Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NOWORODEK robi kupę co pol godziny

Polecane posty

Gość gość

juz nie wiem jak go przewijac. przed jedzeniem kupa, w trakcie kupa, po jedzeniu kupa. Po przebudzeniu najpierw karmię, pozniej przewijam, ale w trakcie karmienia zasypiam i przewijanie go budzi. jak przewinę to następna kupa znpowu za pol godziny i znowu go budzę. a jak Wy sobie radzicie?

Gość gość
moja droga samo życie:) Musisz uzbroić się w cierpliwość, to długo nie potrwa. U nas chyba ze 3 miesiące, ale juz dokładnie nie pamiętam:) Do kilkunastu na dobę to norma. Tak powiedział mi lekarz i pielęgniarka środowiskowa.

Gość gość
ja karmiłam co 2-3h bo był na mm. przed jedzeniem przewinęłam, szybko jadł więc jak zasnął to już kupy nie było, dopiero jak się budził.

Gość gość
na piersi tak jest. jesli nie sa sluzowate, nie maja dziwnego koloru, kwasnego zapachu ani klaczkow krwi, to jest ok.

Gość gość
A to jest kupa-kupa czy kleksik? Może ma biegunkę i wzdęcia i mylisz kleksy z kupą?

Gość gość
normalnie, mniej więcej po miesiącu sie ustabilizowało, na początku czasem przy przewijaniu schodziły mi ze 3 pieluchy, bo zanim zapięłam czystą to znowu była kupa...tak to bywa z maluszkami :)

Gość gość
Moja mala na cycku tez tak miala, nie nadarzalam z pieluchami, tak samo jak autroko piszesz,przed jedzeniem kupa, w tarakcie kupa i po tez. I nie jakies kleksy normalna noworodkowa kupa. Az kiedys polozna wezwalam przestraszona bo myslalam ze moze to biegunka. Uspokoila ze tak moze byc. Teraz karmie mm i dokarmiam moim i kupe mamy dwa razy na dobe, ale za to objetowsciowo wymiata

Gość gość
kup najtańsze pieluchy i przewijaj jak by nie robił kupy to będziesz pisać że ma zatwardzenie i kolkę ojj

Gość gość
Hahahaha. Ja nie wiem co to znaczy wieczna kupa bo moja prawie wcale nie robila...Najdluzej nie robila 8 dni. Dzieci na cycku moga rzadziej robic - organizm wszystko przyswaja i nie ma czym kupkac. Nawet do lekarza chodzilam, podawalam Lactulose. Ale to nic nie dalo... Jeszcze troche a powinno sie unormkwac ;)