Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowe maki na bialym tle

Co dzisiaj zjadly wasze dzieci i w jakim sa wieku

Polecane posty

Mój 4 latek jest znow zasmarkany. nie bardzo chce jesc, niewiele tez pije, wmuszam wiec mu plyny zeby sie nie odwodnił :( Dziś zjadł: śniadanie pół grahamki - suchej drugie śniadanie płatki na mleku - mleko zostawił zjadł prawie same płatki 2 mandarynki, pół jabłka zupy jeszcze nie ruszył, poszedł spać wstał o 6. wypił jakieś 300 ml wody.

Gość gość
bułkę z plasterkiem szynki, 3 kubki wody z sokiem malinowym i właśnie się modli nad talerzem zupy ogórkowej. córka lat 3.

Gość gość
nie wiem. w przedszkolu jadła

Gość gość
to bylo oczywiscie pól bulki a nie cała. I u nas tak wygladają normlane posiłki wiec według mnie twój 4 latek zjadł całkiem nieźle jak na chorobę i godzinę 15.

Gość gość
zasmarkany i nie wieje zjadł to mój jest zdrowy non stop biega a dzisiaj wypił nie cały kubek mleka ,potem zjadł niecałą miskę płatków lion i to wszystko jak na razie

Gość gość
Synek 11 miesiecy: Twarozek 80 g z pol buleczki maslanej(20g), mandarynka 230 ml mleka z kleikiem ryzowym 15 g miesa gotowanego z ziemniaczkiem,marchewka i groszkiem Wypil ok.250 ml wody Przed nim jeszcze deser i kolacja. Na razie bawi sie w najlepsze :)

Gość gość
9 lat i mielone curry talerz

Gość gość
na snaidanie jajecznica ze szczypiorkiem (jedno jajo) plus kakao, potem kiwi i pół banana. Na obiad krupnik i naleśnika z serem. na podwieczorek dostanie jeszcze jabłko, kawałek murzynka mojej produkcji. A na kolację nie wiem.... co bedzie chciał, kanapke z pastą rybną albo szynką, serem żółtym.

No właśnie jest 15, a on wstał 0 6 rano, czyli przez 9 godzin zjadł pół grahamki (takiej małej, nie wiem jak wagowo, ale mniejsza od kajzerki) i trochę płatków i owoce to ma być dużo?

Gość gość
na sniadanie nic nie chciała tylko małą kawę,potem zjadła jakąs kanapkę z szynką ,troche sernika a na obiad kurczka curry ,wypiła jeszcze 2 szklanki coca coli,i zieona herbatę,a i na pewno cos jszcze słodkiego podjadała w pokoju ma 20 lat i

Gość gość
3 . 5. miesiąca mleczko z cycusia :-)

Gość gość
na śniadanie 3 parówki i bułkę, na obiad lasagne- wyjadł tylko mięso a makaron zostawił :O, oprócz tego z litr wody mineralnej niegazowanej, ma 20 lat :D

Gość gość
Na śniadanie chciała sam chleb, zjadła 4 kromki i wypila do tego pół szklanki mleka. Na obiad pomidorówka, duża miseczka taka. Potem całe jabłko. Teraz zjadła 2 małe monte. Pije dużo wody. Mało co lubi, tylko kilka dań na krzyż. Czasem coś jej zasmakuje, ale znowu inne danie idzie w odstawke. Nie wmuszam ją, bo jak jej coś nie smakuje to wymiotuje i później nic nie chce jeść. Ma 3,5l.

Gość gość
Jak na chore dziecko to dużo. Wystarczająco. Ważne żeby pił. Moja jak chora to tylko bułki albo chleb by jadła. Pisałam wcześniej co zjadła, zaczęła dzień od chleba i mleka. Nie masz co przezwywać. Tak czytam, że mało jakie dzieci dużo jedzą. A mi gadają, że moja mało je. Mi się zdaje, że mało nie je, tylko mało dań lubi. A na kolację zapewne zrobię jej jajecznice, zawsze zjada z dwoch jajek, albo jakiś omlet.

Gość gość
20 latek wygrzebuje mięso z lasagni ???? dziwne dla mnie.

Gość gość
moj 5latek wlasnie pochlania 9 juz dzis kanapke z serem zoltym i keczupem.od rana tylko kanapki z serem.zupy nie platki nie i pewnie do wieczora pol kg tego sera zje

Gość gość
do gościa z 15:34 Twoja mało je? 4 kromki chleba to mało? Kobieto 4 kromek to ja nie zjem, a może zamiast pchać w dzieciaka monte daj coś zdrowszego, bo utuczysz jak świnię.

Gość gość
5 lat-sniadanie 2 kanapki i herbata, obiad-zupa pomidorowa. zaraz idziemy naa sanki, to w drodze zje sobie cieplutka drozdzowke z piekarni a po powrocie pewnie i duza kolacje.

