Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego szarmanccy są w Polsce poniżani przez kobiety?

Polecane posty

Gość gość

Kiedyś byli wręcz podziwiani i kobietom imponowało ich zachowanie i osoba.

Gość gość
co masz na myśli?

Gość gość
nie prawda, przynajmniej nie przeze mnie. niestety jest bardzo niewielu takich panów.

Jestem szarmancki i będę do końca swoich dni. A kobietom to się podoba, więc nie wiem skąd ta teza.

Gość gość
Michał desperatki i kobiety po 30 albo około 30 się nie liczą. Kobiety do ok.25 - 28 lat wybierają i mają pociąg do zupełnie innych facetów. Nie raz słyszałem od kobiet 20+, że gentelmen jest "be". Większość polskich kobiet chce słyszeć stare jak świat obryte teksty jakie to one ładne itp. ale tylko od tzw. cwaniaczków nie mających nic wspólnego z byciem szarmanckim. Bo szarmanckim mężczyzną nie nazwiemy kogoś kto swoją partnerkę nazywa "moja dupa" itp. Dojrzałe kobiety szczególnie te, które w życiu miały źle może i nawet szanują szarmanckich mężczyzn ale im młodsze pokolenia kobiet tym coraz gorzej.

Gość gość
Bo NORMALNOŚĆ nie jest teraz w cenie.Świat schodzi na psy.Wiekszości się w du/pach poprzewracało.

Gość gość
To w Polsce tacy są? :D kuźwa chyba ominęłam epokę.

Gość gość
"gość Michał desperatki i kobiety po 30 albo około 30 się nie liczą". No proszę, a dlaczego to się nie liczą? Bo to już nie kobiety? Dzięki, że tak wiele z nas obrażasz, podczas gdy sam chcesz być dobrze traktowany. I pewnie właśnie dlatego Cię nie szanują, bo Ty sam nie masz szacunku do kobiet, co widać w Twojej wypowiedzi. A skoro go nie masz, to nie oczekuj, że inni będą Ciebie szanować. Co wtedy z tego, że jesteś szarmancki, skoro w kontekście tego, co mówisz, te gesty są nic nie znaczące i sztuczne, bo robione tylko na podlizanie się, bo przecież nie z prawdziwego szacunku do kobiet? Nie kolego, prawdziwie szarmancki mężczyzna, który szanuje kobiety, przez wartościową kobietę zawsze zostanie doceniony. I nie dlatego, że ma ponad 30 lat i została przez kogoś źle potraktowana, bo wysoką kulturę albo się ceni całe życie albo nie. Ale rozumiem, że Tobie takie wytłumaczenie odpowiada, bo pozwala Tobie udawać, że jesteś kimś znacznie lepszym niż w rzeczywistości jesteś, czyli pozerem.

Gość gość
'gość To w Polsce tacy są? smiech.gif kuźwa chyba ominęłam epokę". Tak, są, ale to już gatunek na wymarciu. I nie należy do nich Autor tego wątku.

Gość gość
up

Gość gość
gość "gość Michał desperatki i kobiety po 30 albo około 30 się nie liczą". No proszę, a dlaczego to się nie liczą? Bo to już nie kobiety? Dzięki, że tak wiele z nas obrażasz, podczas gdy sam chcesz być dobrze traktowany. I pewnie właśnie dlatego Cię nie szanują, bo Ty sam nie masz szacunku do kobiet, co widać w Twojej wypowiedzi. A skoro go nie masz, to nie oczekuj, że inni będą Ciebie szanować. Co wtedy z tego, że jesteś szarmancki, skoro w kontekście tego, co mówisz, te gesty są nic nie znaczące i sztuczne, bo robione tylko na podlizanie się, bo przecież nie z prawdziwego szacunku do kobiet? Nie kolego, prawdziwie szarmancki mężczyzna, który szanuje kobiety, przez wartościową kobietę zawsze zostanie doceniony. I nie dlatego, że ma ponad 30 lat i została przez kogoś źle potraktowana, bo wysoką kulturę albo się ceni całe życie albo nie. Ale rozumiem, że Tobie takie wytłumaczenie odpowiada, bo pozwala Tobie udawać, że jesteś kimś znacznie lepszym niż w rzeczywistości jesteś, czyli pozerem. x x Prawda. Często można takich spotkać. Są tacy, tylko żeby coś zyskać, a potem nagle się okazuje, że to zwykły cham i burak. Wypróbowane;)

Gość gość
"gość Prawda. Często można takich spotkać. Są tacy, tylko żeby coś zyskać, a potem nagle się okazuje, że to zwykły cham i burak. Wypróbowane". Ja takich doświadczeń nie mam, żeby szarmancki mężczyzna zamienił się w chama, bo zawsze tacy pozostawali szarmanccy, ale zdarzało się, że okazywali się np. szukającymi romansu na boku. Jednak tutaj u Autora wyczułam, że to tylko poza, właśnie jak napisałaś, aby coś osiągnąć.