Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karo_karo

Mdłości, burczenie w podbrzuszu i zmienny apetyt, ale mam okres. Jakieś pomysły?

Polecane posty

Gość Karo_karo

Od miesiąca mam mdłości jak cos zjem czy nawet po umyciu zębów. Od czasu do czasu jest mi duszno, albo jestem przemeczona mimo, ze nie mam w ostatnim czasie bardzo duzo pracy. Mam lekko wzdety brzuch i niestety gazy ( zdecydowanie czesciej niz wczesniej).Czesciej mi sie rowniez odbija. Mam czasami brak apetytu, a za dwa dni mogłabym zjeśc wszystko z lodówki. Od czasu do czasu czuje jakby lekkie klucie, a wczesniej babelkowanie w podbrzuszu, ale podejrzewam, ze to przez te gazy. Myslałam nawet czy nie jestem w ciaży, ale dostałam prawie terminowo (2 dni opoznienia) okresu. Na poczatku byl skapszy niz zwykle, ale potem normalny i trwal 4/5 dni. Miałyście takie cos? Poza tym czuje sie dobrze, dlatego tez jeszcze nie poszlam do lekarza. Moze to po prostu zła dieta? Aczkolwiek nie zmieniła sie w jakis zdecydowany sposob w ostatnim czasie... Bede bardzo wdzieczna jezeli ktos mi odpowie/poradzi :) Pozdrawiam

Gość Aga1111111111
Przede wszystkim przeanazizuj swój jadłospis, jeśli znajdziesz wzdymające produkty to zrób eksperyment i nie jedz ich przed 2-3 dni, jak wzdęcia ustpia to jest przyczyna :D A nie denerwujesz się czymś? Może masz jelito drażliwe, moga wystepowac wzdęcia, wahania apetytu, mdłości. JA tak miałam, ale to był intensywny czas gdzie miałam duzo stresu a mi ze stresem niestety przychodzi obżarstwo, i kiedy mam duzo pracy to również. Może troche więcej ruchu zeby te gazy zlikwidować? A próbowałaś robic test ciążowy? Podobna, nawet jak miesiaczka przyjdzie to wcale nie musi oznaczać, ze ciąża jest wykluczona. Jesli brałas leki na zapalenie pęcherza to też moga byc mdłosci, ja wlasnie to przechodzę :/

Gość karo_karo
Dzieki za odpowiedz :) Nie brałam leków, a jeżeli chodzi o diete to nie zmieniła się zbytnio w ostatnich miesiącach. Odżywiam sie regularnie i zdrowo. Przeanalizuje ja jeszcze, bo może sie okazac, ze cos nagle zaczeło mi przeszkadzac. A jezeli chodzi o stres, to faktycznie mam ostatnio duzo spiec zarowno osobistych jak i na polu zawodowym. Testu ciazowego jeszcze nie robilam, teoretycznie w przyszlym tygodniu powinnam dostac kolejnego okresu. Jezeli tak bedzie to zobaczye czy znow jest nietypowy i wtedy zadecyduje co z testem