Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wady i zalety sypania ryżem

Polecane posty

Gość gość

Drogie byłe panny młode jakie to jest uczucie byc obsypanym na slubie ryżem i dlaczego jak jest sie obsypywanym ryzem to sie zamyka oczy i robi dziwna mine?? Oraz jakie są wady i zalety sypania ryzem np czy to prawda ze ryz ze włosach gryzie itd?

Gość gość
najwiekszym minusem obsypywania ryzem jest fakt ze trzeba to sprzatnac bo inaczej ptaki sie nazra, ryz napecznieje i im zoladki rozerwie.ryz szybko upada i go nie widac na zdjeciach.ja mialam te tuby z platkami roz, biale i czerwone.ladnie to wygladalo i mam pare fajnych fotek.

Gość gość
nie widzę wad w sypaniu ryżem a człowiek ma po prostu taki odr***** tyle;)

Gość gość
na sile sprowadzony z zagranicy zwyczaj, w Polsce nie jadalo sie ryzu,

Gość gość
sens u nas mialoby sypanie kaszą, jak juz. Bo niby z jakiej paki ryż?

Gość gość
ryż zwykle zostaje we włosach młodej i zamiast przyjmować życzenia świadkowa ziarenko po ziarenku wyjmuje jej go z włosów

Gość jupilaj
Może zadam głupie pytanie, ale serio nie wiem :D Jak się rzuca monetami, to para młoda musi te monety pozbierać. Ryż też musi? Czy go tak zostawiają samego sobie na ziemi? :D

Gość gość
Ja slyszalam ze ten ryz trzeba zjesc pozbierac i zjesc ale nie wiem ile w tym prawdy...

Gość gość
trzeba każdemyu gosciowi w d**e wsadzic,bo pecha przyniesie jak sie nie wsadzi

Gość gość
Wadą jest zapewne to, że zostaje we włosach, co jest szczególnie widoczne jeśli panna młoda jest brunetką (panu młodemu też zostaje, ale jednak facetowi łatwiej to usunąć nie uszkadzając przy tym fryzury ;) ) Bywa, że dostaje się też pod suknię - moja kuzynka rozbierając się po weselu wysypała niezłą ilość ziarenek ze stanika :D A dlaczego ludzie oczy zamykają i robią miny? No jak Ci coś lec**prosto w twarz, to zwykle odruchowo zaciska się powieki i robi miny ;) Ja bym się jeszcze bała, że wpadnie mi w oko, a noszę jeszcze soczewki więc mogłoby być wesoło ;) Mnie się podobają płatki róż, ale broń boże sztuczne! Ostatnio u mojej koleżanki mieliśmy koszyczki z płatkami i obsypywaliśmy ją tym na wyjście.

Gość Escobar997
zdecydowanie tak, ale nalezy pamietac by dobrac odpowiedni gatunek ryzu jesli nie chce sie wyjsc na wiesniaka, basmatti lub jasminowy to minimum, jezeli naprawde chce sie zadac szyku to warto zainwestowac w ryz dziki

Gość gość
może i ryż zostanie we włosach ale wkońcu raz w żayciu ma się ten wyjątkowy dzień ;)

Gość gość
Nie rzucajcie ryżem, pozabijacie ptaki :( Chcecie na własnym ślubie mieć tę świadomość, że poszliście sobie, a ptaki potem poumierały? :O Czyste skurwsywyństwo :O

Gość gość
ryżem się sypie symbolicznie ;)

Gość gość
teraz raczej nie sypie się już ryżem a monetami i są te tuby z płatkami róż

Gość gość
Ryż należy pozbierać i ugotować na pierwszy wspólny obiad....:-)

Gość gość
ryżem nadal się sypie monetami również plus płatki róż fajnie to wygląda i te zbieranie młodych ;)