Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niech ktos mi w koncu wyjasni o co chodzi z tym GENDER

Polecane posty

Gość gość

Co to jest i dlaczego niektórzy sa przeciwni? Prosze o poważne wypowiedzi

Gość apple_cake
chodzi o to, że Teoria Gender zakłada że sam sobie możesz wybrać płeć i zdecydować czy jesteś chłopcem czy dziewczynką.

Gość gość
Ja to rozumiem tak jak poniżej, ale specjalistą nie jestem. Wiele rzeczy jest narzucane przez społeczeństwo poszczególnym płciom, w stylu u nas oczekuję się, że to facet będzie pracował na rodzinę i więcej zarabiał, a kobieta będzie zmywać gary, a przecież żadna cech płciowa nie decyduję jednoznacznie o zarabianiu forsy czy zmywaniu garów. Tak samo model rodziny zakorzeniony w społeczeństwie zaczynający się od kobiety i mężczyzny, co decyduję o tym, że ma to być dana płeć+dana płeć? Nie chodzi przecież o dzieci, bo nie każde małżeństwo dzieci ma lub może mieć, więc dlaczego mężczyzna+mężczyzna nie może być małżeństwem? Bo narzuca nam to kultura. Dalsze rozważania jakoś widocznie prowadzą do wyboru płci, transwestytów i innych nielubianych cudów ;)

Gość gość
Wlasnie wkurza mnie jak ktos tlumaczy jakimis skomplikowanymi slowami na dwie strony a wystarczy prosto jak do chlopa panszczyznianego. W gender chodzi o to ze baba bedzie mogla robic na kopalni wykonywac meskie rzeczy a facet zajmie sie domem. Nie musi tak byc ale moze. Kobita bedzie miala takie same prawa.