Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plqczac 5 miesieczne niemowle

Polecane posty

Gość gość

Przyszlismy dzis do tesciow i mala cos opetalo masakra jakas .Placze jak wsciekla nikomu nie da sie wziasc na rece tylko ja i moj partner . W kwietniu boerzemy slub i juz sie boje co bedzie sie dzialo ludzi od groma ona z opiekunka w pbcum miejscu ja nie wiem co to bedzie :(

Gość gość
moze cos go boli

Gość gość
Ślub się bierze przed urodzeniem dziecka,a nie po.W mojej miejscowości nikt jeszcze nie szedł z dzieckiem do ślubu.Poczekaj jeszcze rok ,to nie bedzie płakać i welon c***oniesie.

Gość gość
To kiedy bede brala slub to tylko moja sprawa. Ta sytuacja powtarza sie juz poraz kolejny ostatnio tak bylo u moich rodzicow :(

Gość gość
to normalne zaczyna odróżniać "obce" osoby od rodziców, przejdzie samo

Gość gość
Ale gdy oni sa u nas jest ok bawi sie zostaje sie z tesciowa tylko jak my tam idziemy jest taka jazda :/

Gość gość
Gosciu z 13.53 dobrze ze w Twojej miejscowosci cos takiego jak internet jest bo w miescie to zadna nowosc ze slub bierze sie tez po urodzeniu dziecka :)

Gość gość
Moja córeczkaa też tak reaguje jak nie widzi mamy ani taty to zaczyna płacz zawsze jak jestesmy poza domem. To normalny etap rozwojowy, dziecko odróżnia osoby bliskie od "obcych" czuje się bezpiecznie u mamy. Też będzie się taki niemowlaczek lepiej czuł w domu gdzie otoczeniejest mu bliskie i znane. Dla takich maluszkow zmiana koloru ścian jest stresem. Nie dziw się ze czuje się źle w nowym miejscu z "obcymi" mu osobami. Musisz to przeczekaćale to nie znacży, ze masz je izolować ono potrzebuje czasu. Niechma kontakt z innymi ale nie stresuj go za bardzo spróbuj wyczuć granicę. Takie wyjścia to dlamaluszka spore wyzwanie

Gość gość
I jeszcze raz powtórzę to ze dziecko nie płacze w domu mimo gości to kwestia tego, ze dom jest mu znanym otoczeniem w ktorym czuje się bezpiecznie. Ma tu swoje zabawki, lozeczko, znane są mu zapachy itp a jak jestobok jeszcze mama to już jest szczyt poczucia bezpieczeństwa dla takiego maluszka i nic więcej do szczescia jest mu nie potrzebne. Z czasem będziebardziej otwarty ale na to potrzeba czasu, musi do tego dojrzeć