Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdarszyło wam sie uderzyc nastolatke,nastolatka

Polecane posty

Gość gość

Jak w pytaniu. Czy mialyscie kiedys taką sytaucje, ze uderzylyscie,lub agresywnie/przemocowo zachowalyscie sie wobec wlasnego dziecka w wieku nastoletnim?.Pytam sie ,bo z tego co slysze i widze klapsik dla przedszkolaka jest czesciej na forach omawiany i wyklocany czy to dobre postapowanie, natomiast malo kiedy sie zdarza aby ktos napisal ,zeby mu emocje puscily i nastolatkowi przylozyl Tak wiec tutaj sie pytam mam z kafe ,czy kiedys mialyscie taką sytuacje, ze uderzylyscie w twraz czy gdziekolwiek ,czy zastosowalyscie przemoc w jakiejs sytuacji wobec nastoletniego dziecka i jak sie z tym czulyscie ?

Gość gość
kilka razy kiedys za czasow gimnazjalnych .Konczy juz studia i ma sie dobrze

Gość gość
nigdy w zadnym wieku

Gość gość
nastoletniego nie ,ale kilkulatka tak .

Gość gość
no synowi z liścia za wielki pysk, to myślałąm że mi odda,ogólnie to nie było dobre bo oboje się wściekliśmy a przecież ja kocham syna a on matke tylko emocje wzięły góre,lepiejjest rozmawiać bo to włąściwie do niczego nie prowadzi tylkopsuje wzajemne relacje

bicie nastolatka ? w jakim celu ? bo chyba nie wychowawczym .

Gość gość
allium już z siebie nie rób świętej bo sama pisałaś ,zę bijesz swoje dzieci .

ba , żebym tylko biła :) biję , wyrywam wątroby i zjadam popijając herbatą z cytryną :D

Gość gość
oo ja sie z tym zgodze, sama allium pisalas jak twoi synowie w wieku nastolenim, potrafili dostac . Nie pamietasz juz swoich wpisow co pisalas o nastolatkach??

Gość gość
to ja tez podepne sie pod gorną wypowiedz. Tez pamietam wpisy allium o nastolatkach i karach cielesnych

nie pisałam o nastolatkach , nie o dzieciach 15 - 16 letnich ale o kilkulatkach .

jaki jest sens bicia 16 latka ?:) jeśli czujesz jako rodzic taka potrzebę to znaczy ,ze byłaś kiepskim rodzicem dla kilkulatków :)

Gość gość
sratattataa ,widac ze troolek z ciebie ,zmylasz na potrzeby forum aby szum robic. Przypomnij sobie jak pisalas ze twoj syn w wieku 13 czy 14 lat za palenie dostal pasem lanie. Skleroza allium ,żejuz nie wiesz jakie bajki na kafe wypisywac? Z tego co widze lo ty chyba nawetd zieci nie masz ,tylko zmyslasz pozniej nie pamietając co

pewnie ,ze dostał lanie za palenie , czemu miałabym to zmyślać? :) Ale przecież nie palił jako 6 czy 16 latek ale miał 12 lat :D ja iwme ,ze " teraz dizeci szybciej dojrzewają" :D ale nie aż tak szybko - przynajmniej nie w moim domu :)

Gość gość
a kto napisal,że nastoalet to wiek tylko 16 lat? Nastolatek jest od wieku nascie lat -11 scie w zwyz A ja tez pamietam jak tutaj w jakims temacie wypisywalas zdania tego typu, ze nastolatek jest zdolny do roznych przewinien mimo , ze zdaje sobie sprawe ,ze źle robi , i pisalam to na temat kar cielesnych ,ze w takich sytuacjach stosowac trzeba

Gość gość
a 12 late to nie nastolatek? a kto? Jak najbardziej wiek dwaNASCIE mowi samo z siebie ,ze jest to nastolatek ,a po drugie wielokrotnie pisalas ,ze nastolatkowie sazdolni do roznych rzeczy i wtedy nie ma co zalowac na nich pasa. To są twoje slowa Teraz nagle zaczynasz sie wycofywac z tego

dla was nastolatek może sie zaczynać nawet od lat 10 :) i z niczego się nie wycofuję a nawet przeciwnie :)

