Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice moich UCZNIOW wysylaja mi zapro na FEJSIE Co robic

Polecane posty

Gość gość

oczywiscie nie przyjmuje tych zaproszen, ale jesli bedą pytac? w ogole co to za pomysły, wiadomo, że fejs to dosyc prywatna sprawa......

Gość gość
czy ktos mial podobny problem? czy nauczyciel nie ma prawa miec profilu prywatnego na fejsie?

Gość gość
nie przyjmować tyle mogę Ci doradzić. Ja też mam tam konto, ale założyłam pod panieńskim nazwiskiem mojej mamy. Kilka osób z którymi chcę utrzymywać kontakty wiedzą, że to ja, reszta nie musi, a ja mam spokój.

Gość gość
Fejs to prywatna sprawa? Od kiedy? Udostępniasz swoje dane ku uciesze ogółu, nie jesteś anonimowa.Uczniowie i ich rodzice tam buszują, sprawdzają Twoje kontakty, znajomości, zainteresowania, jeden drobny błąd i cała szkoła może mieć ubaw. O jakiej prywatności mówisz?

Gość gość
Ja tez mam duzo zaproszen ale od moich bylych uczniow z gimnazjum, w ktorej odbywalam staz. Wielu z nich bardzo lubilam, ale nie akceptuje takich zaproszen.

Gość gość
wlaczylam opcje ze tylko znajomi znajomych moga mi zapro wysylac.... z drugiej strony to troche ogranicza mozliwosc poznawania nowych znajomych....

Gość gość
Ludzie czy Wy wszyscy musicie miecie konta na fb nk itp ...Ja nie mam i zyję :-D

Gość gość
"Ja tez mam duzo zaproszen ale od moich bylych uczniow z gimnazjum, w ktorej odbywalam staz. Wielu z nich bardzo lubilam, ale nie akceptuje takich zaproszen." "z gimnazjum, w ktorym" mialo byc :)

Gość julka19xx
wywal tego fejsa dla swojego dobra, w takim zawodzie to mozesz miec kiche nawet zamieszczajac zdjecia z wakacji

Gość gość
skarbie, mam wszystko zablokowane jesli chodzi o publiczne dane. a to co udostepniam i lajkuje to tylko znajomi widza, a nie mam ich wielu.

Gość gość
Nie akceptuj, ja też nie akceptuję moich wychowanków

Gość gość
Wywal fejsa, po co ci to. A jak już masz to zmień dane, np kasia ch i już.

Gość gość
nie musisz wywalac fejsa, ale masz prawo do odmowy, nie musi zaden rodzic cie sledzic. badz asertywna, jesli zapyta to powiedz ze to twoja prywatna przestrzen i rozdzielasz ja miedzy prace a prywatnosc, ze wzgledow bezpieczenstwa

Gość kejt mos
jejku a co za problem aby wśród znajomych miec rodziców swoich uczniów? chyba sie znacie prawda wiec nie widze powodu aby zaproszenia nie zaakceptowac. jesli natomiast chcecie miec w swoich znajomych tylko kilka najblizszych osób np. siostrę, przyjaciółke to ustawcie profil w ten sposób aby być "nie do znalezienia" i po problemie. chociaz w takim przypadku nie widze potrzeby zakladania konta na takim portalu bo z najblizszymi jest sie zazwyczaj w kontakcie telefonicznym.

Gość gość
Zlikwidowałam konta na portalach społecznościowych w chwili kiedy otrzymałam kilka zaproszeń od ludzi,których nie chciałabym mieć w gronie swoich znajomych. Na zaproszenia mogłam nie reagować i nie przyjmować, ale oświeciło mnie jak wiele osób "śledzi" każdy mój krok. Ze znajomymi mam inne możliwości kontaktu, nowych znajomości nie zamierzam zawierać w ten sposób. Mam spokój.

Gość gość
znamy sie ale chyba na innej stopie niż z koleżanką czy kolegą? tak samo jak na przyklad nie chcialabym miec dyrektorki w znajomych czy starej sasiadki

Gość kejt mos
ale dlaczego nie chcesz miec wśród znajomych dalszych znajomych? przeciez tego typu portale wlasnie od tego są. z tymi najbliższymi widujesz sie na co dzien czy dzwonicie do siebie a z dalszymi wlasnie utrzymuje sie kontakt w ten sposób.

Gość gość
bo to nie są moi znajomia RODZICE uczniow? nie ogarniasz roznicy??