Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przed szkol a

czy w waszych przedszkolach można zrezygnować z wyżywienia i nosić swoje jedzeni

Polecane posty

Gość przed szkol a

e dzieciom? chodzi mi o sytuację kiedy dziecko ma zaleconą dietę wyraźnie odbiegającą od menu przedszkolnego, czy można dziecku zanosić picie, jedzenie?

Gość gość
w samorzadowych nie ma takiej mozliwosci bo to placowka zywienia zbiorowego i musza spelniac szereg norm i nie moze dojsc do sytuacji ze ktos cos przyniesie to okaze sie np z salmonella i oni maja problem. Dzieci z dieta maja odrebne menu. W prywatnych przedszkolach mozna.

Gość obecnie kura domowa
Zgłoś to w przedszkolu, wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających konieczność odrębnej diety, zanieś listę produktów dozwolonych i zabronionych. W przedszkolu będą mu podawać to co mu jeść wolno. Przynajmniej u nas tak jest - dwoje dzieci ma indywidualną dietę - przedszkole państwowe. Zanosić swojego nie wolno - wymogi sanepidu.

Tak, w takim przypadku u nas można przynosić swoje jedzenie, ale trafiło sie tylko troje dzieci mających podobną dietę i przedszkole zapewnia im odpowiednie wyżywienie bo rodzice sie na to zgodzili :) zresztą to chyba wygodniejsze skoro jest taka możliwość.

Gość gość
nie ma takiej opcji wymogi zywienia zbiorowego. Prywatne przedszkola maja taka opcje.

Gość przed szkol a
ja już rozmawiałam z dyrekcją i właśnie powiedziano mi ze absolutnie nie ma możliwośc**przynoszenia jedzenia z domu, a oni takiej diety zrealizować nie są w stanie, córka ma restrykcyjną dietę bezcukrową i nie tylko, po prostu przedszkole nie ma takich produktów które dziecko może jeść, walczę by kompletnie zrezygnować z wyżywienia ale z tym też problem, podobno przepisy zabraniają