Gość gość
Utucze? Moja jest chudzinką więc nie trafiłaś. Napisałam przecież, że nie chce nic innego, więc czytaj ze zrozumieniem. Nie każde dziecko je wszystko. Ja znam takich mało, a te co jedzą to są przy kości i to nawet bardzo. Zapewne sama jesteś utuczona więc mnie i dziecka nie obrażaj. Napisałam jeszcze, że to inni mi mówią, że moja córka je mało, nie ja, czytaj uważniej!

Mojemu synowi akurat dopisuje apetyt. Dziś akurat źle się czuję wiec zjadł praktycznie nic : śniadanie - kromka chleba z żółtym serem obiad - pół talerza zupy krem z kukurydzy teraz praktycznie wmusił w siebie mały jogurt. Ale tak dla porównania,kiedy jest zdrowy to je mniej więcej tak ( jedzenie z wczoraj). śniadanie - chrupki z mlekiem II śniadanie - rogal z szynką obiad - kotlet mielony , ziemniaki oraz marchewka z groszkiem podwieczorek - jabłko i kisiel kolacja - mała bułka z makrela wędzoną.

Gość gość
Moje maleństwo dziś zjadło: 1. pierwsze śniadanie- 3 bułki duże grahamki z masłem, serem, szczypiorkiem i majonezem, 2. drugie śniadanie-jagodzianka i kakao, 3. trzecie śniadanie-2 bułki z szynką, pomidorem, ogórkiem i zieloną sałatą, 4.obiad:zupa pomidorowa z ryżem+ schabowy z ziemniakami i buraczkami z papryką, 5.podwieczorek; 3 banany, 4 krokiety(podarunek od babci:)), 6. kolacja (chwilkę temu)- 6 kromek chleba z masłem i szczypiorkiem + 4 jajka na twardo+pół litra mleka... W międzyczasie "wyparowała" paczka biszkoptów...:D Ma 17 lat, 190 cm wzrostu, waży 65 kg. i czasem się zastanawiam co jego organizm robi z tym całym żarciem...:D

Gość gość
Picia nie dam rady zliczyć...:)

Gość gość
Ostatni gosciu, to taki wiek :) Ja jestem dziewczyna ale w wieku 16 lat mialam taka przemiane materii,ze moglam sama zjesc cala pizze,taka 24 cm,kilka razy pod rzad na obiad/kolacje, i do tego nornalne jedzenie w ciagu dnia i chipsy i po tablicce czekolady i chudzina bylam. Zreszta cale dziecinstwo na kolacje jadalam drugi obiad jak tata przyjezdzal i jak to mowia wszyscy,szkieletor bylam. Dzis tez nie jestem gruba,ale to juz nie ta sama przemiana materii. mam 30 lat i na pizze i czekolade moge sobie pozwolic,ale nie w takich ilosciach ;)

Chłopiec 3 lata śniadanie - bułka z żółtym serem, mleko z miodem 2 śniadanie - jogurt naturalny z wkrojonym kiwi i bananem obiad - gołąbki, sos pomidorowy i ryż podwieczorek - dwie muffinki orzechowe pieczone w domu i sok pomarańczowy kolacja - kanapki z szynką, sałatą i jajkiem Oprocz tego pił cherbatę, wodę i zjadł kilka mandarynek.

Gość gość
Dziecko 17 miesięcy: - kaszę jaglaną z bananem (z 200 ml) - mus owocowy (ten w saszetkach bez cukru) - zupe jarzynowa (ok 200 ml dosc gestej) - pol jablka - jajecznice z 2 jajek z kielkami

Gość dlfm
córka 2 lata śniadanie: butla mleka z kaszką kukurydzianą i miodem II śniadanie: jogurt i troszkę bagietki czosnkowej obiad: zupa krupnik podwieczorek: nic kolacja: kopytka praktycznie do każdego posiłku wypija cały niekapek herbatki owocowej albo czasem czarnej ;) ogólnie nie ma problemu żeby czegoś nie zjeśc :)

Gość matka żona i kucharka
-mleko z kaszką orkiszową 120 ml -parówka sojowa -zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem 250 ml -trochę spaghetti (sos domowy, nie gotowiec) -banan na maśle słodzony stewią -na sen podobnie jak rano, mleko+kaszka jaglana 150 ml do picia sok jabłkowy mętny + kompot morelowy dziecko ma 19 m-cy

Moja3latka 1sniadanie: 240ml z kaszka 2sniadanie: jajecznica z dwoch jajek ze szczepiorkiem plus troche chlebka z maslem. Obiad: talerz zupy. Podwieczorek: jogurt, potem dwie mandarynki, kanapkr z serem i pomidorem A nasam koniec musialo byc znowu mleko :)