Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Felixtus

Janusz Korwin Mikke o pracy w obozie Auschwitz

Polecane posty

Gość Felixtus
Janusz-K***in Mikke był gościem programu „To był dzień” w telewizji Polsat. W pewnym momencie zszokował widzów okrutnym żartem o niemieckim obozie koncentracyjnym w Auschwitz. Prezes Kongresu Nowej Prawicy bronił umów śmieciowych, które jego znaniem tworzą bardziej elastyczny rynek pracy. W pewnym momencie palnął: – Ludzie pracujący w obozie w Oświęcimiu bardzo by się cieszyli, gdyby mogli zawierać umowy śmieciowe, a nie pracować na umowach standardowych. Zapewniających gwarantowane wyżywienie, gwarantowane godziny pracy... – mówił K***in-Mikke. – Kto miał za­gwa­ran­to­wa­ne wy­ży­wie­nie? – spy­ta­ła zszo­ko­wa­na dzien­ni­kar­ka. – Więź­nio­wie w obo­zie! Co­dzien­nie trzy razy im wy­da­wa­no wy­ży­wie­nie! Mieli stałe go­dzi­ny pracy i pew­ność za­trud­nie­nia – brnął Kor­win-Mik­ke. W za­leż­no­ści od źró­dła sza­cu­je się, że w Au­schwitz Niem­cy za­mor­do­wa­li 1,5 mi­lio­na ludzi. We­dług Kor­wi­na-Mik­ke ci lu­dzie byli do­brze kar­mio­ny­mi, szczę­śli­wy­mi pra­cow­ni­ka­mi...

Gość gość
jezeli to mial byc sarkazm to kurna slaby :O chialabym aby on mogl zasmakowac tej strawy 3 razy w ciagu dnia i tej pracy jaka "gwarantowano" w obozie Auschwitz no ale pan Mikke nigdy nie mial rowno pod sufitem zatem nie wzrusza mnie jego " poczucie humoru" ;)

Gość gość
sarkazm był dobry, tylko, że u dziennikarzy działa automat "mówisz Auschwittz" jesteś antysemitą. W ogóle nie zastanawiają się nad intencjami mówiącego, a tutaj te są oczywiste. Co komu ze stałości zatrudnienia jak warunki wokół są takie że za 10 lat będzie bankructwo. Darmowa służba zdrowia (gwarantowana konstytucją), szkolnictwo (w konstytucji) itp są naprawdę bardzo fajne. Tylko ktoś musi za to płacić, a te konstytucyjne gwarancje sobie można będzie wyrzucić na śmietnik jak banki odmówią udzielenia nam kolejnych kredytów by za to płacić. No i drogie panie kiepsko się starają, bo w dzietności jesteśmy na w samym końcu rankingu światowego. 1.3 dziecka na kobietę... to już gwóźdź do trumny tego systemu. Osoby które mają teraz 20-35 lat po prostu nie będą miały emerytury, no sorry (choć całe życie będą płaciły na emerytury pokolenia swoich rodziców i dziadków)

Gość gość
i tak nie dozyje emerytury. chce pracowac na czarno by nie odprowadzac zadnych skladek!

Gość gość
Ten czlowiek kiedys powiedział ,że niepotrzebnie wydaje sie tyle milionów na badanie jakiegos leku .....treba od dazu dawac pacjentom ..... Po co sluchać kogoś takiego ?

Gość gość
ale jakiego leku ? Tu szczegóły są ważne. Może miał na mysli z państwowej kasy? K***in racze nigdy nie komentuje wydatków prywatnych firm... A nawet jeśli nie mam racji kazdemu się coś chlapnie... Przy takim kryterium odrzucania kandydatów to trzeba by wszystkich odrzucić.

Gość JKM
a wysłać go do Brukseli,tam i tak nie będą wiedzieli o czym on pirdoli...

Gość gość
K***in jest spoko - zejdźcie z K***ina i zajmijcie się złodziejską szajką u władzy.

Gość Smiech na sali JKM obciach
mam już dość jednej sepleniącej małpy,druga to już stanowczo przesada:o

Gość gość
Analogia jest zupełnie nietrafiona, co dowodzi (nie pierwszy raz zresztą), że Janusz K***in Mikke po prostu nie wie o czym mówi. Zamiast zaproponować konkretne rozwiązanie problemu umów śmieciowych, konkretne pomysły na ulelastycznienia kodeksu pracy (z czym się zgadzam, kodeks pracy powinien być bardziej elastyczny) plecie trzy po trzy przy okazji obrażając tych nieszczęśników, którzy zginęli w Auschwitz.

Gość Serbski Separatysta
koles sie promuje na waszych garbach kobiety nikt tego nie widzi?

