Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ułatwić sobie lot?

Polecane posty

Gość gość

W środę czeka mnie pierwszy lot samolotem. Co prawda 2godziny tylko ale i tak się boję..co zrobić by łatwiej znieść lot?

Gość gość
?

ssij cukierki albo pij małymi łykami, żeby przełykać jeśli jesteś wrażliwa na skoki ciśnienia. mnie zawsze bolą uszka bardzo mocno:(

Gość gość
ok a inne "dolegliwości" jakieś mogą się pojawić?

Gość gość
sprawdź czy masz torebkę do rzygania, a jak nie przygotuj własną :)

to zależy. jak są turbulencję to tak trochę jak autokarem, więc jak na autokar jesteś wrażliwa to może Ci być trochę niedobrze, ale turbulencje nie są całą drogę. w sumie lot jest spoko, tylko że nudny. nie przypominam sobie kłopotów oprócz uszu, które potrafią napierdzielać:O

Dla mnie najgorsze sa takie ostre zejścia do lądowania, uczucie podobne do tego w windzie tyle, ze mocniejsze :) żołądek podchodzi mi do gory :) albo odejscia na drugie kółko jak pas nie jest wolny. Lot jest przyjemny. O ile nie ma turbulencji ;) ale nie ma sie czego bać. Extra sie śpi. Nie tlucze sie nic jak np. w autobusach czy pociągach. Dasz rade.

Gość gość
torebka do rzygania? bez przesady... ssanie cukierów i picie? też bzdura. po co o tym piszesz kolezanko wyzej skoro i tak zawsze bolą Cię uszy? jak chcesz sie wyluzować to po prostu walnij piwko przed i w trakcie. albo cos mocniejszego :classic_cool:

Gość gość
Lot będzie trwał tylko 2godz planowo więc chyba ta torebka nie będzie potrzebna mam nadzieję ;) kupiłam sobie gazety i wezmę mp3 na "pokład" nie jest zabronione?

Gość gość
nie jest. ale jak zobaczą że masz słuchawki na uszach podczas startu to każą zdjąć. później jak już lot jest wyrównany to można wszystko, w niektorych liniach nawet mają wi-fi na pokładzie. gazety dobre, albo jakaś książka, muzyka, alkohol i lecimy :classic_cool:🖐️

Gość gość
he, he ...ja tez miałam taką nadzieję w sprawie torebki.. na szczęście za pierwszym razem po prostu była w schowku :) ale nie masz problemu w autach to i tu nie będzie c***otrzebna

Gość gość
Kiedyś miałam chorobę lokomocyjną ale teraz chyba nie ma tak źle ;) ale na wszelki wypadek wezmę torebkę i zażyję aviomarin ;)

Gość gość
A jak to jest z kosmetykami w podróży? Trzeba je jakoś szczególnie pakować?