Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkam w nowym miescie i nie mam tu wogole znajomych jak sie zaklimatyzowac :(

Polecane posty

Gość gość

Od roku mieszkam w nowym mieście przeprowadzilismy się z mężem i brak mi znajomyc chwilowo nie bardzo moge iść do pracy bo zajmuje sie dzieckiem a chcialabym miec z kim pogadac isc na zakupy czy chociaż do kawiarni Proszę o porade co zrobic

Gość gość
Na pracę nie ma czasu, a na wysiadywanie po kawiarniach i włóczenie się po sklepach to się znajdzie???

Gość gość
Nawet zakładając że faktycznie nie możesz pracować (dziecko za małe na przedszkole, mąż pracuje więcej niż etat), to możesz się wyrwać gdziekolwiek przecież. Jak nie chcesz towarzystwa innych mamuś- bo te łatwo spotkać, na spacerach, w klubokawiarniach dla dziec****arkach, placach zabaw- to idź na jakiś kurs zawodowy, językowy, treningi (grupowe), czy nawet do szkoły zaocznie, gdziekolwiek gdzie się z ludźmi przebywa. Ale po co Ci towarzystwo na zakupy to nie kumam, naprawdę się musisz nudzić jak to ma być dla Ciebie rozrywka i okazja do spotkań towarzyskich...

Gość gość
Zakupy są fajne :)

Gość a mi szkoda
a jakieś zajęcia zorganizowane dla rodzica z dzieckiem? np. mama joga, itp? albo: jakiś basen dla maluszków; albo - jeśli dasz radę sama wyjść gdzieś, to na jakichś zajęciach typu fitness, albo nawet bardziej: na jakichś warsztatach z różnych dziedzin i tematów (np. kulinarnych, albo: klub kangura dotyczący wiązania chust, albo jakichś jeszcze innych); fora internetowe z tego miasta przeglądaj; wydarzenia kulturalne i sportowe organizowane przez różne fundacje i stowarzyszenia; czasem np. gdzieś tam ludzie ćwiczą tai chi w parku, albo co...

Gość gość
A gdzie teraz mieszkasz autorko?

Gość gość
no wlasnie problem polega na tym ze to jest male miasto malo rozwiniete brak zajec dla mam z maluchamy fitnes o 17 a w tym czasie nie mam z kim zostawic dziecka

Gość gość
a ciezko znależć towarzystwo innych mamus jak tu z tego co widze sami ludzie albo z doroslymi dziecmi jakieś dziwne to miasto

Gość gość
nawet niestety nie mam nikogo zaufanego komu mogla bym zostawić dziecko a nie zostawie z kims przypadkowym to chyba zrozumiale

Gość gość
jak sie ma meza i dziecko to po co kontakty z innymi? kolezaneczki moga uwiesc męz a i zaszkodzic-lepiej od kobiet trzymac sie z daleka

Gość gość
to mi chyba nie grozai bo moj maz jest dlugo w pracy chodzi poprostu o zwykle porozmawianie z kims

Gość gość
naprawde nie warto szukac towarzystwa jak sie ma partnera

Gość gość
to chyba trzeba poszukac przyjaciela tylko co wtedy maz na to :) nie no tak na poważnie szkoda ze to taka mala miejscowosc wszedzie trzeba sie poruszac aute i to chyba tez ma wplyw na to ze ciezko kogos poznac

Gość anka ja
a czemu tak uwarzasz ze nie warto szukac towarzystwa jak sie ma partnera przeciez nie mozna byc zamknietym jak zwierze w klatce czasami fajnie jest troche zmienic otoczenie maz partner ale znajomych fajnie jest miec

Gość mama 3 latka
hallo ludzie zyjemy w dobie 21 wieku to normalne ze kobitka chce miec kontakt z ludzmi czasy siedzenia w chatach przez kobitki juz dawno za nami trochę więcej wyrozumiałosci

Gość gość
zycie towarzyskie jest nic nie warte a znajomi moga wbic noz w plecy -kontakt z ludzmi powinno ograniczyc sie do minimum niezbednego -szkola uczelnia praca sąsiadom powiedziec dzien dobry ale nie zapraszac ich do siebie, nie chodzic do nich nikomu spoza rodziny kluczy do domu nie dac

Gość gość
ja to nie wiem jakos w miescie w ktorym mieszkalismy mielismy znajomych i bylo fajnie spotykalismy sie z dzeciaczkami teraz dzieli nas odlegosc 300 km wiec nie jest latwo sie spotka a znajomych trzeba dobrac tez odpowiednio