autorrkkkka tegooo tematuuuuuu
zaczelam mu rozgniatac widelcem na bardzo male grudki i stopniowo zwiekszalam do wiekszych.zajelo mi to 4 dni;)teraz normalnie jje kawaleczki.gryzie ladnie ma 7 zabkow.tylko w reke samemu mu nie daje nic w calosci oprocz chrupkow kukurydzianych bo np biszkopta potrafi wepchnac w calosci do buzi.zacznij podawac kaszki lyzeczka jesli jje z butelki.wtedy chetniej bd jadl wszystko z lyzeczki i z grudkami tez.mleka tez w butelce nie daje tylko w niekapku.moja corka w wieku 13 mcy pila z normalnej szklanki mleko i picie.

Gość autorrkkkka tegooo tematuuuuuu
mieska nie miksuje rozgniatam widelcem na mniejsze kawaleczki.nie zakrztusil mi sie ani razu niczym