Gość gość
>>Ludzie pracujący w obozie w Oświęcimiu bardzo by się cieszyli, gdyby mogli zawierać umowy śmieciowe, Cóż, zapewne by się cieszyli, gdyby mogli zawierać jakiekolwiek obustronnie obowiązujące umowy. a nie pracować na umowach standardowych. >> nie pracowali na żadnych umowach, a już na pewno nie "standardowych" dla pracowników (a nie więźniów) w III Rzeszy, >>Zapewniających gwarantowane wyżywienie, gwarantowane godziny pracy... – ani jedno ani drugie nie było zagwarantowane. Dzisiaj dostałeś jutro mogłeś nie dostać. Dzisiaj pracujesz przy kartoflach, jutro wcale, pojutrze sprzątasz, a popojutrze idziesz do gazu - nie było absolutnie żadnej gwarancji zatrudnienia. Na dzisiejszych śmieciówkach na ogół masz gwarancję chociaż na czas trwania umowy.

Gość szeregowy czereśniak
już całkiem go p**********o. Każdy, kto jest za umowami śmieciowymi mojego głosu niedostanie

Gość gość
Co za tempe szczały. Poszukajcie pod hasłem - ironia. JKM dobrze powiedział.

Gość gość
szeregowy czereśniak - ja jestem na umowach śmieciowych od 3 lat w urzędzie i jeśli je zlikwidują to wylatuję na dobre a w całej rodzinie tylko ja pracuję i zarabiam

Gość fikki mikki
Janusze,kocham Ciem:classic_cool:

Gość fikał fikal i się zsikał
co sobie zgolisz tym razem jak do europy się nie dostaniesz?

{ W zależności od źródła szacuje się, że w Auschwitz Niemcy zamordowali 1,5 miliona ludzi. Według K***ina-Mikke ci ludzie byli dobrze karmionymi, szczęśliwymi pracownikami... } | Oczywiście porównanie Mikkego niezbyt fortunne. Oczywiście jak ktoś nie zrozumiał przekazu tego porównania, ja nie zamierzam tłumaczyć, ale to co zacytowałem to oczywiste kłamstwo i manipulacja. Mikke oczywiście nic o dobrze karmionych i szczęśliwych pracownikach nie mówił. To typowe dla Polski, wkładać komuś w usta słowa, których nie wypowiedział. No ale jakie media gównego nurtu tacy sami ich odbiorcy.

Gość gość
Najlepsze jest to, że zwolennicy K***ina uważają się za intelektualną elitę :classic_cool:

Gość gość
nie chcę żyć w kraju z niebiesko czarnymi krzyżami na ulicach i jąkającym się pajacem w mediach.

Gość gość
Ja tam uważam, że lepiej, żeby K***in się skompromitował totalnie w PE i został szybko zapomniany niż żeby wszedł do Sejmu

Gość gość
JKM to zwykły idiota. Dziwne, że tego nie widzicie.

Gość gość
Jak mnie wkurza ten facet. Zgadzam się tylko z jego jednym poglądem - z niechęcią do UE.

Gość gość
Wiem co to ironia, wiem co to porównanie, metafora, rozumiem argumenty jakie można wysunąć za umowami śmieciowymi - ale ta była nietrafiona. Nie to jest smutne, że porusza temat Auschwitz, że rodziny tych osób tego słuchają i im smutno. To najmniej istotne w polityce. Istotne jest to, że facet, który deklaruje, że potrafi uleczyć polską gospodarkę bez najmniejszego zażenowania gada głupoty. Gdyby powiedział coś w rodzaju: nie znam się na umowach śmieciowych, nie znam się na historii obozów koncentracyjnych - nie byłoby to żenujące, bo dobry polityk po prostu zatrudnia sobie doradców do spraw na których się nie zna. On się nie zna, a mimo to zachowuje się jakby pozjadał wszystkie rozumy, a po prostu mówi głupstwa.

{ Najlepsze jest to, że zwolennicy K***ina uważają się za intelektualną elitę cool.gif } | I najwyraźniej mają rację, autor topiku, pani redaktor w studiu nie zrozumieli porównania. ;)

Gość gość
Myrevin popierający i tłumaczący JKM nie daje o sobie najlepszego świadectwa. Chyba jest takim samym idiotą jak JKM.

Gość szeregowy czereśniak
13.05. Coś ci się kićka z tym zwolnieniem. Jeśli twoje stanowisko jest potrzebne, to bez względu na rodzaj umowy to stanowisko będzie obsadzone.

Gość gość
JKM uważa, że umowy śmieciowe są lepsze od umów standardowych?

Gość gość
JKM to burak tak jak wszyscy jego zwolennicy.