Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedno pytanie

Mam do was małe pytanko odnośnie edukacji

Polecane posty

Gość jedno pytanie

Czy można robić 3 lub 4 szkoły policealne jednocześnie a oprócz tego studiować zaocznie????

Gość jedno pytanie
Oto jakie kierunki szkół policealnych mnie interesują: 1. Technik Organizacji Usług Gastronomicznych 2. Technik Technologii Żywienia i Gospodarstwa Domowego 3. Technik Higieny i Bezpieczeństwa Pracy 4. Technik Organizacji Reklamy 5. Technik Rachunkowości 6. Technik Administracji 7. Technik Prac Biurowych 8. Technik Ekonomista 9. Technik Handlowiec Nie wiem tylko czy jest jakoś możliwość połączenia np. 5 kierunków szkół policealnych + studia oczywiście.

Gość gość
Zajecia na studiach zaocznych sa w wekendy. Szkoly policealne tez w wekendy. W dobrych ukladach moga ci sie mijac terminy, wiec mozesz zrobic 1 kierunek.

Ja uczę się w szkolę policealnej na kierunku technik rachunkowości szkoła jest we wtorek i czwartek od 17-19 :) wystarczy oddać pracę kontrolną przyjdź na egzamin i zaliczą ci semestr :)

Gość gość
Nie pitol, 4 godz tygodmiowo ? A jak zdasz egz zawodowy? Ja bum do tskieho ksiehoweho niebposzla jak ty.

Do Szkoły Zapisałam się dlatego ponieważ zakład pracy wymagał albo 2 grupy inwalidzkiej albo statusu studenta. Niestety wtedy nie posiadałam jeszcze grupy więc zapisałam się do szkoły policealnej ale powiem szczerze że ani szkoła gastronomiczna ani szkoła policealna rachunkowości nie daje mi satysfakcji i praca w ochronie również nie dała mi satysfakcji.

Gość gość
Chyba ze to jesy szkola tylko fla zaswiadczemia ze chodzisz do szkoly. Oni na ciebie biora ciezka kase z dotacji oswiatowych. Chetnie zapisza cie na kolejny kierunek ktory ci nic nie da. Bo ty nie chcesz sie nauczyc ani zdac egzsminu tylko chodzic do szkoly i miec zaswiadczenie , ze jestes uczniem, bo jestes wtedy tanszym pracownikiem. Bezsens totalny.

Ja też myślę że to jest bezsens. Co prawda pracodawca nie wiadomo czy po takiej szkole by mnie zatrudnił.... ale i tak od Października rozpocznę studia swoich marzeń :) :) rachunkowość wcale mnie nie pociąga.

Gość gość
A jakie to sa studia twoich marzen ?

Gość gość
Super pomysl. Na pewno sie uda. Masz doswiadczenie z ochrony jak znalaxl material na film. Powodzenia

Oj tak ale to raczej by się nadało na serial komediowy :D :D :D albo na sztukę teatralną..... a myślisz że można zrobić tak żeby był licencjat z reżyserii a magisterka z dziennikarstwa?

Gość gość
Zeby byc rezyserem trzeba miec cos w glowie. Wiem ze sa podyplomowki, koszt kolosalny, miejsc bardzo malo. Nie da sie zrobic licencjstu x rezyserii imsgisterki x dziennikarstwa. Tymbsrdziej po gastronomiku.

A co ma gastronomik do tego ja nie mam nawet tytułu technika po technikum gastronomicznym. Po prostu chcę rozpocząć studia reżyserskie I stopnia a na studia II stopnia pójść na dziennikarstwo.

Jak znajdziesz na to wszystko czas, to możesz połączyć naukę na kilku kierunkach, ale na pewno nie na tylu. Jeśli idzie o szkoły, podobno Żak ma dość dużą ofertę: http://zak.edu.pl/ ale nie wiem dokładnie jak to jest z organizacją roku szkolnego. Ktoś z was orientuje się, czy warto tam robić kursy?