Gość gość
""""jeśli czujesz jako rodzic taka potrzebę to znaczy ,ze byłaś kiepskim rodzicem dla kilkulatków "" A ty jakim rodzicem bylas dla kilkulatkow,ze wlasnego NASTOLATKA lałas pasem? widocznie rowniez kleske wychowawczą ponioslas ,ze taką potrzebe masz uzywania pasa w wieku do nastolatkow , ktorzy siegają p[op uzywki. To jest twoje dobre wychowanie? piekny przyklad jakim ty super rodzicem bylas dla kilkulatka

Gość a dla ciebie nastolatek to od
allium a dla ciebie nastolatek to od jakiego wieku jest w takim razie, moze uscislijmy ??

może i poniosłam klęskę :) ale żadne z moich dizeci , przynajmniej jako nastolatek nie paliło ani nie pilo , o innych używkach nie wspomnę . :)

Gość gość
Oczywiscie!Jak zasluzyla to w pysk i po sprawie....

Gość allium gubisz sie w liczbach
o teraz piszesz ,że mial 12 lat ,a wtedy pisalas ze mial 13 lat. Cos allium gubisz sie we wlasnych wpisach. Tak, tak, dla ciebie czy mial 13, czy 15 czy 12 to to samo A po drugie sądze,.ze ty kleske wychowawczą ponioslas, jesli syn mimo tego "super wychowania" siegac zacząl po uzywki a matka po pas . Twoj autorytet spadl do zera . Piszesz o kipeksich rodzicach dla kilkulatka a sama sobie wiozytowke wystawiasz w tym momencie ,aby lac gimnazjaliste

A wiek 13 lat to nie nastolatek? dobre sobie allium, wmawiaj sobie ze nie Pewnie ze palilo, przyznallas sie, a pilo napewno nie raz tylko lepiej sie kryli niz tamten z fajkami Zresztą sama wielokrotnie pisalas ,ze dzieci gdy male nie przysparzają tyle problemow jak nastolatkowie, ktorzy potrafią dac popalic******szesz to z wlasnego doswiadczenia

o tym jak wychowamy nasz dizeci świadczy nie to co sami o tym twierdzimy ale stosunek jaki maja do nas jako dorośli ludzie . Może podyskutujemy o tym kiedy wychowasz swoje dizec***przy pomocy swoich metod ?:)

oczywiście , ty iwesz lepiej ...:) ciekawe skąd ? bo piszesz z perspektywy nastolatka ? a mozę jestęs nastolatkiem i tak buntowniczo reagujesz na rozmowę o dyscyplinie ?:)

Gość gość
"""""może i poniosłam klęskę ale żadne z moich dizeci , przynajmniej jako nastolatek nie paliło ani nie pilo , o innych używkach nie wspomnę . "" Ale pocieszenie, to masz sie z cego cieszyc ,ze twoje dzieci w wieku DZIECIECYM zaczeli siegac po uzywki, no swietny powod do dumy allium,ze DZIECKO lapie sie za pety, alkohol Jelsi dziecko chwyta sie za takie rzeczy to widac ,ze w wychowaniu wielkie bledy zostaly popelnione, bo lgnie w uzywki

no , prosżę - rozumiem ,ze ty nigdy papierosa nie zapaliłaś ani piwka nie wypiłaś przed 18 ?:D

To ja sie grzecznie ciebie pytam, od jakiego wieku uwazasz ,ze jest to jzu wiek nastoletni ??? A po drugie jak ktos powyzej napisal, ta twoja dyscyplina wobec kilkulatkow jakos miernbe efekty prztyniosla kiedy nastolatek siega po rzeczy nielegalne i zapewne na papierosach sie nie skonczylo, tylko wtedy mial pecha ze mama przylapala . I gdzie tu cudowne efekty dyscypliny ,kiedy mlodziez sie stacza??

a syn lanie dostał za palenie a nie palił bo dostawał lanie :) ja iwem , ze to trudne do zrozumienia ale postaraj sie :)