Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wpraszanie się znajomych na imprezę.

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam dość poważny problem, ponieważ zaczyna odbijać się on na moim zdrowiu psychicznym. Za 2 miesiące robię urodziny i zaprosiłam tylko parę najbliższych osób. Niestety, moi dalsi znajomi tego nie rozumieją i coraz bardziej bezczelnie wpraszają się na ta imprezę. Nie chcę ich urazić i by poczuli się obrażeni, ale nie chcę ich na tej imprezie bo nie( z wielu mniejszych i większych powodów). Jak skutecznie odmówić? ( dodam że przez tą sytuację przestałam przychodzić do pracy i zaczynam mieć poblemy ze zdrowiem - bóle głowy i zawroty a także bezsenność). Dodam, że nie chcialabym stracić tych znajomych.

Gość gość
pomóżcie. dziś się z tego powodu najadłam i chciałam wymiotować. czy to bulimia? :( dlaczego życie musi być aż takie ciężkie?:(

Gość gość
Jestes p*****lnieta.

Gość gość
czy ktoś jeszcze ma też taki problem, że ma za dużo różnych znajomych?:O dlaczego oni się tak wpraszają? :( osiwieję.

Gość gość
Źle mnie zrozumieliście. Wcale nie mam jakoś bardzo dużo znajomych ... po prostu oni wywierają na mnie presję i nie wiem jak sie z nim uporać jak być asertywną i odmówić tak, by nie poczuli się urażeni. Więc nie rozumiem skąd ten hejt, jak nie macie nic do powiedzenia mądrego to się nie wypowiadajcie...