Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głosujmy na pis!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Masakra, mają dać 500zł miesięcznie!!!! na jedno dziecko powyżej jednego, czyli mając trójkę dostaje się 1000zł miesięcznie, druga pensja!!! I to do osiemnastki dziecka!!

Gość gość
A to 500 zł wystarczy Ci na utrzymanie dziecka ?

Gość gość
A kiedy sa wybory? Wszyscy dostaną, czy beda przeliczac dochody?

Gość gość
zawsze głosowałam na PIS i nie żałuję i nadal będę głosować, nigdy w życiu nie głosowałam na PO a przyszło mi płacić za to, ze głosowali na tą najgorszą partię inni: odebrali becikowe, podnieśli VAT na akcesoria dziecięcie, mają w d***e milion podpisów rodziców, chcących referendum.... PO prowadzi najsurowszą antyrodzinną politykę, czas w końcu zakończyć ich rządy

Gość gość
Obiecywać to każdy potrafi, zasadnicze pytanie, skąd oni wezmą te pieniądze ?????????

Gość gość
Polacy i tak głosują na "najładniejszą mordę" a o gustach się niestety nie dyskutuje.

Gość gość
Niech kaczka nie obiecuje,przed wyborami to kazdy potrafi tak p******ic a nasz rząd i wszystkie te zlodziejskie partie powinni zeslac do kamieniolomow.

Gość gość
pomysl tak samo realny jak 100 milionow Walesy.

Gość gość
Ułańska fantazja Jarka %%%%

Gość gość
Ja byłam, jestem i będę zawsze za PISem. Czy to się komuś podoba czy nie ;).

Gość gość
To niemozliwe. 99% społeczeństwa ma dzieci

Gość gość
w programie PIS-u jest napisane, że wystąpią do Unii Europejskiej o sfinansowanie tego pomysłu, tylko czy myślicie, że unia się zgodzi?

Gość gość
Ja też zawsze głosowałam na pis. Może machnę sobie więcej dzieci bo mam tylko jedno:P:D No bez takiej zapomogi to nikt mnie nie zmusi!

Gość gość
Nie wiem czy unia się zgodzi na finansowanie rozmnażania się polaczków raczej odwrotnie to tak... hmm

Gość gość
Ciekawe sakd pieniadze na to wezma. Podniosa podatki? Do goscia 22:46 podniesienie VAT na ubranka dzieciece bylo spowodowane niezgodnoscia polskich przepisow z dyrektywa UE. Kazdy rzad musialby ten VAT podniesc inaczej UE narzucilaby na nas kare. Warto czasem cos poczytac zanim sie cos powie.

Gość gość
Nie rozpędzaj się tak bardzo w tych zachwytach. Wałęsa tez obiecywał każdemu mieszkanie i jak do tej pory go nie dostałam :). A PIS zamierza uzyskać te pieniądze z Unii Europejskiej. A Wy to łykacie jak kaczki wodę. To jest zwyczajna kiełbasa przedwyborcza. A jak PIS dostanie władzę wtedy zobaczysz co to bieda. Powodzenia.

Gość gość
ale naiwne jesteście.... ta obietnica jest nierealna. Wiecie ile patologii by się porobiło? matka trójki i więcej dzieci to już by w ogóle się do pracy iść nie opłacało.

Gość gość3
Już nam dadzą hahaha milion pińcet sto dziewińcet :P tak samo sie wypną po wyborach jak Tusku się wypiął :P

Gość gość
nie wierzę że jest choć jedna osoba w która te bajki wierzy... 500 zł na dziecko.... tak jasne....

Gość gość
Jarek mówi, ze pieniądze na to rozdawnictwo są u przedsiębiorców. Tylko ciekawa jestem u których i gdzie? Bo u siebie w kasie nie widzę nadmiaru gotówki na finansowanie jego zwycięstwa w wyborach.

Gość jakPELIKANY
wszystko łykacie. Nie ma na to pieniędzy w budżecie. Nowy program partii jarka jest bardzo populistyczny.

