Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to mozliwe ze niespelna 3 letnie dziecko czyta

Polecane posty

Gość gość

syn mojej kuzynki czyta a nie ma jeszcze 3 lat i nie chodzi o slowa typu mama czy tata tylko normalnie dlugie jak poukladaj, zaczekaj itp. gdybym nie widziala to bym nie wierzyla, czy to jest normalne?

Gość gość
3 lata to malutko, ale jest to możliwe. Ja i mój brat obydwoj***ardzo szybko czytaliśmy i pisaliśmy. W wieku 6 lat nie poszłam do zerówki tylko decyzją dyrektora od razu do 1 klasy, bo umiałam płynnie czytać i pisać :) Mama z nami siedziała duuużo czasu i cierpliwie nas uczyła, więc wszystko możliwe :)

Gość tomek na wojennej sciezce
W Islandii nastąpił wybuch wulkanu o trudnej do wymówienia nazwie "Ejjawamh**adampolatać".

Gość gość
ja akurat miałam 4 lata

Gość gość
to możliwe, ja miałam 3 latka jak czytałam moja córka ma 21 miesięcy, prawidłowo rozpoznaje kilka literek - A,M,T,W,B, prawidłowo je kojarzy, wie, w jakich wyrazach są, nikt jej nie uczył na siłę, ma zabawki - klocki z literkami i literki drewniane do układania na szablonie, bardzo to lubi i bawi się często i przy okazji uczy.

Gość gość
Możliwe. Mój syn tyle miał,a żeby było śmieszniej, nauczył się sam, bo nikomu do głowy nie przyszło takiego kurdupla uczyć czytania.

Gość gość
o, to twój synek zupełnie jak ja-też nauczyłam się sama, właśnie na zabawkach-klockach z literkami

Gość gość
Moim zdaniem to trochę wstyd i źle świadczy o rodzicach, jeśli dziecko idzie do 1 klasy i nie potrafi nic przeczytać ani napisać...

Gość gość
odnośnie pamiętam jak szłam do szkoły to moja babcia na głowie niemal stawała żebym umiała czytać i liczyć zanim pójdę :) w klasie byłam jedną z 3 osób które umiały liczyć w obrębie do 20-stu.

Gość gość
Możliwe. Ja czytałam

Gość mama to też kobieta
Ja też sądzę, że 7 letnie dziecko spokojnie powinno już czytać, to w końcu duży dzieciak

Gość gość
moja mama sadzi ze ja czytalam jak mialam 2,5 roku. ja sama nie p0amietam w ogole nauki czytania, wydaje mi sie, ze od zawsze umiem.