Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cuchnace zielonkawe kupy po bebilon pepti i ciagle uczucie glodu

Polecane posty

Gość gość

Podaje mojej 2,5 miesiecznej corce bebilon pepti ze wzgledu na kolki. Wczesniej byl nan i zatwardzenia, bebilon comfort i bol brzucha. Po bebilonie pepti kolki znacznie zmalaly ale pojawily sie cuchnace kupy:( Corka tez domaga sie jedzenia co 2,5 godziny:( Podawanie wody,herbatek,odwracanie uwagi nie pomaga. Krzyczy wnieboglosy po 2,5 godziny i od razu uspokaja sie po karmieniu:( Doradzcie cos prosze:( Do pediatry dopiero ide za kilka dni

Gość gość
mleko zmieniac. mojej dawalam wszystkie. i tylko nie tolerowala bebiko. i pozniej juz pprzeszlam na bebilon te w duzym pudelku- po 800g.

Gość gość
boje sie, ze zniszcze jej zdrowie tak czesto zmieniajac mleko:(

Gość gość
Dawaj co te 2,5 h. Co poradzisz,ze dziecko glodne. Moze miec szybsza przemiane materii,mose wiecej potrzebuje. Co do mleka,u nas dopiero byla poprawa po.... mleku krowim. Zadna mieszanka nie pasowala mojemu dziecku, przez kilka miesiecy szukalismy odowiedniego i pepti byl najlepiej tolerowany co nie znaczy ze dobrze,ake najdluzej go podawalismy. Dopiero w 10 miesiacu przeslismy na krowie i wszystkiebproblemy brzuszkowe sie skonczyly.

Droga Mamo, jeśli stolec nie zawiera śluzu ani krwi nie musisz się martwić. Zielone kupki mogą pojawiać się u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym, między innymi z powodu obecności żelaza w składzie. Mogą być one również efektem zmiany mleka, gdyż organizm maluszka potrzebuje czasu, żeby przyzwyczaić się do nowego produktu. Jeśli córcia nie najada się, ale nie zauważyłaś innych problemów z brzuszkiem możesz karmić częściej, kiedy dziecko tego potrzebuje. Doraźnie będzie to najwłaściwsze rozwiązanie ponieważ nie będziesz narażać dziecka na ewentualne problemy związane z kolejną zmianą mleka. Najlepiej jednak jeśli przy najbliższej wizycie skonsultujesz swoje wątpliwości się z lekarzem pediatrą. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ------------ Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska – producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań – zapraszam do kontaktu.