Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pacjent_300114

Nieustający ból głowy od 6 dni i pogarszajacy sie wzrok w lewym oku

Polecane posty

Gość Pacjent_300114

Witam, w sobote dostalam nagle migreny zawsze wtedy widze plame w jednym z oczow. Migreny zawsze mi przechodzily po jednym dniu, teraz nie mam migreny ale boli mnie glowa od szesciu dni (tabletki nie pomagaja) przy czym nie widze na wyraznie na lewe oko ktore mnie tez boli. Jestem przerazona! Z dnia na dzien widze coraz gorzej. Mam taka jakby plame w polu widzenia, rozlana wode... Zglosilam sie dzisiaj na pogotowie, bylam najpierw u okulisty a potem u neurologa. Obecnie leze na oddziale neurologicznym, ale nic nie wiadomi co mi jest. Jutro dopiero bede miec pobierana krew, badany mocz i badanie pola widzenia...ale to jest malo! Dzisiaj jedynie potrafili mi dac tabletke. A na oko widze coraz gorzej. Dodam tylko ze mialam badane cisnienie oka i w prawym(zdrowym) mam 17, a w chorym (24) Okulista mi tylko powiedzial ze oko jest tylko objawem i bol glowy. Mowil tez cos o ubytkach w korze nerwowej. Bardzo sie boje, nie wiem co mi dolega. Pacjenci mi mowia ze po 3 tygodnie tutaj leza i jedynie pobrano im krew... Poradzcie co to moze byc, co robic...moze ktos mial podobnie?

Gość Pan Wiesław
Masz guza mózgu. Wykup ubezpieczenie. To mniej niż za gazetę. Zasiłek pogrzebowy wynosi tylko 4000 zł podczas gdy pogrzeb ok 16 000 . Nie zostawiaj bliskich z tym problemem. Aha i w promocji dostaniesz poradnik jak uporządkowac swoje ziemskie sprawy :classic_cool:

Gość lunaticsoul
Miałam podejrzenie makrogruczolaka przysadki mózgowej - bóle i zawroty głowy, problemy hormonalne, wszystkie objawy się zgadzały oprócz jednego - badanie pola widzenia wyszło prawidłowo. Dowiedziałam się, że często takie zmiany typu wspomniany wyżej makrogruczolak uciskają na nerw wzrokowy, stąd problemy ze wzrokiem. To oczywiście tylko moja "hipoteza", dowiesz się od lekarza po badaniach, pewnie zrobią Ci tomograf albo rezonans głowy.

Gość Pacjent_300114
Wlasnie z tego co slyszalam od innych pacjentow to oni nie chxa badan robic. Wspollokatorka juz trzeci raz jest na oddziale z powodu migren a rezonansu nie chcieli jej zrobic. Psychoza! Na okulistyce pacjent mnie pocieszal ze prawie go nie bolalo usuwanie oka ;/ Jakas kobieta z mojego oddzialu mowila ze maz mial migreny nic nie wykryli, wyszedl ze szpitala zemdlal i ma paraliz. Na necie naczytalam sie ze to zapalenie nerwow, ze to poczatek slepoty... ;(

Gość Pan Wiesław
Porozglądaj sie za psem przewodnikiem 🖐️

Gość gość
pojedź do innego szpitala, albo zadzwoń na jakieś pogotowie o poradę bo tam gdzie jesteś bagatelizują problem

Gość gość
przykro mi ale jest źle, powodzenia :(

Gość Pacjent_300114
;(

Gość Pacjent_300114
Teraz glowa przestala mnie bolec, boli tylko oko i oczodol i miesnie wokol, ale z okiem dalej mam problemy... Czekam na rezonans...ktory moze bede miec w poniedzialek. Wynikow poprzednich badan nie chca mi powiedziec ;(

Gość Pacjent_300114
Chyba pojde do jasnowidza, bo bez lapowki to tutaj ciezko o pomoc. Dalej jestem w szpitalu, czekam na wyniki rezonansu. Mam nowy objaw: w chorym oku widze ciemniej i szarzej. Kolor zielony widze jako niebiesko-szary, kolor pomaranczowy widze jak brazowy. Inaczej widze kazdym okiem. Umieram ze stresu w szpitalu ;(

Gość Pacjent_300114
Dodam jeszcze, ze w badaniu pola widzenia oka wyszly mi 2 czarne plamy w chorym oku. Moje objawy pasuja do wielu schorzen...