Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość oo

Jak Odzyskac wlasne pieniadze,pomocy

Polecane posty

Gość gość oo

Witam,Mam problem,pozyczylem osobie z bliskiej rodziny jakies dwa lata temu kilkanascie tysiecy zl.umowa byla taka,ze ta osoba bedzie splacac pozyczke w ratach po tysiac miesiecznie.splacil dwie raty,a reszty ani widu,ani slychu.dodam,ze nie spisalem zadnej umowy bo wierzylem,ze ta osoba bedzie splacac,ale sie pomylilem.Do tego dodam ,ze ta osoba prowadzi wlasna dzialalnosc uslugowa,a i dowiedzialem sie,ze w grudniu zarobila ponad piec tysiecy,mam juz dosc blagania i upominanai sie o wlasne pieniadze,a on ciagle mowi,nie mam,jeszcze mi nie zaplacili itp.wiem,ze to niby rodzina,ale powiedzcie prosze,doradzcie mi ,co moge zrobic,czy mam szanse na odzyskanie tych pieniedzy sadownie,jak nie bylo spisanej umowy?a i dodam,ze ta osoba ma komornika na karku,a na siebie nic nie posiada,prosze doradzcie

Gość gość oo
Jak by cos,to dodam,ze jest swiadek ,ktory byl przy tym,ale ze to zona tego osobnika,to pewnie nie bedzie chciala zaswiadczyc przeciwko swojemu facetowi

Gość gość
No własnie ,naiwność to zła cecha .Nie wiem co mozna zrobic w takiej sprawie .Moze rozłuz na mniejsze raty ,serio,bo nijak mu nie udowodnisz a kazdego słowa moze sie wyprzeć .Idz do prawnika ale czy coś poradzi ...?

Gość gość
możesz założyć sprawę cywilną - może jak dostanie wezwanie to zmięknie

Gość gość oo
A jakie mam szanse na odzyskanie tych pieniedzy w sadzie,przeciez moze powiedziec,ze nie pozyczal,prawda?no umowy spisanej nie mam,to bedzie moje slowo przeciw jego slowu,a i kase dalem do reki. Moze ktos cos doradzi,prosze