Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fontanna miejska

Pyt do mam które odpieluchowały swoje dzieci

Polecane posty

Gość fontanna miejska

Cześć. Mam pytanie, kiedy zaczełyście sadzać dzieci na nocnik i z jakim skutkiem? Mój 10 miesięczny syn ucieka z nicnika i czworakuje po pokoju tak intensywnie, że nie ma szansy, żeby posiedział 5 sekund w jednym miejscu. Poradzcie cos.

Gość gość
mój synek ma 9 m-cy i jak widzę, że zaczyna robić kupe to sadzam do na nocnik. Njacześciej kończy się powodzeniem, a kupka idzie dużo szybciej i łatwiej w tej pozycji. Pierwszego syna też wcześnie sadzałam i potem było dużo łatwiej bo dziecko się przyzywczaja do nocnika

Gość gość
Moja córka w wieku 6miesięcy już sama siadała:)

Gość gość
ja zaczelam jak Zuza miala 1.5 roku w domu chodzila bez pampersa a sadzalam ja tak co pol godziny na pare minut i w wieku 2lat juz kojarzyła

Gość gość
Syn ma 9ms i od kilku dni sadzam. Sadzam na "dwójkę", gdy widzę że stęka. Udaje się za każdym razem. Na pewno jeszcze nie rozumie tego, ale udaje się, nie ucieka (pierwszego dnia uciekał, ale kilka razy go wróciłam na nocnik, został w końcu i zrobił "jedno i drugie"). Tak więc próbujemy każdego dnia rano, na razie łapiemy poranne kupska;)

Gość gość
10 mies i juz na nocnik? dziecko nawet nie wie ze mu sie chce siku nie wiem po co mu siusiak itp :) szkoda wam wszystkim na pieluszki :)? moj skonczyl chodzic w pieluszcze jak mial 2 lata i 2 mies, po 2 dniach zero obsikanych majtek a po tygodniu zero kupy w gaciach:)

Gość gość
Próbowałam co jakiś czas, ale szybko uznałam że "łapanie" siku i kupy na nocnik tudzież czytanie na nim książeczek żeby się mały oswajał to nie jest to co mnie bawi. Jak miał niespełna 2,5 roku w końcu przyszedł odpowiedni moment (tzn. dziecko po kilku próbach nocnikowania zaczęło samo wołać, a potem zwracać uwagę na to że sika/robi kupę do pieluchy), potem zdjęte pieluchy w domu i poza domem, po dwóch tygodniach bez wpadek.

Gość gość
moj nie mogl usiedziec na nocniku wiec sobie darowalam; latem chodzil bez pampersa i szubko zalapal ze trzeba sikac do ubikacji lub na trawe na polu; niestety z kupa mamy dalej problem bo robi do pampersa i za chiny nie chce inaczej mimo ze ma ponad 2,5 roku

Gość gosc9898
Ja tez nie widze sensu sad zamiar dziecka w wieku 10mcy. Ja zaczelam jak maly mial 1,5 roku do 2 I wcale go to nie interesowalo. A nagle w wieku ok 2.5 roku nauczyl sie sikac w kilka dni I kupe tez robi bez problemu. Znajome corka miala dwa Latka.

Gość gość
6 miesiecy i na nocnik? o ludzieeee to odrazu dawajcie na nocnik jak sie urodzi! niektore dzieci w 3 roku zycia zalatwiaja sie do nocnika tak wam szkoda kasy na pieluchy? to bylo dziecka nie robic pozdro

Gość gość
Zaczelam tak jakos w 9 miesiacu. Na kupe. Zaczynal stekac i sadzalam. Pierwszego dnia zwiewal a potem cierpliwiepostekal i jak skonczyl to schodzil;) ale on zawsze w skupieniu i w pieluche robil.

Gość fontanna miejska
Ehhh czyli różnie. Mój ucieka z nocnika. Będę próbować dalej. Dziękuję za wpisy :)