Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sen, paraliż przysenny i najgorszy strach w życiu

Polecane posty

Gość gość

Cześć, opowiem Wam co mi się przydarzyło i powiedzcie co sądzicie. Zacznijmy od tego, że moje łóżko stoi wzdłuż ściany na której są drzwi do sypialni, a ja sypiam w pozie embrionalnej, tak że jestem głową i tyłem koło tych drzwi. Mieszka z współlokatorkami, które często nie wiedząc że śpię wchodzą do mojego pokoju na co automatycznie się budzę (głowa zaraz koło drzwi). W tym tygodniu poszłam normalnie wieczorem spać i w nocy obudziło mnie właśnie wejście do mnie do pokoju, ktoś wszedł i stanął w drzwiach patrząc na mnie, próbowałam zamamrotać "wyjdź", ale mi nie wyszło (zdarza się jak jestem zaspana, że nie daję rady mówić), więc postanowiłam się obrócić i sprawdzić która to i co chce. Nie dałam rady, absolutnie nie mogłam się ruszyć, żadną częścią ciała. Wystraszyłam się nie na żarty, wiem że istnieje coś takiego jak paraliż przysenny, ale w życiu mi się nie zdarzyło. Poczułam, że osoba, która stoi nade mną dotyka mnie (punktowo, tak jakby długopisem, niezbyt mocno) w miejscy gdzie kręgosłup szyjny łącz się z piersiowym, po czym wychodzi i zamyka za sobą drzwi. Chwilę potem usłyszałam zamykanie drzwi wejściowych do mieszkania. Zasnęłam normalnie, ale rano po przebudzeniu pierwsze co przypomniałam sobie o tej nocy i sprawdziłam czy mogę się ruszać - mogłam. Pytałam współlokatorek, żadna do mnie nie wchodziła w nocy. Sumarycznie, przemyślałam to i uznałam, że to pewnie było takie niepełne wybudzenie, że dźwięki, które słyszałam były częścią snu, ale wystraszyłam się nie na żarty, teraz śpię nogami do drzwi, a mimo wszystko wciąż mam pewien dyskomfort... Dodam, że normalnie mi się nic nie śni, zasypiając wpadam w "czarną dziurę" i budzę się rano. Ale jednocześnie zupełnie nic nie wskazuje żeby ktokolwiek miał być u nas w mieszkaniu, więc to musiał być sen.

Na pewno nikogo nie było, po prostu miałaś dziwny sen. Przy okazji - kiedy śnimy nasze ciało jest sparaliżowane.

Gość Pan Wiesław
Miałaś stosunek seksualny z inkubem. To taki demon. Zrób test ciążowy i udaj sie do proboszcza .

Gość gość
@Nawojka - tak, i mi się przypomniało. Zdążyłam się już z tym pogodzić, ale teraz mi się przypomniało i zasnąć nie mogę:)

Przecież to nic innego jak twój umysł robiący c***sikusa. Nie ma co się przejmować.

Gość gość
Na ID w leci serial Demony z naszych snów. Było też o paraliżu przysennym. Ogólnie koszmar, pokazywały się im jakieś zjawy wrzeszczące, a nawet ucięta głowa jelenia :o

Gość gość
@Nawojka - wiem, wiem, po prostu do tej pory ja i mój umysł dogadywaliśmy się lepiej ;) Ale nic to, trzeba iść spać, dobranoc.

Gość gość
jesteś p*****lniętą psycholką i musisz sie z tym pogodzić

Gość gość
dobrze że ja tego nie mam bo chyba bym padła