Gość gość
Obiecywać to każdy potrafi, zasadnicze pytanie, skąd oni wezmą te pieniądze ????????? Jak to skad? Opodatkuje sie te dzici, tak, zeby placily 600zl podatku miesiecznie ;-) A na powaznie, to jest duzo mozliwosci. Podniosa VAT - zaplaca wszyscy. Podniosa PIT dla najbogatszych - wiecej osob wyjedzie zagranice, albo sie skusi na optymalizacje podatkowa - raczej od tego wplywy podatkowe spadna nie wzrosna, a kolejnych emigrantow mozemy spisac na straty. Podatek dla bankow - no to zapomnimy o darmowych kontach, przelewach, tanich kartach kredytowych, kredytach, itd. bo jakos mi sie nie chce wierzyc, ze banki oddadza swoja kase. Opodatkuja markety - ceny wzrosna, jakosc spadnie jeszcze bardziej (jesli to mozliwe). Konkretny program to taki, ktory pozwoli obnizyc podatki i koszty pracy, a to mozna jedynie osiagnac przez zniesienie przywilejow swietych krow, gornikow, mundurowych, nauczycieli, rolnikow... O naprawie prawa, zeby latwo i bezpiecznie mozna bylo prowadzic interesy. ale jakos wszyscy o tym milcza. Dlatego nei ma w polsce na kogo glosowac. Eszyscy biora sie za reformy od tylka d**y strony. Mowia gdzie i ile beda wydawac, bez zrozumienia, ze rzad jest tylko i wylacznie od pomagania ludziom zarabiac. Jak sie biznesmenom kreca interesy to inwestuja przez co powstaja kolejne firmy, jak jest duzo firm to konkuruja o pracownikow, przez co rosna place, jak rosna place to ludzie wiecej wydaja nakrecajac podatki i tworzac szanse na kolejne interesy. Spada tez zapotrzebowanie na socjal, bo wiecej osob ma prace z ktgorej sie moze godnie utrzymac. Mniej socjalu - wiecej wplywow z podatkow (nie wyzsze pdoatki!) to albo mozliwosc obnizenia podatkow, albo podniesienia jakosci leczenia, bezpieczenstwa, czy inwestycji panstwowych w infrastrukture. Tylko kto ma to pojac? Tusk, Kaczynski, Gowin? Po co, ludzie chca igrzysk i chleba i tego co dzisiaj, a nie co bedzie jutro.

Gość gość
wystarczy że opodatkuje się tych co dzieci nie mają :P i już się kasa znajdzie nigdy za PIS nie byłam, ale.. po tym co pokazała PO nie mam wyboru, właśnie dostałam rachunek za wodę kolejna podwyżka, ostatnia była w listopadzie, 126zł za oszczędne gospodarowanie wodą na 4 osoby :/ z czego mam to zapłacić? prąd prawie 200 co mc, woda 126, gaz wciąż droższy już po 64zł butla na mc itd.. a w pracy max 1500zł

Gość gość
Ha, opodatkowac wszystkich oprocz mnie :D Widzisz, problem w tym, ze Ci bezdzietni sa jakos slabo przywiazani do ojczyzny i jak im zacisniesz pasa, to ten pas zrzuca i zaczna placic podatki na male helgi i johnow. Wtedy nei tylko nie dostaniesz jego wyzszego podatku, ale nawet dotychczasowego. Czytajac ten watek smuci mnie to, ze tyle kobiet uzaleznia posiadanie dziecka od tego ile panstwo im za nie zaplaci. A co jak za 4 lata kaczynski nie bedzie juz premierem i nastepny zabierze wam doplaty? Oddacie dziecko Kaczynskeimu, bo juz wam sie nei oplaca? Ludzie, ogarnijcie sie, jedyne czego powinniscie pragnac to dobrze platnej pracy i wtedy sami sonie dacie rade, zawsze!

Gość gość
to gdzie jest ta dobrze płatna praca?

Gość gość
Wyzej ktos pisal, ze 1500zl to malo. Czy 2500zl to lepiej? Bo tyle wlasnie wydaje na to pracodawca, ale 1000zl zabiera panstwo, zeby DAĆ na czyjes dzieci, na gornicza emeryture, itd. Nie bedzie lepszej pracy, jak nei bedzie konkurencji o pracownika, a nie bedzie konkurencji, jak ludziom nie bedzie sie chcialo/oplacalo zakladac firmy. A jak ma sie chciec, jak na starcie, czy zarabiasz czy nie to 1200zl daniny panstwu musisz zaniesc, jak chcesz pracownikowi zaplacic 2 razy wiecej, to musisz szykowac 3 razy wiecej bo panstwo musi swoje dostac, Jak by zakladanie firmy bylo proste i tanie, to nikt by za 1500zl nie pracowal, bo by zalozyl swoja firme i zarobil 2000. Ale w obecnym systemie, jak chce miec z firmy te 2 tysiace, to firma musi zarobic 4 tysiace, bo polowa sie trzeba podzielic z gornikami, rolnikami i pannami, ktore chca zeby im placono za posiadanie dziecka.

Gość gość
gdyby pracodawca płącił więcej nikt by nie oczekiwał dopłaty od państwa na dzieic itp, a gdyby nikt nie oczekiwał to teoretycznie panstwo nie potrzebowaloby tylu funduszy i firma moglaby placic mniejsze podatki i tym sposobem wszyscy byliby szczesliwsi ale coz.. teraz to o prace za tysika trudno a jak mozna chciec miec dziecko przy takim zarobku? i nie liczyc na nic od panstwa? za 2 tysiaki ciezko by bylo z dzieckiem a co dopiero za 1000zl