Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego osoby upośledzone dostają renty przecież to warzywa

Polecane posty

Gość gość
Swoje istnienie zawdzięczasz temu, że te prymitywne społeczeństwa usuwały jednostki zbędne nie marnując na nich ograniczonych zasobów. Usuwanie ze społeczności niepotrzebnych elementów jest naturalne i właściwie. Upośledzeni umysłowo są ludźmi wyłącznie biologicznie, bo biorąc pod uwagę intelekt i rozwój emocjonalny, to pies jest człowiekiem 100 razy bardziej niż takie warzywo.

Gość gość
"No właśnie, 21 wiek, a pozwala się umysłowo chorym istnieć smiech.gif To regres, nie postęp." Postepem jest ładowanie miliardów w zbrojenie się i wojny

Gość gość
Nie przejmuj się autorze wątku. Los się uśmiecha czytając twoje wypociny. Masz jeszcze szansę zostać rodzicem takiego warzywka, albo kto wie- wnusio się taki urodzi w przyszłości. Wtedy weźmiesz dziecko z ramion matki, zaniesiesz do pana doktóra i powiesz: poproszę zastrzyk śmierci :) a jeśli nie będzie to refundowane- bo w naszym kraju różnie bywa, a ciebie nie będzie na taki zastrzyk stać, weźmiesz za nóżki i sruu o drzewo. I twoje podatki i składki będą juz bezpieczne ;)

Gość gość
"weźmiesz za nóżki i sruu o drzewo." jego bedzie stać, on płaci i wymaga

Gość gość
Los się uśmiecha? Hahaha to znaczy, że rodzice chorych dzieci musieli w życiu być złymi ludźmi, co? Jak niedawno autokar jadący z wiernymi do Watykanu się rozbił i zginęło mnóstwo ludzi, to też byli to sami źli? I jak rodzi się młody, piękny, zdrowy człowiek, w zamożnej rodzinie i żyje sobie długo i szczęśliwie, mając wszystko czego zapragnie, to też przez to, że los się do niego uśmiechnął? Zrozumcie tępi ludzie, nie ma żadnych sił wyższych, życie to proces biologiczny, a ewolucja według wielu uczonych, uznawana jest za proces chaotyczny. Żyjemy, zdychamy, nie ma zasad, nie ma absolutnych pojęć typu "sprawiedliwość", "dobro" czy "zło". Entropia rośnie, wszechświat się rozszerza, słońce się wypali, cała ta rzeczywistość ma w d***e wasze roszczenia. Dobrzy ludzie chorują tak samo jak źli, sukces nie zależy od ciężkiej pracy i nie ważne jakbyśmy się starali, przypadkowe wydarzenie może nam wszystko spieprzyć. WITAM WAS W RZCZYWISTOŚCI.

Gość gość
Frajer jak co rano odpala kompa i wchodzi na Kafeterię, siorpiąc głośno poranną kawę. Jego ciasne horyzonty i nieliczne szare komórki intensywnie pracują: "Jaki temat wymyślić dziś żeby miał jak najwięcej wejść. Hmm. Niech pomyślę. Pewnie kontrowersyjny, może coś o seksie, ale tyle tego... Oooo, w telewizji pokazują jakieś przygłupie dzieciaki. Już wiem! HIHI, ale będzie jatka. Pewnie większość się zaperzy. Ale o to chodzi. Podciągnę trochę w temacie i może z 10 stron będzie." Z nieukrywaną satysfakcją zaczyna pisać chichocząc pod nosem: " To będzie dobre. Ja to potrafię, jestem wielki. Może napiszę książkę..." I tak dalej i dalej, czas mija, a wielkie czyny prężą się w ciasnym umyśle stukającego palcami w klawiaturę człowieka. Jest spełniony. Temat żyje ;) Pozdrawiam tfurce tematu.

Gość gość
wydaje mi się, że ten temat pokazał jedną, ciekawa rzecz- jak mało empatyczne mamy społeczeństwo. Jak prymitywnie myślą niektóre osoby. Takie osoby patrzą pogardliwie na innych ludzi- czy chorych, czy grubych- po prostu innych.

Gość gość
Moj synek byl dzieckiem bardzo chorym,byl calym moim swiatem..ale odszedl z tego popapranego swiata,pelnych chamow,bezdusznych nazywajacych sie ludzmi.....ten kto ten watek napisal,zeycze mu z calego serca zeby spotkala Go taka tragedia(nigdy nikomu niczego nie zyczylam ,ale ci ten autor napisal to wola o pomste do Nieba!Wstyd i chanba!

Gość a moim zdaniem na wszystkie
chore dzieci,a rowniez biedne i niechciane powinien placic kosciol bowiem jest on przeciwko aborcji i za ochrona zycia poczetego.no i moze jeszcze poslankaPAWLOWICZ...')

