Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stobejczyk

Mycie, szczotkowanie, nitki dentystyczne po co mi cały ten cyrk?

Polecane posty

Rodzice zmuszali mnie do mycia zębów odkąd pamiętam, mojego brata też, tylko on miał więcej odwagi, żeby ich oszukiwać. No i co, ja po latach nie schodzę z fotela dentystycznego a on ma może dwie plomby.

Gość gość
Mnie nikt nie pilnował przy myciu zebow i teraz jako 25latka mam problemy, ostatnio miałam 4 zeby do wyleczenia + 1 kanalowe, naprawde trzeba dbac o zęby! Poza tym każdy ma inne, jeden mocne, inny słabe.

Gość gość
Bez mycia i szczotkowania mialbys oczywiście znacznie gorzej. Część to genetyka, a reszta to pielęgnacja.

Gość gość
a mi denystka powiedziała, ze mam szkilowe strasznie z zębów zdarte bo za dużo je myłam

Gość gość
Smierdzi c***ewnie z paszczy jak bezdomnemu z rozpora

Gość gość
Wystarczy 2 razy dziennie, ale elektryczną szczoteczka. Philips Sonicare jest najlepsza, delikatna i skutecznie usuwa nalot.

Gość Analkonda123
kobieto j***e CI z buzi, umyj tą paszczę czasem bo CI chłop zęby wybije

Gość gość
A ja slyszalam ze przesadne dbanie o żeby powoduje ubytki także bez przesad

Gość gość
Rany jaka brednia!

Gość gość
Ubytki to masz w mozgu to sie nie dziwie ze tak myślisz

Zalecenia Amerykańskiego Stowarzyszenia Dentystycznego - Myj zęby dwa razy dziennie szczoteczką z miękkim włosiem - Używaj pasty do zębów z fluorem - fluor utrzymuje zdrowe zęby, wypełniając uszkodzenia spowodowane przez bakterie - Szczoteczka musi utrzymywać odpowiedni kąt względem dziąseł (45stopni), - Szczotkuj delikatnie, by zmniejszyć nacisk na zęby i dziąsła - Nie potrzeba dużego nacisku by usunąć kamień z powierzchni zębów - Należy szczotkować język by usunąć bakterie i uzyskać świeży oddech - Codziennie korzystaj z nici dentystycznej - Oczyść przestrzeń pomiędzy zębami a linią dziąseł. A może to też kwestia szczoteczki?

Gość gość
Mi dentystka powiedziała, ze wiadomo ze przesada też nie jest dobra, powiedziala, ze najlepiej umyc zeby 2x dziennie ale PORZĄDNIE, czyli minimum 3 minuty, do tego płyn+ nitka. Porządne mycie zebow 2x dziennie jest lepsze niz mycie byle jak np. po kazdym posiłku.

Gość gość
No już ktoś leci spamerowi uwierzyć i kupować jakieś giewno. A te 5000 włosków to żadna rewelacja, od dawna takie szczoteczki można kupić i to za dużo taniej. Ale i tak nic nie przebija sonicznej.

Gość gość
hehe :D ja od razu wiedziałam, że będzie spam, pan/i Stobejczyk to spamer znany z wielu, baaaaardzo wielu forów :o

Gość gość
Ważne że szczoteczki Radius są na prawdę dobre. Jeśli ktoś nie ozywał to niech nie komentuje. Polecam spróbować. Ja w pierwszym tygodniu nie mogłam się przyzwyczaić głównie ze względu na to ze główka jest większa niż w zwykłych szczoteczkach. Ale po tygodniu uznałam wyższość tych szczoteczek. Dla mnie akurat nie ma znaczenia ze piosenkarze i aktorzy ich ozywają, ważne ze są bardzo dobre.

Dziewczyno... Nie wiem od czego zacząć. Każdy ma inne zęby. Ktoś ma problemy, ktoś nie. Jesteś zła, że rodzice kazali Ci dbać o siebie? To może w ramach protestu przestań się myć? Dobrze, że leczysz swoje zęby. Mam znajomego, który tak sie bał dentysty, że przestal chodzić jeszcze w podstawówce. Teraz prócz jedynek i dwójek ma czarne, starte zęby. A raczej ich nie ma. Ma 23 lata... Przemęcz sie na tym fotelu i nie wydawaj w przyszłosc****eniedzy na implanty.

Gość gość
WON STĄD SPAMERZE!!!

Ja używam szczoteczki Radius i uważam, że są bardzo dobre. Wg mnie domywają dobrze zęby, a nie jak te za 5 zł ktore na nic się nie nadają. Jak dla mnie warto zainwestować, żeby potem miec ladny usmiech z domytymi zębami!