Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy myjąc zęby myjecie też język

Polecane posty

Gość gość

Ciekawi mnie to:) Bo ja obowiązkowo to robię, nie wyobrażam sobie tego nie robić, ale w mojej rodzinie np. nikt nie szczotkuje też języka.. dziwi mnie to, bo na języku odkłada się bardzo dużo bakterii + nieprzyjemny zapach z ust może być też właśnie od nich..

Gość gość
nie

Gość gość
zawsze, kupilem sobie tez szczoteczke taka specjalna do czyszczenia jezyka. pewnie 90% tego nie robi

Gość gość
myję choć nie potrafię się pozbyć przy tym odruchu wymiotnego,ale tylko odruchu:) na szczęście.

Gość gość
12.02.14 no ja mam osobną, ale zwykłą. Gdzie mogę kupić specjalne do języka? - jakoś nigdy takich nie spotkałam :).

Gość gość
pewnie, że tak. zwyczajowo u mnie jest szorowanie zębów+język+płyn do płukania.

Gość gość
czyszczę język za każdym razem..a jeśli nie mam czasu lub nie tego nie zrobię to mam wyrzuty sumienia :D

Gość gość
Jeszcze zapytać o nici można by.. ja ich używam - choć przyznam się że dopiero od jakiegoś czasu regularnie.. ale wiadomo że jak były jakieś drobiny między zębami to się usuwało. Płynu też, lubię Listerine :P.

Gość gość
język oczywiście, przy każdym szczotkowaniu, natomiast nici przyznaję, że nie używam regularnie, jak mi się przypomni ;)

Gość gość
mysle ze kupisz w rossmanie albo podobnej drogerii, moze w jakims duzym markecie. to taka jakby lopatka, ladna dosc. poszukaj w necie obrazkow.

Gość gość
Tak

Gość gość
no to ja jestem mega przesadna. Ja myje zeby, potem jezyk, potem uzywam nici, potem znowu myje zeby...uff a raz na miesiac - mam takie dlutko (jak dentysta) zakonczone takim haczykiem malym - to bardzo ciekie jest jak igla, o przypomina troche cyrkiel ta czesc co sie wbija jest to do kupienia w kazdym sklepie kosmetycznym. I ja czyszcze sobie pod dziaslami. Serio wsadzam to pod dziaslo i tak jak by drapie - nie uwierzycie ile wychodzi osadu i kamienia. A taki zabieg u dentysty nazwya sie kiraz tylko jest oczywiscie duzo porzadniejszy, Dzieki temu wszystkiemu z zaawansowanej paradontozy mam piekne ladne zabki i dziasla. Acha myje tez szczoteczka dziasla w szczegolnosci na granicy zab dzioslo. Dziasla nalezy naciskac zeby sie zbieraly pod dziaslami bakterie....

Gość gość
12.02.14 a jak chce się takie coś kupić, takie dlutko, to jak o tym powiedzieć ? bo przyznam ze nie kojarze, a kocham takie oczyszczanie, uwielbiam sobie wydluywac woskowine z uszu, myc dokladnie wlosy, cialo - lekki bzik:)