Gość gość
Mi też się kilka lat temu urodził chory synek, porażenie mózgowe czterokończynowe, oddałam do ośrodka, teraz mam drugie dziecko, zdrowe. Nie potrafiłabym zmarnować życie na wychowanie dziecka, które i tak nie ma przyszłości. Szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy a w ośrodku będą się nim opiekować profesjonaliści.

Gość gość
Dziś zasłaniając się troską o pieniądze, o dobro ogółu i chełpiąc się swoim zdrowym, rozsądnym i naukowym podejściem chce eutanazji na upośledzonych. jutro to samo powie o bezrobotnych, nie radzących sobie w życiu, wielodzietnych, bełkotliwym pijaczku spod sklepu. A za tydzień o grubasach- pasożyty społeczne żrące nad stan i zatruwające planetę swoimi odchodami po pustych opakowaniach, o blondynkach- głupie, po co mają żyć i pobierać drogocenny tlen, o gejach i lesbijkach- gdyby ich tak wybić społeczeństwo było by normalne i emisja dwutlenku węgla na planecie obniżyłaby się znacznie itd, itd. I teraz już wiecie skąd tyle syfu, wojen i patologii na świecie. Zaczyna się od takiego gościa na Kafeterii... a kończy na stronach podręcznika od historii w dziale: "Potwory tamtych czasów" ;)

Gość gość
okrutne. Oby żadnemu z tych mędrali nigdy nie przydarzyło sie takie nieszczęscie jak chore dziecko :(

Gość gość
gosciu z godz 12.43 Ty jestes potworem..jak moglas pozbyc sie swojej czastki..czy ty wiesz ,co to milosc matki...BEZWARUNKOWA!!!Ja moje zycie bym oddala za zycie mojego dziecka..chcialabym zeby wrocil,tesknie i kocham kazdej chwili swojego zycia .....minelo 4 lata ,a ja nie potrafie znalezc sobie miejsca!

Gość gość
"Mi też się kilka lat temu urodził chory synek, porażenie mózgowe czterokończynowe, oddałam do ośrodka, teraz mam drugie dziecko, zdrowe. Nie potrafiłabym zmarnować życie na wychowanie dziecka, które i tak nie ma przyszłości. Szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy a w ośrodku będą się nim opiekować profesjonaliści." Serio? Nie neguję, ze oddałaś. Sama nie wiem jak bym się zachowała w takiej sytuacji, bo opiek nad takim dzieckiem wymaga całkowitego poświęcenia. Ale sposób w jaki to piszesz..., cytuję znów: " Nie potrafiłabym zmarnować życie na wychowanie dziecka, które i tak nie ma przyszłości. Szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy..." zasługuje na jeden komentarz: "Zimna suka" choć myślę, że to obraza dla suk.

Gość gość
gosciu z 12.51 tak jest szkoda nazwac ta pseudo matke ZIMNA SUKA ,zeby nie obrazic suk!

Gość pintuśkot
Rozumiem, że bardziej przeszkadzają ci zasiłki na chore dzieci niż na recydywistów i g****icieli - bo przecież oni są bardziej myślący... K***a kolejny pseudointeligent i pseudonaukowiec się znalazł. Weź chłopcze w inny sposób udowodnij, że jesteś mądry, a nie pieprząc nazistowskie głupoty. Może wymyśl jakieś lekarstwo na te choroby skoro cię tak bardzo zajmują... Co ci do tego snobie kto ma prawo do życia, a kto nie. Ludzie się po latach ze śpiączki budzą, a ty chcesz się bawić w boga. Twoi rodzice cię pięknie wychowali na pieprzonego egoistę...

Gość gość
to w ogole dojdzie tego ze zaczniemy usuwac ze spoleczenstwa ludz starych, chorych, brzydkich, głupich zostana sami madrzy, piekni i zdrowi

Gość gość
" to w ogole dojdzie tego ze zaczniemy usuwac ze spoleczenstwa ludz starych, chorych, brzydkich, głupich zostana sami madrzy, piekni i zdrowi " xx xx Pomarzyć można... wątpię by społeczeństwo w najbliższym czasie, że to najlepsze wyjście dla naszego gatunku jak i całej cywilizacji.

Gość gość
Znam pana z porażeniem mózgowym, intelektualnie jest sprawny a jego kolega, też z porażeniem, skończył studia.

Gość gość
żadna matka nie napisze czegoś takiego, co ktoś powyzej. Może socjopatka albo usoba upośledzona emocjonalnie. Więc to chyba wymysl założyciela tematu.

