Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuję w kancelarii i jedna z aplikantek myśli,że bede po niej zmywać

Polecane posty

Gość gość

to dziwne, dopiero zaczęłam pracować - jedna mi powiedziała,że naczynia one myją po sobie a ja po sobie po gościach, a tymczasem druga z nich dzisiaj wstawiła 2 kubki! nie umyła po sobie!

Gość gość
chyba się zwolnię

Gość gość
zmywaj tylko po sobie i tyle

Gość gość
muszę zmywać po sobie, szefie i klientach, a tu sie nagle okazuej ,że ta wstawia swoje kubki i ja mam zmywac! moge zostawic w zlewie ale potem szef opieprzy mnie a nie ją , ta druga jest ładniejsza i sympatyczniejsza i skromna - bo też mogłaby mi wmówić,że mam po niej zmywać :/

Gość gość
kazdy niech myje po sobie, juz chca cie wykorzystywac, nie daj sie dziewczyno

Gość gość
dlatego chyba nie bede pracowac, nie chodzi mi tu o pozmywanie, bo nie jest to problem, ale jesli ona mi wciska cos co sama powinna zrobic? albo,żeby latać na pocztę i zamiast prosić o duplikaty nadania(KTÓRE KOSZTUJĄ - nie wiem ile? ) przyjsc do kancelarii i sksrowac i drugi raz isc na poczte...

Gość gość
to się nazywa płacić frycowe- kazdy młody pracownik przez podobne sytuacje przechodzi :) A tak na marginesie- jako kto tam pracujesz?

Gość gość
Porozmawiaj z nią i zapytaj o co jej chodzi, ale na spokojnie.

Gość gość
a jak na spokojnie nie poskutkuje to za kudły sukę i ryj do zlewu, odkręć kran i zafunduj jej zimną kompiel

Gość gość
koMpiel :D

Gość gość
Tak dokładnie KOMPIEL bowiem ta sucz nie zasłużyła na KĄPIEL !

Gość gość
Oj tam, nie bede sie ciągać za włosy, nic mi nie zrobiła, rozumiem tylko,że ma taki charakter - że czuje sie lepsza ode mnie, bo ma wyzsze stanowisko i doceniam też,że są osoby takie jak ta druga - która potrafi powiedzieć,że one zmywają same po sobie

Gość gość
nie rezygnuj z pracy, o prace trudno, badz neutralna grzeczna mila, rob swoje

Gość gość
następnym razem jak wrzuci brudne i nie umyje po sobie to sprzedaj jej plaskacza

Gość gość
Stanowisko sekretarki, mam zarabiać niecałe 10 zł za godzinę, w sumie mogę dostać tyle co tu w miesiac wypracuje w godzine od babci, która jest bogata i nie ma co robic z pieniedzmi , ale muszę pracować : - żeby ludzie mnie nie postrzegali jako pasożyta - na utrzymaniu rodziców - itp. tylko jak pracujesz to jestes kims ;( niewazne,że za grosze i inni mają cie za popychadło

Gość gość
niestety tak jest wszędzie. Ja trzy razy rozpoczynałam pracę i zawsze myłam naczynia po swoich współpracownikach:(

Gość gość
no to się nie dziwię, skoro jesteś sekretarką to aplikantki mają podstawy sądzić,że bedziesz po nich myła, chociaż -zeby było jasne- nie uważam że to jest słuszne

Gość gość
ludzie, to gdzie Wy pracujecie ?? Ja pracowałam już w czterech miejscach (z czego w trzech większych zakładach i jednym prywatnym) i każdy mył po sobie kubek czy szklankę. Nawet noże i łyżki każdy mył po sobie! Koleżanki nigdy niczego nie zostawiały. To, że musicie zmywać, to nie pech wynikający z bycia nowym pracownikiem, ale to, że wasi współpracownicy to lenie i brudasy i złośliwe maszkary.

Gość komu dziś zajebać mam
nie myj nic

Gość gość
te koleżanki z pracy to niezłe fleje i cwaniary. Ja bym nie zmywała, tylko to co muszę. A szefowi bym powiedziała, że to nie należy do moich obowiązków, że mam dbać o porządek po gościach itp.

Gość gość
Ale sekretarka w kancelarii to nie koleżanka dla adwokata czy nawet aplikantki. To pracownik, który ma ich obsługiwać. To nie jest złośliwość tylko obiektywne stwierdzenie faktu, tak to w tym światku działa. To tak jakby ktoś powiedział, że protokolantka to koleżanka sędziego.

Gość gość
Tylko,że jedna z nich powiedziała mi "Generalnie jest tak, że naczynia myjemy każda po sobie a po szefie i gościach sekretarka" ... Widać tak druga ma inne zasady...

Gość gość
wylej im na gęby wrzątek, niech dostaną wyprysków

Gość gość
nie rezygnuj z pracy, to fajne stanowisko, o którym wiele osób marzy i nabierzesz doświadczenia:)

Gość gość
nie wiem o czym tu marzyć, praca bez umowy póki co i w każdej chwili mogę zostać z niczym, chyba pójdę do maca, moze beda mi chociaz dniowke wyplacac