Gość gość
Ja znam upośledzonego umysłowo, który ma 2 doktoraty, był w kosmosie i jest właścicielem wielkiej firmy inwestycyjnej działającej na całym świecie. Znam też niewidomego, który odnosi sukcesy w rajdach samochodowych jako kierowca.

Gość gość
Autor tego watku i jemu podobni sa zdecydowanie bardziej uposledzeni od ludzi chorych! Poza tym o jakich pieniadzach Ty czlowieku mowisz?! Utrzymanie chorej osoby jest o wiele tansze niz tych popaprancow w wiezieniach! Jedna pensyjka prezesika, czy ministra to wartosc kilkuletniego utrzymania takiej chorej osoby. Inna kwestia to sam zobacz jak wszystko idzie do przodu, a idac Twoim tokiem myslenia medycyna nigdy by sie nie rozwijala.

Gość gość
O znajomym z porażeniem mózgowym i jego koledze pisałam serio, na różne tematy z nim rozmawiałam i dyskutowałam na luzie, tylko ruchowo ma problemy i jeździ na wózku już teraz.

Gość gość
Takie dziecko chore nie jest winne, że się urodziło. Ale alkoholików i narkomanów, figa, nie leczyłabym za państwowe pieniadze. tacy to dno dna i zdania nie zmienię, tylko inni przez nich cierpią, z własnej winy wpakowują sie w takie rzeczy i dla mnie alkoholizm to nie jest choroba ale wygodnictwo. Wieźniów bym nie trzymała ot tak w celach, na jednego przypada 2000 miesiecznie, niektóre kilkuosobowe rodziny musza sie za tyle utrzymać! A taki bandyta zabił człowieka, ukradł czy zg****ił i siedzi sobie wygodniutko w więzieniu. Łagry i obozy przymusowe, a nie poszanowanie praw człowieka. Oni nie szanowali praw bliźniego mordując czy okradając.

Gość gość
Polska to dno i skrajnie zroznicowanie! Tutaj jedni ledwo przędą za 700zl renty, a inni pierdza w stolek pobierajac pensje po 100 000zl miesiecznie! Bardzo dobrze ktos wyzej napisal, ze autor jest bardziej uposledzony od tych chorych ludzi! Czemu oni sa winni? Na swiat sie przeciez nie pchali! A tacy zafajdancy w wiezieniach czy inni uzaleznieni sa niedorajdami zyciowymi, na ktorych jeszcze wydaje sie mase kasy z publicznych pieniedzy! I co jakos tego sie nie przyczepisz?!

Gość gość
Odpowiedzialność za los większości ciężkich przestępców jak i osób uzależnionych również ponosi społeczeństwo. Wystarczy przyjrzeć się statystyką by zobaczyć, że w zdecydowanej większości, ludzie ci wychowywani byli w patologicznych środowiskach, pełnych przemocy i dysfunkcji. Niby na co oni mieli wyrosnąć? Zamiast wychowywać warzywa, rodzice powinni zaadoptować dziecko, zabrane z takiego patologicznego domu, otoczyć je troską i opieką. Tu przynajmniej będą mogli liczyć na miłość i wdzięczność a nie dożywotnie odburkiwanie psychola który nie potrafi zrobić nic prócz nieskoordynowanych ruchów. Ja jestem ciekawe czy gdyby was od dziecka bito i poniżano w domu przez pijanych rodziców, a w szkole od najmłodszych lat szkalowano i odrzucano, to czy wykształciłaby się w was zdrowa osobowość i bylibyście normalnymi członkami społeczeństwa.

Gość gość
"Zamiast wychowywać warzywa, rodzice powinni zaadoptować dziecko, zabrane z takiego patologicznego domu, otoczyć je troską i opieką. Tu przynajmniej będą mogli liczyć na miłość i wdzięczność a nie dożywotnie odburkiwanie psychola który nie potrafi zrobić nic prócz nieskoordynowanych ruchów. " S*******n. Szkoda, że matka nie zdecydowała się na aborcję kiedy nosiła cię w swoim łonie.Byłoby jednego s*******a mniej na tym podłym świecie.Psychopata.

Człowiek tym różni się od zwierzęcia że jest zdolny do uczuć wyższych. Mam więc pytanie-po co gadacie z bydłem?Nie rozumiem Bydło śpi ,żre i wydala.Bydło tym rożni się od Człowieka-Warzywa że Ten wymaga miłości a bydło miłosierdzia.

Gość gość
Własnie pokazali w Wydarzeniach piękną kobietę - matkę 7 letniej dziewczynki z porażeniem mózgowym, refluksem, padaczką i szpotawymi nogami, i ta matka nosi ją do samochodu, a sprawa była o tym,że stracila miejsce parkingowe. Dla mnie szok, taka piękna kobieta...Wielkie niebieskie oczy, blond włosy , zadbana